Autor Téma: STB-HDMI vstup ?  (Přečteno 7559 krát)

stregobor

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
STB-HDMI vstup ?
« kdy: 13. 03. 2013, 01:21:24 »
Zdravím,

mám jeden rychlý dotaz.
Existuje, nebo znáte nějaký STB kde by se dal HDMI použít jako vtup digitálního signálu z PC, a potom přes cinch nebo koaxiál poslat do TV ?

díky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2013, 02:22:10 »
O existenci takového STB pochybuji. Ale existují grabovací karty s HDMI i analogovým vstupem a výstupem a konverzí SD/HD. Ovšem je to trochu drahé a stejně nefungují, pokud je na HDMI zapnuto HDCP.
Standardním řešením je mít v PC videokartu s analogovým TV výstupem.
« Poslední změna: 13. 03. 2013, 08:33:43 od Jan Novák »


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2013, 02:59:08 »
Proč ne přímo do (PC >) TV? Jestli chcete posílat video, je nejlepší DLNA, a vůbec nejlepší je NAS (síťový harddisk) s DLNA ...


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #3 kdy: 13. 03. 2013, 09:15:43 »
Takový STB sem ještě neviděl.Všechny mají pouze výstupy HDMI. Třeba jsem neviděl ještě STB ze 2 HDMI. :-)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #4 kdy: 13. 03. 2013, 09:55:27 »
STB jsou obecně ta nejlevnější z levných zařízení pro digitální zpracování zvuku a obrazu. A HDMI/HDCP licence je nemálo prodražují. Neočekával bych, že se jakýkoli výrobce levných STB pustí cestou vícenásobného vstupu či výstupu a nemálo zdraží svůj, v jádru levný, výrobek. To se dá přijatelně rozpustit v ceně až např. u "drahých" AV přijímačů, pokud máme zůstat u spotřební elektroniky. U těchto přijímačů se to schová za "kovový čelní panel", "mnohakanálový koncový zesilovač", "robustní konstrukci".

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #5 kdy: 13. 03. 2013, 14:20:53 »
jestli by nebyla lepší redukce VGA - SCART...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #6 kdy: 13. 03. 2013, 17:33:43 »
jestli by nebyla lepší redukce VGA - SCART...
A ona existuje nějaká jednoduchá redukce? Vím, že byla ke kartám od Matroxu, ale redukce samotná nestačí, ještě je potřeba podpora v ovladači, aby se dalo nastavit TV časování a vyrobit správný tvar synchronizace - VGA má H a V zvlášť.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #8 kdy: 14. 03. 2013, 08:26:34 »
špatně vyjádřeno - ne redukce, ale kabel VGA - SCART...http://audio-video-kabely.heureka.cz/kabel-vga-scart-2m/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CK_KrtvS-7UCFQe-zAodj3oAHA
Už z ceny je vidět, že je to opravdu jen kabel. Aby to fungovalo, tak je nutné nastavit TV režim na výstupu grafické karty, což bez podpory v driveru nepůjde.


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #9 kdy: 14. 03. 2013, 17:39:38 »
Proč tak složitě?
Rozumím dotazu tak, že počet signálů HDMI je větší, než počet vstupů HDMI televizoru. Pomoc je přece naprosto jednoduchá. Koupí se "slučovač HDMI". Ten umí 1.automaticky přepnout, 2.ručně přepnout, 3.přepnout na povel z DO.
Existují slučovače HDMI 2do1, 3do1, 5do1. Společný výstup se napojí na TV. Stačí zadat heslo "slučovač HDMI"do vyhledávače, například www.seznam.cz, Zboží a ten najde spoustu typů v různých cenách.


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #10 kdy: 14. 03. 2013, 17:46:52 »
Dodatek.
Předpokládám, že nejde o to, poslat signál PC do skleněného televizoru, který nemá ani jeden vstup HDMI. Dnes má každý prodávaný televizor HDMI vstup a to i levné televize.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB-HDMI vstup ?
« Odpověď #11 kdy: 14. 03. 2013, 18:03:53 »
Proč tak složitě?
Rozumím dotazu tak, že počet signálů HDMI je větší, než počet vstupů HDMI televizoru. Pomoc je přece naprosto jednoduchá. Koupí se "slučovač HDMI". Ten umí 1.automaticky přepnout, 2.ručně přepnout, 3.přepnout na povel z DO.
Existují slučovače HDMI 2do1, 3do1, 5do1. Společný výstup se napojí na TV. Stačí zadat heslo "slučovač HDMI"do vyhledávače, například www.seznam.cz, Zboží a ten najde spoustu typů v různých cenách.

Toto používam. 3in1out s automatickým a ručným prepínaním ma stál cca 7€ vrátane poštovného. Ale myslím že toto nie je otázkou diskusie - zobrazovacia jednotka (na rozdiel od výstupu PC) pravdepodobne nepodporuje HDMI, pretože inak by neriešil výstup z STB prostredníctvom cinch / koax....

AJ keby nejaký STB s HDMI vstupom našiel, pre použitie koax. vstupu (alias analógový anténny vstup) do TV by musel mať takýto STB aj UHF modulátor. A to je pravdepodobne neexistujúca kombinácia.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380