Autor Téma: SAMSUNG TV a řazení programů  (Přečteno 36635 krát)

lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
SAMSUNG TV a řazení programů
« kdy: 03. 07. 2012, 19:44:24 »
Dnes jsem pro zákazníka zakoupil TV SAMSUNG UE55ES8000S.
Chtěl to nejlepší od SAMSUNGU aby nemusel řešit problém, že něco neumí nebo omezení základních verzí..
Ale zásadní problém je že tato TV NEUMI poskládat dohromady programy ze SATELITU, KABELOVKY a ANTENY.. "!!!!!
Je naprosto nereálné mít na 1 CT1( DVB-T) a na 2 RTL (DVB-S) - například..
A jednoduše přepínat mezi SATELITEM a ANTENOU taky nejde..
Jediná možnost jak přepínat a to program channel a tam potvrdit výběr A ( jako antena) , pak vybrat jaky typ a potvrdit,následně opět O.K. jako potvrzení a pak ještě EXIT.  No to přece není normální....
TV za 70 tisíc a uživatelsky jak nějakej čínan za 5,50

« Poslední změna: 03. 07. 2012, 22:16:59 od lubos_33 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #1 kdy: 03. 07. 2012, 20:23:34 »
No, přijde mi na tom zlepšení, pokud už jde ladit zvlášť DVB-T a DVB-C. U mého Samsunga je buď jedno nebo druhé  ::)


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #2 kdy: 03. 07. 2012, 21:44:11 »
Možná to jde, ale ty jsi nedošel na to jak se to dělá  ;) V Seznamu programů se to u mého modelu dělá přes tlačítko TOOLS Po jeho zmáčknutí by se měly objevit další volby - přesun, mazání, číslo pozice. Když se přepíše ta pozice, tak je to tam kde chci. Akorát to nejde u mého modelu přejmenovat - to mám smůlu  :-\


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #3 kdy: 03. 07. 2012, 22:15:43 »
Trošku jsi nepochopil o čem píšu..  Já neřeším přesun nebo mazání  pozic v seznamu programů, ale to že nejde mít v jednom seznamu programů programy z různých tunerů. Kapišto?
a jen tak BTW - to řazení v TV je děs.. tolik klikání něž přesunu program kam chci je děsný.. Proč to není jak dřív Panasonicu.. Tam se objevily 2 tabulky vedle sebe. V leve byly VSECHNY programy a v prave UZIVATELSKY definovane..A jen se označil a jednim klikem presunul.. A hlavne UZIVATELSKY mel svoje číslování od 1 do x....
inženýr ze SAMSUNGU co psal FW tak určitě nemá doma TV od SAMSUNGU.. Protože při prvním pokusu o sestřídění programů by si musel jít sám naliskat za dveře.


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #4 kdy: 03. 07. 2012, 22:21:19 »
Jo takhle, aha chápu. Ne, to opravdu bohužel nejde. Asi by to dělalo TV nějaké problémy, nebo nevím. Není to combo přístroj.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #5 kdy: 04. 07. 2012, 07:28:48 »
Možná to jde, ale ty jsi nedošel na to jak se to dělá  ;)

Tak to je naprosto presne vystizene pro televize znacky Samsung!  ;D

Zatimco doma jsem si (na S-kove plazme Panasonic) ted pri snidani komplet behem mziku preladil a preskladal vsechny tv stanice, tak kdyz jsem nucen neco podobneho delat na LEDce Samsung, tak si na to rovnou rezervuju odpoledne, protoze se daji cekat nejake komplikace. Gol je, ze kdyz chce clovek udelat nejakou banalitu, tak to jde superslozite, 10x se to pta, zda skutecne "ANO" a pak se clovek nekde uklikne (proladi jeden kanal rucne) a telka mu komplet prekope bez jakehokoliv upozorneni komplet cely seznam kanalu. Samsung na ovladani je hruza. Peknej e-manual to sice ma, ale lepsi by bylo, kdyby nebyl vubec potreba....   :-\


Jen tak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 49
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #6 kdy: 04. 07. 2012, 10:58:30 »
Trošku jsi nepochopil o čem píšu..  Já neřeším přesun nebo mazání  pozic v seznamu programů, ale to že nejde mít v jednom seznamu programů programy z různých tunerů. Kapišto?
a jen tak BTW - to řazení v TV je děs.. tolik klikání něž přesunu program kam chci je děsný.. Proč to není jak dřív Panasonicu.. Tam se objevily 2 tabulky vedle sebe. V leve byly VSECHNY programy a v prave UZIVATELSKY definovane..A jen se označil a jednim klikem presunul.. A hlavne UZIVATELSKY mel svoje číslování od 1 do x....
inženýr ze SAMSUNGU co psal FW tak určitě nemá doma TV od SAMSUNGU.. Protože při prvním pokusu o sestřídění programů by si musel jít sám naliskat za dveře.

normalni clovek si vezme flashku, seznam programu na ni z tv vyexportuje, v PC si to posteluje, a pak to do telky zase nahraje .)


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #7 kdy: 10. 07. 2012, 09:24:51 »
Normální člověk by nejdřív musel mít editor-na nové modely není k dispozici. ::) ;D
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Aerforce

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #8 kdy: 21. 02. 2013, 23:34:19 »
Dobrý den,

nechtěl bych zakládat podobné téma, tak využiji toto ... Máme televizi Samsung 32 LCD serie 4 (jestli má ještě nějaké další značení, nevím?), ale k problému. Jednotlivé stanice byly uloženy přes automatické ukládání, jenže některé z nich bych vůbec nechtěl a nevím jak (resp. kde) je vymazat? Pokud nastavím seznam na "oblíbené" (který ty nechtěné stanic neobsahuje), tak si nepomůžu, jelikož ty nechtěné se pak objeví na prvních neobsazených číslech.... Potřeboval bych je tedy zlikvidovat přímo v seznamu "vše", ale tam možnost pro vymazání není. Neporadí někdo co s tím? Děkuji


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #9 kdy: 22. 02. 2013, 00:56:49 »
U mého Samsungu si dám zobrazit seznam kanálů (CH LIST na ovladači), najedu na daný kanál, zmáčknu TOOLS a tam je položka Odstranit. Ale je možné, že v nových TV to korejci dojebali ještě víc :-)


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 451
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #10 kdy: 22. 02. 2013, 01:00:14 »
Když danou pozici vymažeš přes tlařítko TOOLS,tak se program neukazuje pouze při přepínání,ale v menu programů je vidět stále. S tím se nedá dělat nic.

Tady je jasně vidět,jaké mají uživatelé problémy se orientovat v hloupém a nelogickém menu-to se týká i sat , dvb-t a combo mašinek. U TV je to bohužel samostatná kapitola. Tam je to ještě o level horší. Nikdy jsem nepochopil,proč u televizí nejde smazat předvolba,a žádný STB-ani NO NAME- s tím nemá problém. Ale když tady stále dokola upozorňuji na to,aby se v recenzích toto pořádně rozebralo,včetně hromadné editace,a poskládání předvoleb z různých tunerů,připadám si,jak v tomto filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4
« Poslední změna: 22. 02. 2013, 01:02:27 od Roman Bárta »
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Aerforce

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #11 kdy: 22. 02. 2013, 13:19:14 »
U mého Samsungu si dám zobrazit seznam kanálů (CH LIST na ovladači), najedu na daný kanál, zmáčknu TOOLS a tam je položka Odstranit. Ale je možné, že v nových TV to korejci dojebali ještě víc :-)

Děkuji za snahu, bohužel to nejde ... CH LIST, výběr kanálu, TOOLS... a objeví se nabídka, kde je "úspora energie, zvuk, apod.", ale možnost pro odstranění tam bohužel není ....


Když danou pozici vymažeš přes tlařítko TOOLS,tak se program neukazuje pouze při přepínání,ale v menu programů je vidět stále. S tím se nedá dělat nic.

Tož i toto řešení, kdy by v seznamu program zůstal, ale neobjevoval se při přepínání, bych uvítal. Bylo by to částečné řešení. Ale jak jsem uvedl - TOOLS mi tu možnost bohužel nenabízí ...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SAMSUNG TV a řazení programů
« Odpověď #12 kdy: 22. 02. 2013, 13:51:13 »
Děkuji za snahu, bohužel to nejde ... CH LIST, výběr kanálu, TOOLS... a objeví se nabídka, kde je "úspora energie, zvuk, apod.", ale možnost pro odstranění tam bohužel není ....
Aha, takže to už máte současnou řadu "Smart" TV, tam nabídka tools vůbec s kanálem nesouvisí. Třídění je někde v položce Smart TV. Pokud to nepůjde, tak uložit na flashku, poeditovat v Samsung channel editoru a nahrát zpátky.