Autor Téma: CI modul a rychlost přepínání programů  (Přečteno 20916 krát)

AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
CI modul a rychlost přepínání programů
« kdy: 07. 03. 2013, 22:18:33 »
Dobrý den,
koupil jsem si televizi LG 42LS570S se satelitním tunerem, a k ní CI modul Smit CI+ Skylink ready. Přepínání mezi volně šířenými programy je poměrně bez problému u SD i HD programů (kolem 2 sekund). Ale přepínání mezi kodovanými programy Skylinku trvá kolem 5 sekund a při HD programech až 8 sekund. Navíc u některých programů např Retro Music TV píše hlášku, že nemam oprávnění sledovat tento kanál přesto, že na kartě od skylinku je program aktivován a na starém satelitním recievru funguje.
Můžete mi prosím doporučit nějaký CI modul, který bude fungovat bez problému a hlavně bude mít rychlejší přepínání programů? Mohl by být i bez zbytečných hlášek při zapínání TV, ale především mi jde o to rychlejší přepínání. Díky za radu

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #1 kdy: 08. 03. 2013, 09:59:20 »
Máme doma 32" verzi stejného modelu.
Při zapnutí trvá náběh sat. kanálů cca 8 vteřin-aktivace karty.
Přepínání kanálů-asi 2-3sec. HD-stejně. Modul mám tento:http://www.zbozi.cz/vyrobek/ben-electronic-irdeto-smit/ Firmware aktuální-aktualizován na prodejně 3 hodiny před koupí-dobrá náhoda, tchýni odešla CRT ..
Až na nemožnost připojit klávesnici nemám proti LG výhrady.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #2 kdy: 08. 03. 2013, 11:45:43 »
Myslim ze modul mam stejny. A kdyz se modul po zapnuti tv nacita, problikavaji vam take porad nejake hlasky?


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #3 kdy: 08. 03. 2013, 11:56:58 »
jen jedna-počkejte na synchronizaci karty.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #4 kdy: 08. 03. 2013, 12:06:31 »
Tak me tam behem ty doby problikava asi 8 ruznych hlasek, ani jsem neprisel jak se daji vypnout. Ale to přepínání programu je strasny. Ja mam presne tento modul, myslite ze jsou stejne? http://dekodovaci-moduly.heureka.cz/irdeto-smit-ci-plus-skylink-ready-t-mobile-a-freesat/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #5 kdy: 08. 03. 2013, 12:28:09 »
Je stejný. Ale opravdu až na ten první náběh televizor přepíná programy jak jsem psal. Napadá mě firmware toho modulu..
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #6 kdy: 08. 03. 2013, 13:22:57 »
Ja mam presne tento modul, myslite ze jsou stejne? http://dekodovaci-moduly.heureka.cz/irdeto-smit-ci-plus-skylink-ready-t-mobile-a-freesat/
Hardwarově jsou stejné, ty máš nejnovější FW. Co se HW týká, je to nejrychlejší komerční modul na trhu, a některé TV s tím mohou mít potíže. Sám bych se nejdřív podíval po novějším FW do televize, který bude optimalizovaný na rychlost spolupráce s modulem. Rychlost, o které píše Drahoslav, mi připadne správná.


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #7 kdy: 08. 03. 2013, 13:34:05 »
To je možný, jak jsem psal-já mám nejnovější FW, aktualizovaný pár hodin před koupí.
Na stránkách je, ale 570s umí aktualizací po síti.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #8 kdy: 09. 03. 2013, 03:13:36 »
V televizi mam FW aktualizovany, stahnuti nejnovejsich FW mi nabizi televize sama. Kdyz jsem chtel aktualizovat FW modulu, pise mi to hlasku Nelze upgradovat CAM z menu. Takze podle vas tento modul patri k tem lepsim a nema tedy cenu koukat po jinem?


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #9 kdy: 09. 03. 2013, 20:03:14 »
Prodáváme ho standartně ke každému modelu s DVB-S.
Ať už Samsung, nebo LG. Takže bez problémů.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #10 kdy: 18. 03. 2013, 12:59:16 »
Nevím, jestli ještě budete číst příspěvky, ale našel jsem malou pomoc jak zrychlit načítání karty- je potřeba proladit transpondér STV-11 836 H 5/6 27 500 .
Schválně se podívejte, jaké parametry LG nastavila-místo 27500, má 28300.
Ladění je potřeba udělat-ruční,ale zaškrtnout vyhledání sítě.
Po tomto zásahu se nic nezmění co se týče poředí programů, ale Vámi popisovaný problém by měl zmizet.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #11 kdy: 19. 03. 2013, 12:29:14 »
Díky za radu, ale koukal jsem na nastaveni tv a vse je v poradku. U tech STV frekvence 11.836 a rychlost 27500, takze tady problem asi nebude :/


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #12 kdy: 19. 03. 2013, 12:38:00 »
Já to našel na jednom foru, je to rok stará rada.
Ta naše to právě udělala, proto jsem zkusil přeladění a je po problému.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #13 kdy: 19. 03. 2013, 12:49:17 »
možnost zlepšení pomalého přepínání lze i ověřit.
Tedy správné a aktuální nastavení VŠECH parametrů transpondérů.

Důvod? V závislosti na úsilí tvůrců je software přijímače schopen v určité míře překonat nesprávné nastavení určitých parametrů nebo akceptovat volbu Auto (typicky FEC a Pilot, někdy SR). No a při každém přepnutí si sw musí správnou hodnotu určitého parametru "najít", což spotřebuje čas. Ve vysílání pak jsou jen správné parametry (měly by být ;-). Zadání přesných parametrů všech TP, ať už ručně nebo z NIT, zčásti eliminuje uvedené "hledání parametru".

Efektivnější je ovšem zlepšený SW mateřského zařízení. Stejně jako je obtížnější ho získat.
« Poslední změna: 19. 03. 2013, 13:41:41 od Petr Svoboda »


AA AAA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI modul a rychlost přepínání programů
« Odpověď #14 kdy: 19. 03. 2013, 13:31:50 »
Ja zkousel vsechny programy naladit i manualne, a zadne zmeny. A ten problem je jenom u kodovanych programu. U volne sirenych programu je prepinani perfektne rychle, takze si spis myslim ze bude problem mezi komunikaci s CI modulem. Ovsem ani vymena modulu nepomohla :/