Novodvorská teď - v úterý večer jde (21.10), ale byla vypadlá, přišel jsem na to asi v 18 hodin, odkdy nevím, ale ještě ve třičtvrtě na osm jsem to tu měřil , protože jsem si myslel, že se pokazil konvertor v STA, ale Novodvorská nešla vůbec. Teď jde , ale kvalita signálu je nějak horší, no ona byla vždycky mizerná, a to tu na vysílač vidím, je odtud asi kilometr a úroveń signálu je na "utlumák" před tím KV, ale BER nic moc........Co na to říct, už jsem to měřil po Praze několikrát a na různých místech, všude signál všelijaký, dost silný, ale ne bezchybný, všechny tři vysílače se akorát navzájem ruší, podle mého názoru dost neprofesionální práce a chybná synchronizace SFN, když jeden vysílač vypadne, kvalita zbylého signálu se zlepší, nejhorší signál je z Olšanské, tam je zřejmě vyzařování do některých úhlů téměř nulové a s podivnou polarizací , dokonce jsem měl případ objektu s přímou viditelností a nejblíže na Olšanskou, ale svisle nastavená anténa dávala velmi chybový signál a musel jsem ji odklonit mimo, spíš jako na Ládví, ale v H - rovině signál nebyl, byl jen V.....(
) Často měřím stav, kdy je vzálenější vysílač silnější a blízký z Olšanské se chová jako rušič /PREECHO/, což některé značky televizorů odmítají akceptovat.....Proč takový problém není na Radiokomunikacích ??BER 1exp-8, tedy neměřitelný a vše v pořádku, asi tam mají lepe vyškolené techniky, a tady je pořád nějaký problém.....Od té doby, co začali od p. Pařízka vysílat, je nějaký problém,jednou mizerná modulace toho či onoho programu, výpadky signálu jednou tam, podruhé onde, nikdo nikde nic neřekne ani nenapíše. Jo sorry, pokazilo se nám to, omlouváme se.........To by byl takový problém, dát třeba sem krátké oznámení......?
Poláci 37 SK - 160 km odtud naprosto bezchybný a stabilní signál a v MPEG 4, o řád lepší, než pražský multiplex 4.....
Honza