Autor Téma: Žádný signál  (Přečteno 11747 krát)

Librst Librst

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Žádný signál
« kdy: 24. 02. 2013, 18:46:43 »
Zdravím,

mám prosím vás takový dotaz. Mám nově asi tak cca 4 dny satelit od SKYLINK a dnes asi kolem 14:15 vypadl signál a nefunguje ani jeden kanál. Jak s družice 23,5 tak ani s 19,2. Parabolu mám 80CM.

Přijímač jsem zkoušel 4x restartovat a stále nic. Ukazuje to síla signálu 20% a kvalita 0% Jinak dnes dopoledne to běželo perfektně. Ono dnes odpoledne začalo pršet a venku je dost velká mlha. Myslíte že to může mít na to takovýhle velký vliv? A nebo je problém někde jinde. Už si vůbec nevím rady.

Děkuji za pomoc.

Reklama

• Stálý člen

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
Re:Žádný signál
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2013, 18:59:11 »
Zaizoloval jste pečlivě konektor u konvertoru? Celkem bych si tipl, že se tam dostala voda a mohl nastat zkrat.

Prošel bych prostě signálovou cestu od konvertoru až k přijímači (zejména tedy konektory, kabel), zda tam není nějaký problém, to je rozumný začátek. Pokud by vše bylo v pořádku, může být problém buď v některém z komponent (LNB, přijímač), nebo v nastavení paraboly (pohla se), nebo ještě v rozhozeném nastavení přijímače (Diseqc typicky).
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Librst Librst

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2013, 19:03:17 »
Tak zaizolování provedl s největší pravděpodobností servis který to instaloval ten satelit. A jak říkám dnes ráno jsem koukal na tv a jelo to. Vypl jsem to a pak když jsem odpoledne zapl tv, tak už nic nejelo. Takže nic jsem zcela určitě nerozházel. A to jestli se to pohnulo, to neověřím. Nemám přístup na střechu panelového domu.

Wolfgang Wolf

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2013, 19:06:41 »
S tím přístupem k anténě je to úplně na nic. Nemůže na parabole či LNB být nalepený rozbředlý mokrý sníh?
Honda Enduro Team

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2013, 19:07:03 »
Tak zaizolování provedl s největší pravděpodobností servis který to instaloval ten satelit. A jak říkám dnes ráno jsem koukal na tv a jelo to. Vypl jsem to a pak když jsem odpoledne zapl tv, tak už nic nejelo. Takže nic jsem zcela určitě nerozházel. A to jestli se to pohnulo, to neověřím. Nemám přístup na střechu panelového domu.
Kontaktujte toho, kdo to instaloval. Nebo si myslíte, že tady někdo má křišťálovou kouli?
Nejede mi auto, nevíte proč?
Furt dokola toto...

Reklama

• Stálý člen

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2013, 19:22:37 »
Jestli to instalovala firma, není co řešit, je to na reklamaci.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Librst Librst

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2013, 19:25:31 »
Jestli to instalovala firma, není co řešit, je to na reklamaci.

Ano instalovala. Zítra je budu kontaktovat.