Autor Téma: namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....  (Přečteno 3456 krát)

microb

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Potřebuju namodulavat infokanál z PC do DVB-T, mám IKUSI MAC Home a v PC mi běží prezentace v PowerPointu, kvalita hrozná, neví někdo, jak kvalitu zvýšit?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #1 kdy: 07. 03. 2013, 18:41:42 »
V jakém formátu to máte propojené - kompozit nebo YUV? Občas bývá problém nastavit 720*576 jako primární rozlišení, ale pokud se vám to povede a propojíte to v YUV, tak bývá kvalita dobrá. Jen to chce nějakou starší kartu, nové už analogové TV výstupy nemají.


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #2 kdy: 07. 03. 2013, 18:44:42 »
Ikusi mac home ma S-video a CVBS vstup...

Doporucuji propojit to S-videem, pak by kvalita mela byt slusna... Zalezi ale hodne na TV karte, co mate v PC nebo nejakem konvertoru.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #3 kdy: 07. 03. 2013, 18:53:21 »
Ikusi mac home ma S-video a CVBS vstup...
Tady tvrdí, že má i RGB/YUV, jen je to společně s S-videem ve vícepinovém minidinu tak jako u videokaret. Kabel nedodávají, ale nejspíš by šla použít redukce z jiné videokarty. Pokud ne, tak samozřejmě S-Video bude nejlepší.
« Poslední změna: 07. 03. 2013, 18:55:12 od Jan Novák »


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #4 kdy: 07. 03. 2013, 20:20:25 »
Na čo to slúži ? Stačí SD ? Koľko do toho chceš investovať ?
... v každom prípade
- vytvárať prezentáciu v rozmere 720x576
- nepoužívať ozdobné fonty a čiary o šírke 1pix
- donútiť grafickú kartu, aby naozaj pracovala v režime 720x576i50
- ak sa dá, použiť RGB prepojenie
- na MAChome nastaviť parametre obrazu podľa svojho oka ... asi sharpnes high
toť vsjo, ak nechceš isť cestou
- konverzia .ppt  na  .mpg (.m2v) ... software je free
- streaming do LAN ako .ts  ... napr VLCplayer
- IP/DVB-T konvertor ... dosť drahá vec
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #5 kdy: 07. 03. 2013, 20:21:05 »
Tedy vážení, nekamenujte mne, pokud to nebude vyhovovat, ale:
na http://www.t-cz.com/ikusi-mac-home-jednokanalovy-dvb-t-modulator_d11074.html uvádějí toto.
Citace
Novinka 4.3.2013: Nově lze s novým FW 1.21 udělat z modulátoru jednodušše infokanál za použití flashdisku. Za pomocí převodníku videa/fotek/písniček lze jednoduše vytvořit TS soubor, který přehrává modulátor MAC-HOME stále dokola. Veškeré potřebné soubory jsou ke stažení na našem webu v sekci Download.
Takže bych to viděl takto:
  • Nainstalovat nový FW.
  • Ten program, co se dá stáhnout pro převod videa do TS je sice ve jazyku španělském, ale zorientovat se v něm dá raz dva.
Zbývá dostat PowerPoint prezentaci do videa (nejlépe AVI). A zde si poradíme zdarma. na adrese http://www.effectmatrix.com/PowerPoint-Video-Converter/Free-PowerPoint-Video-Converter.htm si stáhneme free konvertor.
Zkusil jsem zkonverovat PP do videa a následně to video do TS tím programem, co se mnou komunikuje jazykem cizího kmene a ejhle, měl jsem plně funkční TS. A obraz byl parádní.
Jediná moucha mého povídání na závěr je v tom, že nemám Ikusi MAC-HOME a tudíž ten TS nemám jak v tomto zařízení vyzkoušet.
Pokud jsem pomohl, jsem rád, pokud ne a napíšte mi, že je to nesmysl, rád příspěvek smažu.
Hezký večer.
Planar IT-15T2.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #6 kdy: 07. 03. 2013, 20:34:49 »
Pokud jsem pomohl, jsem rád, pokud ne a napíšte mi, že je to nesmysl, rád příspěvek smažu.
Hezký večer.
Může to být užitečné i nemusí, jde o to, jak je potřeba tu prezentaci přehrávat. Jestli to má být dokola běžící upoutávka (název infokanál by odpovídal), tak je to ideální řešení. Ovšem pokud má jít skutečně o prezentaci - tedy že něco vykládám a časuji si to sám, tak jiná cesta než výstup z PC není.


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #7 kdy: 07. 03. 2013, 20:41:57 »
Tedy vážení, nekamenujte mne,
Sánka dolu šéééfe ... toto je najlepšia správa za posledné obdobie
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


microb

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #8 kdy: 11. 03. 2013, 17:31:52 »
Na čo to slúži ? Stačí SD ? Koľko do toho chceš investovať ?
... v každom prípade
- vytvárať prezentáciu v rozmere 720x576
- nepoužívať ozdobné fonty a čiary o šírke 1pix
- donútiť grafickú kartu, aby naozaj pracovala v režime 720x576i50
- ak sa dá, použiť RGB prepojenie
- na MAChome nastaviť parametre obrazu podľa svojho oka ... asi sharpnes high
toť vsjo, ak nechceš isť cestou
- konverzia .ppt  na  .mpg (.m2v) ... software je free
- streaming do LAN ako .ts  ... napr VLCplayer
- IP/DVB-T konvertor ... dosť drahá vec
Ahoj, slouží to jako prezentační kanál v hotelu, jsou tam texty a fotky... Vytvořím prezentaci v rozměru? To Power Point Umí?
Ano, jedem přes RGB......


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #9 kdy: 12. 03. 2013, 06:48:23 »
všetko potrebné je napísané v príspevku z 07. 03. 2013, 20:21:05  :)
ja robím prezentácie v SCALA a na ostatné dokumenty mám OpenOffice,
takže s PowerPointom z fleku pomôcť neviem
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Martin Fred

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #10 kdy: 12. 03. 2013, 07:18:43 »
Powerpoint umi ulozit prezentaci rovnou jako video...


microb

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #11 kdy: 12. 03. 2013, 14:12:30 »
Powerpoint umi ulozit prezentaci rovnou jako video...

to jo, to vím, ale nevím si rady s tou kvalitou, jak jí zjístím, jaká je :(


microb

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #12 kdy: 12. 03. 2013, 19:47:14 »
všetko potrebné je napísané v príspevku z 07. 03. 2013, 20:21:05  :)
ja robím prezentácie v SCALA a na ostatné dokumenty mám OpenOffice,
takže s PowerPointom z fleku pomôcť neviem

Co je prosím SCALA?


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:namodulavat PC do DVB-T? Máte s tím někdo zkušenost.....
« Odpověď #13 kdy: 12. 03. 2013, 21:57:43 »
Co je prosím SCALA?
trochu drahší softvér pre infokanály
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)