O čem se tu debatuje? Pokud TV nevysílá vše v nativním HD, přestože má speciální a označený HD kanál, pak je snad docela logické, že nativní HD pořady označí malým symbolem, např. v elektronickém programovém průvodci, nebo v časopise. Resp. ideálně: označí těch pár SD pořadů, které v HD nepojedou.
To, že třeba Pamětníka by to rušilo (nechápu, ale budiž) a jelikož asi kouká na malou skleněnku (berte prosím s humorem
) a proto ho to nezajímá, je jistě jeho věc a určitě mu jí nikdo nebude brát
. Ale pro nás (mluvím i za kolegu diváka, který teď sedí vedle mě), kteří si v kvalitním obraze - minimálně úrovně roku 2013 - libujeme, je jistě toto označení přínosné. Notabene, dělá-li to stejně tak ČT 1 HD, či většina jiných TV stanic. Osobně si třeba vybírám, zda-li se na TV pořad (např. sportovní utkání), který je v nativním HD budu koukat doma s přáteli na své velké, ovšem dnes již zcela standardní FullHD úhlopříčce a nebo půjdeme koukat na SD/upscal někam do sportbáru, kde je u pivka na hospodském XVGA projektoru kvalita celkem šumák... A ano, stalo se mi už, že jistý sportovní přenos, který byl na HD kanálu (tuším, že to byla nějaká cyklistika v Eurosportu HD) mě svou kvalitou začal nudit dokonce tak, že jsem jej po chvíli přestal sledovat a šel dělat jinou činnost. Příště jsem si už dával pozor, zda-li je u mnou vybraného, ale zároveň i nedůležitého přenosu zkratka "HD".
Bývám vždy také rád, když je třeba i nějaký starší pěkný film do nativu předělán. Pak si ho skutečně nenechám ujít apriori jen kvůli onomu HD.
Znovu se tedy přikláním k názoru, že označování nativnívh HD pořadů může být pro nemalou část diváku, kteří mají v pořádku zrak a mají i příslušné (dnes už standardní) přijímače... přínosné!