Autor Téma: DVB-T2 Rakousko  (Přečteno 65375 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #45 kdy: 06. 09. 2016, 15:11:39 »
Konec rakušáků na Moravě?
http://www.rozhlas.cz/digital/televize/_zprava/konec-rakouske-pozemni-televize-dvbt-v-cesku-uz-brzo-realita--1647367
Není to nějaká kachna? Nejprve se měl přece překlápět komerční multiplex B s ORFIII a sport. Veřejnoprávní až časem.
Pokud to bude pravda tak vidíme směr, jakým s několikaletým zpožděním půjde vývoj i v ČR.
Čekal jsem, že podepsaný autor bude pro vás zárukou kvality. No tak nic... :'( :'( :'( Mám to potvrzené i od manažerů z Radiokomunikací, pže se na základě toho koordinuje s českou stranou...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan H

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 159
  • Není nad výhled s dálkovým příjmem:-)
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #46 kdy: 06. 09. 2016, 15:40:31 »
I na webu se pořád mluví o ORF HD bez poplatků. Tam je jasné, že bez modulu to nepůjde. Ale v Muxu A je také nově v plánu ORF 1 a 2 v SD+rádia. To by mohlo být snad úplně volně...? Vycházím z toho, že v muxu F z Vídně na K53 je v současnosti volně pouze Radio Maria, vše ostatní i v dalších muxech Simpli TV je kódováno. Tak uvidíme s tím SD.
DVB S:30W-75E,Skylink, DVB T:CZ,AU,SK,HU,analog uhf HU,(BiH), DVB C:UPC.
FM:CZ,SK,AU,HU,HR.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 303
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #47 kdy: 06. 09. 2016, 16:50:24 »
Konec rakušáků na Moravě?
http://www.rozhlas.cz/digital/televize/_zprava/konec-rakouske-pozemni-televize-dvbt-v-cesku-uz-brzo-realita--1647367
Není to nějaká kachna? Nejprve se měl přece překlápět komerční multiplex B s ORFIII a sport. Veřejnoprávní až časem.
Pokud to bude pravda tak vidíme směr, jakým s několikaletým zpožděním půjde vývoj i v ČR.
Čekal jsem, že podepsaný autor bude pro vás zárukou kvality. No tak nic... :'( :'( :'( Mám to potvrzené i od manažerů z Radiokomunikací, pže se na základě toho koordinuje s českou stranou...
Já jsem věřil, akorát jsem to chtěl trochu vyhrotit. Bylo mi divné, že v jiných regionech šel napřed mux B.
Co by měli koordinovat s ČRa? Nemění ani místo, ani kmitočet ani výkon, pouze kompresi a obsah.
Pokud jsem rozuměl dobře jejich tabulce, tak se překlopí i lokální kmitočet pro Vídeň 41V, na který jsem si myslel, že vydrží dýl. Před časem se mi ho podařilo rozchodit, vidím že marně.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #48 kdy: 06. 09. 2016, 17:49:36 »
Muselo se to řešit, pže ČRa by měly nově využívat v Praze pro DVB-T2 právě kanál 31, který využívá Jauerling.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #49 kdy: 06. 09. 2016, 18:30:36 »
... Nejprve se měl přece překlápět komerční multiplex B s ORFIII a sport. Veřejnoprávní až časem. ...
Ano, tak znel plan z konce roku 2015 (Wien,Niederosterreich: MUX-B 4. Quartal 2016, MUX-A 1. Quartal 2017). Takze to urychlili.
S tim volnym SD ORF v DVB-T2 se pocitalo uz v tom planu, jaka bude skutecnost uvidime.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 303
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #50 kdy: 06. 09. 2016, 19:37:22 »
Muselo se to řešit, pže ČRa by měly nově využívat v Praze pro DVB-T2 právě kanál 31, který využívá Jauerling.
To pak jo, to jsou koordinace z české strany na nový vysilač. Ne, že by rakušáci koordinovali svoje kmitočty pro změnu formátu, jak vyznělo původní prohlášení. 
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Ajgormy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #51 kdy: 06. 09. 2016, 20:14:48 »
Ak ORF1 a 2 sú v Muxe A paralelne v HD aj SD verzii, kde teda SD verzia by mala ostať Fta, potom by pravdepodobne mohol ostať Fta aj program ATV v SD verzii v Muxe F, lebo v HD verzii je paralelne v Muxe B a platená SD aj HD verzia by asi nedávala zmysel. Ale kto vie.


Ajgormy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #52 kdy: 11. 09. 2016, 20:32:36 »
Tak ATV aj ATV2 (SD verzie) zostanú rovnako ako ORF1,2(SD) nekódované a bez nutnosti registrácie. Užívateľ Zwoelf na tomto fóre cituje odpoveď, ktorú dostal od ATV. (6.9.2016 13.49)
http://radioforum.foren.mysnip.de/read.php?15048,789689,page=101


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 303
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #53 kdy: 20. 09. 2016, 09:20:59 »
Podle plánu přechodu se měla včera objevit v rakouském vysílání informační lišta o přechodu na T/2 a kódování.
Zatím nic, že by se lekli.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Jan H

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 159
  • Není nad výhled s dálkovým příjmem:-)
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #54 kdy: 20. 09. 2016, 10:19:51 »
Vždyť je to až za měsíc, proč by tam tak dlouho běžela lišta. ....😊
DVB S:30W-75E,Skylink, DVB T:CZ,AU,SK,HU,analog uhf HU,(BiH), DVB C:UPC.
FM:CZ,SK,AU,HU,HR.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #55 kdy: 20. 09. 2016, 10:26:06 »
Tak ATV aj ATV2 (SD verzie) zostanú rovnako ako ORF1,2(SD) nekódované a bez nutnosti registrácie. Užívateľ Zwoelf na tomto fóre cituje odpoveď, ktorú dostal od ATV. (6.9.2016 13.49)
http://radioforum.foren.mysnip.de/read.php?15048,789689,page=101
Nekodovane SD verze ATV a ATV2  potvrzene na strance ATV http://b2b.atv.at/contentset/4915730


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 303
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #56 kdy: 20. 09. 2016, 11:14:14 »
Vždyť je to až za měsíc, proč by tam tak dlouho běžela lišta. ....😊
Ten termín jsem nevymyslel já, to si vymysleli rakušáci ze Simpli TV.
Měsíc není zas tak dlouhá doba, aby se lidé rozhodli, jestli si pořídí novou TV s CAM nebo STB a ještě to zrealizovali.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 303
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #57 kdy: 21. 09. 2016, 17:36:03 »
Konec rakušáků na Moravě. Informační lišta v rakouském vysílání už jede. Přechod 27.10.platí.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


david prvy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #58 kdy: 22. 09. 2016, 09:02:05 »
Úplný koniec určite nie. ORF eins, 2 a ATV 1,2 v SD pôjdu naďalej volne.
Táto cesta čaká určite aj nás. Všetky komerčné programy v HD budú v kóde a voľne už len RTVS no na rozdiel od Rakúska HD verzie. 


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 493
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 Rakousko
« Odpověď #59 kdy: 22. 09. 2016, 19:00:19 »
Komu se vyplatí provozovat SD verze, když jsou k mání i HD? Nikomu, v T2 je stejně potřeba nový přijímač a SD je tam snad jenom proto, aby se neřeklo. Po nějaké době ale zmizí definitivně pryč.