zosilovače netreba...
Ja osobne by som to robil nasledovne:
- pre každú pozíciu je treba twin (double) LNB (2 nezávislé výstupy - jeden do jednoho prijímača, druhý do druhého). V prípade ak chcete samostatnú voľbu programov aj v TV karte (DVB-S/S2), tak miesto dual LNB je treba quad LNB (4 nezávislé vystupy, jeden nevyužijete).
- buď toroidná parabola, alebo 2 väčšie paraboly (85 cm minimum) - tu závisí čo vlastne chcete sledovať. Osobne mám doma 3 paraboly, jedna s motorom a na tých dvoch mám 1°W+4,8°E a 23,5°E+28,5°E+13°E, rozvod zatiaľ do 3 prijímačov (s prípravou aj do štvrtého, len sa mi nechce ťahať kábel).
- pre každý prijímač potrebujete diseqc prepínač. Keďže pre 5 družíc sa nerobí, tak by som použil prepínač diseqc 1.1 8x vstup, 1 x výstup (1.1) (3 vstupy zostanú nevyužité).
- nastavenie družíc v prijímači cez diseqc 1.1
Samotné naťahanie káblov a zapojenie zvládne aj laik - informovaný. Len treba istý čas stráviť na internete a hľadať a čítať.
Čo sa týka konkrétnych typov LNB, prepínačov, multifokusov, tak v tom neporadím.
P.S.: pokiaľ ale o satelitnom príjme nič neviete, doporučujem sa obrátiť na profesionálov. Vyhnete sa možným problémom s nastavením, kompatibilitou a ďalšími chybami laika, ktoré sa často prejavia v tom najnevhodnejšom čase.