Ahoj, chystám se na nový barák dát anténu a potřeboval bych poradit co všechno za základní věci je třeba (samozřejmě že anténa, konektory, koax...).
Jsem ze severního plzeňska a blízko přes pole od Plzně. Je dobré, že mám ve výhledu, kousek od sebe dva vysílače (Krašov a Plzeň-Vodárna). Mohl bych tedy chytit všechny 4 muxi.
Nechci vymýšlet nějaké harakiri, myslím, že v jednoduchosti je síla. Proto přemýšlím o hustém sítu, rád bych jej dal pod střechu, ale když to nepůjde tak samozřejmě na střechu. Předpokládám, že vysílání ve VHF nebude. Je nějaký nezbytně nutný stupeň, bez kterého by mi pak hrozilo, že by nakonec nešlo nic? Nebo třeba by bylo vhodnější použít jinou anténu?
Vzhledem k tomu, že už rok chytám signál na pokojovou anténu ve tvaru V opřenou o gauč v rohu místnosti bez jakéhokoliv zesilovače, doufám, že bych pak mohl i na pořádnou anténu chytit vše a o případných zesilovačích bych přemýšlel až pak v případě nějakého problému. Jediné, co sice né hned, ale v budoucnu bude třeba, je rozbočovač.
Díky za rady.