reklama

Autor Téma: ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD  (Přečteno 8887 krát)

blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 905
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« kdy: 12. 02. 2013, 13:18:38 »
Co myslílte, kdy bude ČT mít všechny programy i v HD?

ČT2 HD - Já optimisticky tipuju, že bude letos
ČT3 HD, ČT24 HD - Tam bych to viděl tak na rok 2015. A nechci zase, aby byl rozvířen flame o tom, že na zpravodajství není HD třeba. S takovou by se zprávy pořád vysílaly v ČB...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Juraj Červenák

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #1 kdy: 12. 02. 2013, 13:22:28 »
Co myslílte, kdy bude ČT mít všechny programy i v HD?

ČT2 HD - Já optimisticky tipuju, že bude letos
ČT3 HD, ČT24 HD - Tam bych to viděl tak na rok 2015. A nechci zase, aby byl rozvířen flame o tom, že na zpravodajství není HD třeba. S takovou by se zprávy pořád vysílaly v ČB...
čt2 do roku 2013 možno :)
čt3 asi tažko bude :)
« Poslední změna: 12. 02. 2013, 13:26:22 od Juraj Červenák »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #2 kdy: 12. 02. 2013, 13:22:43 »
Jde spíš o to, co tím "bude mít" myslíte. ČT2HD je jen otázkou odbavení. To samé podle mě platí i pro ČT3, navíc nemá smysl spouštět nový kanál v SD. Takže to by klidně mohlo být letos. ČT24 je ovšem o kompletní obměně zpravodajství - kamery, střižny, servery ale taky třeba nová grafika. To může chvíli trvat.
HD vysílání i na satu natož pozemně je už zcela jiná věc. Alespoň kabelovkám by ale signál poskytnout mohli. Jen doufám, že se změnou odbavení nedojde k poklesu kvality SD verze (menší ostrost), jako se stalo u ČT1 (ČT4 jsem neověřoval).
« Poslední změna: 12. 02. 2013, 13:34:55 od Jan Novák »


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #3 kdy: 12. 02. 2013, 13:55:33 »
Pro Jana Nováka. Bez urážky - přestože nemá smysl pouštět nové SD programy do etéru, jsme v poslední době svědky, že se jiné nepouští.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #4 kdy: 12. 02. 2013, 14:04:54 »
Pro Jana Nováka. Bez urážky - přestože nemá smysl pouštět nové SD programy do etéru, jsme v poslední době svědky, že se jiné nepouští.
Rozlišujte šíření a odbavení, které často HD umožňuje nebo v něm přímo jede. Viz Fanda, kde překlopení do HD závisí jen na šíření.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #5 kdy: 12. 02. 2013, 14:22:24 »
Pro mne, jako pro uživatele je fanda v SD. Já naprosto chápu tvoji připomínku, ale mě, jako uživateli je srdečně jedno, v čem je program vytvořen, když já dostávám mazanici. V pozemním šiření bych to ještě chápal, není místo,  ale proč ten Fanda nejde v HD na satu?


Juraj Červenák

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #6 kdy: 12. 02. 2013, 14:29:20 »
Pro mne, jako pro uživatele je fanda v SD. Já naprosto chápu tvoji připomínku, ale mě, jako uživateli je srdečně jedno, v čem je program vytvořen, když já dostávám mazanici. V pozemním šiření bych to ještě chápal, není místo,  ale proč ten Fanda nejde v HD na satu?
No lebo ešte Fanda HD neni :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #7 kdy: 12. 02. 2013, 15:18:29 »
Pro mne, jako pro uživatele je fanda v SD. Já naprosto chápu tvoji připomínku, ale mě, jako uživateli je srdečně jedno, v čem je program vytvořen, když já dostávám mazanici. V pozemním šiření bych to ještě chápal, není místo,  ale proč ten Fanda nejde v HD na satu?
Já vám rozumím. Jenže pro HD vysílání musíte mít nejdřív připravenou techniku. Šíření už je pak jen otázkou ochoty platit :-) Pokud jde o Fandu, ten je zatím SD, ale HD verze už byla oznámena. Je jasné, že kvůli tomu nikdo po půl roce nic nenakupuje znova, prostě odbavení Novy to umožňuje, takže časem by v HD mohly být všechny klony. To se třeba netýká Primy, která do HD ještě neivestovala. ČT je ze všech největší, takže tam přechod probíhá postupně - část už HD je nebo HD vysílání umožňuje, část je pouze SD.


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #8 kdy: 12. 02. 2013, 15:31:34 »
Taky souhlasím s některými názory, že u ČT2 a ČT3 je to možné hned, kdyby chtěly, jelikož je to problém jen odbavovacího pracoviště. U ČT24 to asi jen tak nebude.
Nejlépe by na to odpověděl Karel Trpák, vedoucí vysílací techniky.Třeba Digizone na toto téma napíše nějaký článek, jelikož ČT konkrétněji spíše odpoví jim než komukoliv jinému.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #9 kdy: 12. 02. 2013, 16:42:09 »
Pokud si dobře pamatuji tak pan Polák mi tehdy v diskuzi na tuhle otázku odpověděl že s kompletním překlopením všech ČT programů do HD se počítá až někdy v roce 2016. Bohužel.  :'(
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #10 kdy: 12. 02. 2013, 16:54:21 »
Pokud si dobře pamatuji tak pan Polák mi tehdy v diskuzi na tuhle otázku odpověděl že s kompletním překlopením všech ČT programů do HD se počítá až někdy v roce 2016. Bohužel.  :'(
Pokud si pamatuji, 2016 je dokončení kompletního přechodu na HD. Jednotlivé programy mohou přejít dřív, jen ne všechna výroba v HD pojede - nejpomalejší to bude u zpravodajství a dalších studií ČT - Brno, Ostrava.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 912
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #11 kdy: 12. 02. 2013, 17:51:42 »
V pozemním šiření bych to ještě chápal, není místo,  ale proč ten Fanda nejde v HD na satu?

Otázka peňazí - Nova to cez sat. zadarmo asi šíriť nechce. A operátori to tiež nechcú šíriť na vlastné náklady.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 905
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #12 kdy: 12. 02. 2013, 17:57:35 »
Taky souhlasím s některými názory, že u ČT2 a ČT3 je to možné hned, kdyby chtěly, jelikož je to problém jen odbavovacího pracoviště. U ČT24 to asi jen tak nebude.

Spíš je to o navýšení kapacity na SAT-u, ne? Jinak ČT2 HD je tak nějak na to HD připravena. Třeba Identy jsou bezpochyby produkovány v HD...

A ještě jedna zajímavost - Některé pořady, co se vysílají jen na Dvojce, jsou v iVysílání dostupný i v 720p - např. Tajemství železnic nebo Čtyři v tom...


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 905
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #13 kdy: 12. 02. 2013, 18:11:58 »
- nejpomalejší to bude u zpravodajství a dalších studií ČT - Brno, Ostrava.

Tak třeba studio v Brně je už v HD - viz. AZ-kvíz...

A hle, dokonce i Ostrava
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/413236100171003/


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD, ČT24 HD, ČT3 HD
« Odpověď #14 kdy: 12. 02. 2013, 18:26:04 »
Tak třeba studio v Brně je už v HD - viz. AZ-kvíz...

A hle, dokonce i Ostrava
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/413236100171003/
Jde o to, co všechno předělali. Brno se má stěhovat (i když se to řeší už léta), takže tam nedávají větší investice smysl.
http://brno.idnes.cz/ct-vypsala-tendr-na-vystavbu-brnenskeho-studia-frt-/brno-zpravy.aspx?c=A121112_123439_brno-zpravy_hv
Ostrava jde průběžně jako Kavky, dramatika tam s HD začala experimentovat brzo.
« Poslední změna: 12. 02. 2013, 18:29:02 od Jan Novák »


 

reklama