Autor Téma: Rozmazaný SD obraz na STB Zircon T2 HD  (Přečteno 5251 krát)

Jan Přibyl

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Rozmazaný SD obraz na STB Zircon T2 HD
« kdy: 29. 08. 2013, 07:06:38 »
Obraz SD kanálů je v pořádku, ovšem jak jsem nastavil na výstupu 720 či 1080, je najednou obraz SD kanálů nekvalitní (rozmazaný, neostrý), pro kvalitní obraz SD kanálů musím navolit 576 výstup - na HD ready plazmě (1024x720) jsem u HD kanálu (Nova HD tuším z muxu4) nepozoroval rozdíl kvality obrazu ať jsem na výstupu nastavil cokoli (ale nemám FullHD TV).
Logicky ale myslím, že když nastavím výstup 576p, nedostanu na HD kanálu maximální možnou kvalitu obrazu nebo ne?

Jinak ještě - anténní průchodka (loop) - když je STB on, TV má signál (přes vlastní tuner), když je v ale STB off (v pohotovostním režimu), TV signál ztratí - tzn. průchodka funguje jen když je STB zapnutý?! Fakt nechápu  :P

Reklama

• Stálý člen

Zdenda F.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
Re:Rozmazaný SD obraz na STB Zircon T2 HD
« Odpověď #1 kdy: 29. 08. 2013, 07:32:30 »
Zjevně váš TV má lepší rescaling, než STB. Nastavte v STB formát výstupu na "auto" - SD půjde v 576p a HD v 1080i.
Loop průchodka je zjevně se zesilovačem, dobré stroje ho napájí i v režimu stanby...

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. 08. 2013, 07:54:00 »
S průchodností anténní smyčky IN - OUT je to spíše o spotřebě, aby se vyhovělo předpisům EU o spotřebě el. energie v pohotovostním režimu. Měla by být pod 1W. Některé STB mají v menu možnost , aby RF smyčka byla průchozí i v tomto režimu
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Jan Přibyl

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. 09. 2013, 07:49:38 »
Tak bohužel možnost "auto režimu" na výstupu tento STB nemá  :P To jen pro případné zájemce. Nicméně rozmazání SD obrazu není zas tak úplně tragické.