FM DXing je koníček jako každý jiný a do něj (stejně jako do každého jiného koníčka) je třeba investic. Pokud toho litujete a neustále o tom přemýšlíte, neměl jste si ten přijímač pořizovat... nemusíte ani chodit nakupovat jídlo, protože zítra Vás na přechodu může smést auto, nebo Vám na barák může spadnout letadlo atd.. - tudíž dnešní nákup potravin je už zbytečná investice...
já se ve svém poměrně hodně mladém věku s velikým nadšením věnuji AM DXingu velmi vzdálených stanic z celého světa na středních, krátkých a dlouhých vlnách a také nelituji investic do tohoto koníčku... přestože se neustále objevují chytrolíni, kteří tvrdí, že už to chcíplo - jako prohlásil jeden hudebník z ML. že je to nemoderní atd... prostě vím že to není pravda a že i tato pásma procházejí určitým vývoje, že se to pomalu posouvá od velkých stanic k menším, tématickým, náboženským, úzce zaměřeným, pirátským atd... ano možná za 25 let až mi bude padesát budu chytat jen stanice z rozvojových zemí, nebo jenom evropské pirátské stanice - možná se tato pásma otevřou všem a nebude na ně třeba licence... nebo v nich bude jen vysílání radioamatérů, možná v nich bude jenom DRM, nebo úplně jiný systém, který příjde... ale i to mě bude bavit...
Pokud Vás zajímá VKV - FM tak s chutí do toho! je to hezký koníček... určitě budete mít co chytat, i kdyby to jednou měli být také "jenom" FM piráti, nebo nadšenci... ale nenechte si zkazit radost různými odhady a proroctvími o tom co bude, nebo jak se vše vyvine, to s určitostí neví nikdo.