reklama

Autor Téma: A co DVB T2  (Přečteno 11890 krát)

Petr Poláček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
A co DVB T2
« kdy: 23. 02. 2013, 17:07:19 »
Ví se něco co kdy kde a jak mimo testů? Nějak se nic nerýsuje a to ho slybují už dlouho,ani v nových TV moc nejsou tunery standartem.Potřebuju koupit novou tv ale T2 mají jen ty drahý a to není ůplně to nej řešení.Dokupovat potom set top box se mi nelíbí! Poradí někdo?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2013, 17:24:16 »
Ví se něco co kdy kde a jak mimo testů? Nějak se nic nerýsuje a to ho slybují už dlouho,ani v nových TV moc nejsou tunery standartem.Potřebuju koupit novou tv ale T2 mají jen ty drahý a to není ůplně to nej řešení.Dokupovat potom set top box se mi nelíbí! Poradí někdo?
Nejspíš pořád jen čekat, protože vývoj jde neustále dopředu.  ;D
Já bych to s DVB-T2 nehrotil, protože u nás to tak brzy nebude.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:A co DVB T2
« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2013, 17:43:36 »
Ví se něco co kdy kde a jak mimo testů? Nějak se nic nerýsuje a to ho slybují už dlouho,ani v nových TV moc nejsou tunery standartem.Potřebuju koupit novou tv ale T2 mají jen ty drahý a to není ůplně to nej řešení.Dokupovat potom set top box se mi nelíbí! Poradí někdo?

Co je pro tebe drahý? Jakou uhlopříčku?

Asi nejlevnější LED Tv s Dvb-T2 na trhu 32 Sony Bravia KDL-32EX343 - 8990 kč :

http://www.zbozi.cz/vyrobek/32-sony-bravia-kdl-32ex343-kdl32ex343baep/?seradit=nejlevnejsi

SONY KDL-42EX443 + 3 roky záruky - 12987 kč

http://www.sonycb.cz/cz/e-shop/411930/c2440-102cm-40-27-27/sony-kdl42ex443.html

« Poslední změna: 23. 02. 2013, 17:59:21 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2013, 00:41:08 »
Až budou ostatní zavádět DVB-T3 (s H.265), tak u nás se bude překlápět teprve na DVB-T2. Žába na prameni je ČTÚ.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2013, 01:03:13 »
Až budou ostatní zavádět DVB-T3 (s H.265), tak u nás se bude překlápět teprve na DVB-T2. Žába na prameni je ČTÚ.
To bude pořád DVB-T2 jen s jiným kodekem. Tak jako DVB-T s mpeg4.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2013, 06:01:26 »
Domnívám se, že až skončí test DVB-T2, přejde tento standard plynule do zkušebního provozu s jedním HD programem od ČT a jedním od Novy. Teď to již nikdo nezastaví, ani ČTÚ. Kdo bude první, ten vyhraje.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:A co DVB T2
« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2013, 07:45:28 »
Kéž by to byla pravda.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #7 kdy: 24. 02. 2013, 09:07:05 »
Odpověď z ČTÚ: V současné době se o zavedení DVB-T2 neuvažuje. Poptávka po HD programech je uspokojena ve stávajícím pozemním vysílání. Evropou otřásá digitální dividenda dvě, která odebere dalších 100MHz televizního pásma a tak se nyní řeší mezi státy další strategie. V návaznosti na tuto situaci byl aktualizován plán využití rádiového spektra č. PV-P/10/08.2012-11 pro kmitočtové pásmo 470-960 MHz, kde jsou popsány podmínky vydávání individuálních oprávnění, z kterých vyplývá, že se budou vydávat pouze oprávnění pro standard DVB-T.  Zde odkaz http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuziti-radioveho-spektra/rok_2012/pv-p_10-08_2012-11.pdf
 ;)


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #8 kdy: 24. 02. 2013, 09:31:22 »
b
Ví se něco co kdy kde a jak mimo testů? Nějak se nic nerýsuje a to ho slybují už dlouho,ani v nových TV moc nejsou tunery standartem.Potřebuju koupit novou tv ale T2 mají jen ty drahý a to není ůplně to nej řešení.Dokupovat potom set top box se mi nelíbí! Poradí někdo?
Ahoj,muzu vedet odkud jsi? Mozna bys mohl byt v dosahu rakouskeho dvbt-2 (orf1 hd a orf2 hd vysilaji z Vidne,signal  je defakto v celem jihomor.kraji, po Brno,Hodonin,Uh.Hradiste, Kyjov,Veseli n.M.Znojmo,Mikulov,atd.)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 572
    • Zobrazit profil
Re:A co DVB T2
« Odpověď #9 kdy: 24. 02. 2013, 10:37:11 »
b
Ví se něco co kdy kde a jak mimo testů? Nějak se nic nerýsuje a to ho slybují už dlouho,ani v nových TV moc nejsou tunery standartem.Potřebuju koupit novou tv ale T2 mají jen ty drahý a to není ůplně to nej řešení.Dokupovat potom set top box se mi nelíbí! Poradí někdo?
Ahoj,muzu vedet odkud jsi? Mozna bys mohl byt v dosahu rakouskeho dvbt-2 (orf1 hd a orf2 hd vysilaji z Vidne,signal  je defakto v celem jihomor.kraji, po Brno,Hodonin,Uh.Hradiste, Kyjov,Veseli n.M.Znojmo,Mikulov,atd.)
rakušáci DVB-T2 brzo komplet zakódují...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #10 kdy: 24. 02. 2013, 10:44:18 »
Jak malé děti,pořádně nejede ani HD a vy už by jste chtěli kdo ví co,trochu reality,hlavně té české a můžete si odpovědět sami,bez zakládání zbytečných témat+pobíhání po vrcholcích everestu.Howg. ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Rembrandt van Rijn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 95
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #11 kdy: 24. 02. 2013, 11:29:34 »
Odpověď z ČTÚ: V současné době se o zavedení DVB-T2 neuvažuje. Poptávka po HD programech je uspokojena ve stávajícím pozemním vysílání. Evropou otřásá digitální dividenda dvě, která odebere dalších 100MHz televizního pásma a tak se nyní řeší mezi státy další strategie. V návaznosti na tuto situaci byl aktualizován plán využití rádiového spektra č. PV-P/10/08.2012-11 pro kmitočtové pásmo 470-960 MHz, kde jsou popsány podmínky vydávání individuálních oprávnění, z kterých vyplývá, že se budou vydávat pouze oprávnění pro standard DVB-T.  Zde odkaz http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuziti-radioveho-spektra/rok_2012/pv-p_10-08_2012-11.pdf

Ahoj,
přečetl jsem si částečně ten odkaz.
Mám teď jeden dotaz. Když pro severní Moravu jsou přiděleny kanály 27, 28, 37, 45, 48 a 54, z  toho pro pokročilejší technologie, než DVB-T kanály 27 a 28, zbývá pouze kanál 45. Takže když Pařízek skončí na 63. kanálu zbývá jenom tento. Ale v různých diskuzích se spekuluje, že přejde na 38. kanál po vypnutí Skrzyczného v Polsku. Takže podle této dohody, by to možné asi nebylo. Nebo nemám pravdu ? Díky za odpovědi


Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #12 kdy: 24. 02. 2013, 12:07:45 »
Je nutno plán ČTÚ číst velice pozorně a nevyvozovat závěry, které tam nejsou.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Rembrandt van Rijn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 95
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #13 kdy: 24. 02. 2013, 18:57:34 »
Je nutno plán ČTÚ číst velice pozorně a nevyvozovat závěry, které tam nejsou.

Snažil jsem se to přečíst ještě jednou, ale bohužel na nic jiného jsem nenarazil. Pokud byste mi to mohl vysvětlit, byl bych rád.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:A co DVB T2
« Odpověď #14 kdy: 25. 02. 2013, 00:11:59 »
Odpověď z ČTÚ: V současné době se o zavedení DVB-T2 neuvažuje. Poptávka po HD programech je uspokojena ve stávajícím pozemním vysílání. Evropou otřásá digitální dividenda dvě, která odebere dalších 100MHz televizního pásma a tak se nyní řeší mezi státy další strategie. V návaznosti na tuto situaci byl aktualizován plán využití rádiového spektra č. PV-P/10/08.2012-11 pro kmitočtové pásmo 470-960 MHz, kde jsou popsány podmínky vydávání individuálních oprávnění, z kterých vyplývá, že se budou vydávat pouze oprávnění pro standard DVB-T.  Zde odkaz http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuziti-radioveho-spektra/rok_2012/pv-p_10-08_2012-11.pdf
 ;)

To je ale směšné, co ti úředníci v ČTÚ zase vyplodili! Prý poptávka po HD programech je uspokojena ve stávajícím pozemním vysílání... Ha, ha, ha, to zrovna!  ;D  No a pokud DD II někým otřásá, tak jedině našimi zmatenými ouřady v ČTÚ, kteří naprosto kašlou na zájmy ČR a vůbec je nehájí. Takoví Poláci DDII z vysoka ignorují a naprosto s klidem vydávají povolení pro finální vysílače DVB-T nad K48 standardně, jako vždy, na 10 let. Totéž Slováci. Rakušané, Němci či Italové už dali hlasitě najevo, že další očesávání UHF pásma nepřipustí. No a kdyby nakrásně přece jen byl nesmysl DDII v Evropě realizován, tak pak snad jedině vyšší kapacita multiplexů může situaci řešit - tedy systém DVB-T2!!! Jenže tento fakt v ČTÚ za zavřenými dveřmi kanceláří zřejmě nikomu nedochází, takže zavádět nějaké zbytečné DVB-T2?!?  Pitomost, že... >:(


 

reklama