Autor Téma: nový SW pro Homecast S3000CR  (Přečteno 10652 krát)

zdarec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
nový SW pro Homecast S3000CR
« kdy: 01. 03. 2013, 11:26:56 »
Zdravím všechny kteří by mi chtěli pomoct.Poslední dobou (tedy několik měsíců) se mi množí stížnosti zákazníků kterým jsem montoval nebo prodal receiver Homecast S3000CR a později je doplnili kartou výměna.Přijímač ja osazen licencovanou čtečkou CW a Skylink nás ujišťoval o jejich kompatibilitě s ICE výměna.Nyní u nich dochází k nepravidelnému zasekávání obrazu i zvuku, který se sám po chvíli rozběhne nebo se musí přepnout na jiný program a to prý dokonce i u nekodované CT24.Možnost nedostatečné síly signálu jsem samozřejmě vyloučil. Odpovědět mi nedokázali u Skylinku odborníci na HelpDesk ani u Allcomu který Homecast servisuje.Já vím že tento stroj není zrovna žádná novinka,ale hodně mi jich v okolí ještě běhá a nemám to srdce donutit každého dědečka ke koupi HD přijímače ke staré CRT TV.Proto i tady hledám nějakou radu či možnost řešení odkazam na poslední dostupný SW pro tento receiver a návod na jeho aplikaci ať už přes anténu nebo RS232, USB samozřejmě nemá.Díky za odpověď.
 

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #1 kdy: 01. 03. 2013, 11:32:16 »
Tak tuhle mašinku mám doma, tchán nehlásí jediný problém. ICE-výměna.. Zkuste se podívat zde:http://homecast.de/ ale pochybuji.... Jak jste napsal, je to už starý železo.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #2 kdy: 01. 03. 2013, 11:49:51 »
Mají ho děti v pokoji, i s nejnovějším SW dochází s ICE kartou k občasným krátkodobým zásekům a zamozaikování. Už minimálně třikrát se stalo že najednou přestal jít zvuk, muselo se přeladit na jiný kanál a zpátky.
Těžko se s tím dá něco dělat a vzhledem ke stáří přístroje se už tím asi nemá cenu zabývat. Ale byly to dobré mašinky.
Loudness War zabijí hudbu!


ku.ba

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #3 kdy: 02. 03. 2013, 09:41:44 »
Tipoval bych to spíše na závadu zdroje. Pokud totiž chodí, tak bez chyby. Když někdo hlásí podobné problémy které popisuješ, tak vždy pomohla oprava zdroje. Vadný kondenzátor.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #4 kdy: 02. 03. 2013, 11:13:02 »
Mají ho rodiče a ICE karta žádný problém.Verzi FW z hlavy nevím ale pokud bude zájem,mohu zjistit.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #5 kdy: 02. 03. 2013, 12:57:26 »
Znamému při zapnutí kloubovým vypinačem zobrazí na obrazovce:Loader 2.00 Feb 11 2005.V menu informace:profil modelu 38E,profil pořaduB,profil verze 1,identifikace obrazu9,verze zavaděcího programu 2.oo. ICE vyměna v přijimači bez problemu 1/2 roku.STB jede bez problemu od r 2007.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #6 kdy: 02. 03. 2013, 14:10:32 »
Ze zvědavosti jsem na to mrknul a mám tam verzi 2.01.Tuším že jsem ji kdysi stahoval přes OTA.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #7 kdy: 02. 03. 2013, 14:50:42 »
Taky jsem se podíval :-)

Profil modelu 38E
Profil pořadu B
Profil verze 1
Identifikace obrazu 15
Ver. zav. programu 2.01
Loudness War zabijí hudbu!


zdarec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #8 kdy: 03. 03. 2013, 18:15:08 »
Zdroje v Homecastu bývají osazeny kvalitními elektrolity a tento problém jsem v něm ještě neřešil,spíš ho zném z Openboxů nebo Topfieldů kde se filtry v sekundáru zdroje po letech vyvaří skoro u každého.Musím se přiznat ještě jsem nezjišťoval s jakou verzí FW to zlobí a z jakou ne, jeden kus jsem jenom restartoval, dal tovární nastavení a znova naladil ale to prý nepomohlo.Případy se mi množí v poslední době asi 10 lidí.Ještý mě napadlo u někoho kdo má venku monoblock aby to pořádně zkusil na Astře 1 na volném programu.


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #9 kdy: 03. 03. 2013, 23:29:47 »
Tak zkusím co to udělá na 19.2. zítra napíšu, a FW ted z hlavy nevím. Doplním info  ;)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #10 kdy: 04. 03. 2013, 06:48:06 »
ICE karta v Homecastu S3000CR jde korektně jen v posledních modelech s loaderem 2.04


zdarec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #11 kdy: 04. 03. 2013, 11:15:41 »
Přiznávám nemám zjištěno s jakou verzí to korektně funguje a s kterou ne,faktem je to že je zrvu ve spolupráci s ICE KV neměl problém žádný S3000CR,problémy nastaly až později,ale podle Skylinku se v tomto období nic ve vysílání ani kodování nezměnilo. Na německých stránkách jsem našel pro tento receiver FW dokonce s v.2.25 z roku 2009.Má někdo zkušenosti s jeho aplikací a provozem?
« Poslední změna: 04. 03. 2013, 11:33:56 od zdarec »


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #12 kdy: 04. 03. 2013, 12:12:04 »
Kdybych měl kabel, vyzkouším to.
Zajímavé, že přes OTA byla dostupná max. v2.01, od té doby to při pokusu o aktualizace vždy psalo chybu.
Loudness War zabijí hudbu!


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #13 kdy: 04. 03. 2013, 14:36:20 »
Taky jsem si ho stáhl ale v rámci mého hesla "Nikdy nedrbej do toho co funguje" to riskovat nehodlám,2.01 funguje tudíž není co řešit.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:nový SW pro Homecast S3000CR
« Odpověď #14 kdy: 04. 03. 2013, 15:50:48 »
Dane dobře jste to napsal. Známy má 2.00 a taky funguje bez problemu.