Autor Téma: STV2 v HD nativu?  (Přečteno 6619 krát)

jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
STV2 v HD nativu?
« kdy: 13. 02. 2013, 22:57:30 »
Právě přepínám na STV2 (SD u UPC) a jede tam slovenský film "Organ" z r.1964 v 16:9 s přídavkem HD, i když na stránkách STV programu upozornění na hd vysílání není. Běžně tam ale modré hd upozornění u STV1 bývá. http://www.stv.sk/tvprogram/dvojka/2013-02-13/

Nechápu, kde by mohla STV2 HD vysílat, když pozemně s přesahem na Moravu vysílá v DVB-T jen STV1 HD? Jedině mě napadá, že by tento program samotný mohla odbavovat nějaká slovenská IPTV nebo kabelovka.
Přepnul jsem schválně v ten samý moment na STV1 a běžela tam Liga mistrů a taky logo HD, takže je jasné, že tyto dva programy v HD vysílají samostatně, otázka je kde najdeme STV2 HD?

Ví o tom někdo něco? Přikládám fotku v příloze
« Poslední změna: 13. 02. 2013, 23:42:59 od jirkazdevitky »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #1 kdy: 13. 02. 2013, 23:49:50 »
Tak si nakonec na otázku odpovím sám. Hledal jsem a na parabole byla právě dnes tato informace.

http://www.seznam.cz/18736/druhy-program-rtvs-jiz-v-hd-rozliseni/


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 907
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #2 kdy: 14. 02. 2013, 04:46:38 »
No ale to tedy RTVS hodilo ČT rukavici. Snad bude brzy zvednuta. Pevně věřím, že ČT2 HD bude ještě letos...


Josef Pavera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 133
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #3 kdy: 14. 02. 2013, 07:31:02 »
Přišel už někdo na to kde se vysílá? Satelit ne,DVBT ? ,že by nějaký kabel?


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #4 kdy: 14. 02. 2013, 09:46:11 »
No ale to tedy RTVS hodilo ČT rukavici. Snad bude brzy zvednuta. Pevně věřím, že ČT2 HD bude ještě letos...
Zas tak moc jí nehodilo, u nás 2 HD kanály běží už skoro rok. Ale v tu dvojku taky doufám, tam moc překážek není.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #5 kdy: 14. 02. 2013, 11:54:57 »
STV2 HD by mohli klidně začít vysílat ve svém veřejnoprávním Muxu DVB-T. Stačilo by vhodně překonfigurovat datové toky ve prospěch HD, snad na to Slováci přijdou.


Sedlisky

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 108
    • Zobrazit profil
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #6 kdy: 14. 02. 2013, 12:10:43 »
Nechají si poradit od tebe, ne? Běž radši na vzduch, to jsou hrozné žvásty co z tebe lezou, naposledy takto blekotal tvůj kamarád Jakeš na Hrádečku a teď je to tady zase v podobě Amadeuse Komeniuse...


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #7 kdy: 14. 02. 2013, 12:57:13 »
Právě přepínám na STV2 (SD u UPC) a jede tam slovenský film "Organ" z r.1964 v 16:9 s přídavkem HD, i když na stránkách STV programu upozornění na hd vysílání není. Běžně tam ale modré hd upozornění u STV1 bývá. http://www.stv.sk/tvprogram/dvojka/2013-02-13/

Nechápu, kde by mohla STV2 HD vysílat, když pozemně s přesahem na Moravu vysílá v DVB-T jen STV1 HD? Jedině mě napadá, že by tento program samotný mohla odbavovat nějaká slovenská IPTV nebo kabelovka.
Přepnul jsem schválně v ten samý moment na STV1 a běžela tam Liga mistrů a taky logo HD, takže je jasné, že tyto dva programy v HD vysílají samostatně, otázka je kde najdeme STV2 HD?
Nazdar.STV 2 HD v DVB-T nebude.http://www.zive.sk/rtvs-chce-jednotku-v-hd-na-satelite-dvojka-hd-v-dvb-t-nebude/sc-4-a-307056/default.aspx.

Ví o tom někdo něco? Přikládám fotku v příloze


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #8 kdy: 14. 02. 2013, 18:08:00 »
STV 2HD je poskytovaná IPTV a káblovým operátorom (a ak si ju niekto - teda freesat, Digi, alebo MagioSat -  hodí do uplinku, tak bude aj na satelite). Vzhľadom k tomu, že HD spustili len dnes (či včera), tak pochybujem že ju už niektorý operátor zaradil. Ale osoben predpokladám že v priebehu pár dní sa pravdepodobne objaví vo Fiber TV (Orange), Magiu (Telecom), Digi TV (nie sat, ale digitálna káblovka) a Satro, prípadne Antik.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jarda M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #9 kdy: 14. 02. 2013, 19:03:34 »
STV2 v HD začala vysílat tusim v nějakých kabelovkách na Slovensku. Jestli bude na Slovensku vysílat v DVB-T to bude asi nejspíš záležet na financích RTVS. V jejich muxu by na ni kapacita urcite byla...
DVB-S:Prima Karta,ČT karta
DVB-T2:CZ:k.26,k28,k31,k45 (Lysá Hora)
            PL:k23,k24,k41,k43(Skrzyczne),k47(Ornontowice)
                k30 (Katowice MUX TVS)
            SK:k32 (Žilina),k46 (Námestovo)
DAB     :Bielsko (5B),Lysá Hora (7B),Katowice (11A),
            Ostrava (12D)


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #10 kdy: 14. 02. 2013, 19:50:09 »
Kapacita v DVB-T by bola - na rozdiel od ČR nemusí vo VP muxe vysielať verejnoprávny rozhlas (to je 12 rozhlasových staníc). A okrem neho sú v 19 MB muxe už len 2 SD stanice v MPEG-2 a jedna HD stanica v MPEG-4. Takže miesto na ďalšiu stanicu v MPEG-4 tam určite je (aj za cenu osekania SD verzií). Ale to nezávisí na RTVS, ale skôr na Towercome. Nešíri on náhodou Jedničku HD nad rámec uzatvorenej zmluvy s RTVS?
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #11 kdy: 14. 02. 2013, 20:00:24 »
Kapacita v DVB-T by bola - na rozdiel od ČR nemusí vo VP muxe vysielať verejnoprávny rozhlas (to je 12 rozhlasových staníc). A okrem neho sú v 19 MB muxe už len 2 SD stanice v MPEG-2 a jedna HD stanica v MPEG-4. Takže miesto na ďalšiu stanicu v MPEG-4 tam určite je (aj za cenu osekania SD verzií). Ale to nezávisí na RTVS, ale skôr na Towercome. Nešíri on náhodou Jedničku HD nad rámec uzatvorenej zmluvy s RTVS?
Pokud to mají jako u nás - tedy veřejnoprávní mux ve vlastnictví TV, Towercom jako provozovatel, tak si obsah vysílání určuje TV. Towercomu by to mělo být jedno, platí se za celý mux. 19Mb/s je akorát na hraně, 2x6Mb/s+2x3,5Mb/s a žádná rádia.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #12 kdy: 15. 02. 2013, 06:25:48 »
Přišel už někdo na to kde se vysílá? Satelit ne,DVBT ? ,že by nějaký kabel?
Podle "přehledu" na webu, který se také zabývá parabolami, by to mohlo být tak, že je to vysíláno pouze ze satelitu Amos 3 (10806/V,30000,2/3, 4°W), u kterého je poznámka 4), což je dole v poznámce vysvětleno jako 4) DVB-S2, 8PSK. 


Josef Zavřel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Barvičova (V) mux 24,
SK mux 1,2,3,4,Vel.Jav. Ant.1x Emme Esse 45 UC. Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo K12D Kojál,Teleko K8A Brno,W-K 5D,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STV2 v HD nativu?
« Odpověď #14 kdy: 15. 02. 2013, 11:04:19 »
Podle "přehledu" na webu, který se také zabývá parabolami, by to mohlo být tak, že je to vysíláno pouze ze satelitu Amos 3 (10806/V,30000,2/3, 4°W), u kterého je poznámka 4), což je dole v poznámce vysvětleno jako 4) DVB-S2, 8PSK.

To že je to v DVB-S2 neznamená že je to v HD - ide o MagioSat. ktorý všetky programy vysiela v DVB-S2 a poskytuje vlastné boxy. V HD má AŽ 3 programy (History, Eurosport, NG)
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380