Autor Téma: Problémy s LCD televíziou Orava  (Přečteno 16105 krát)

Adrianaaa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Problémy s LCD televíziou Orava
« kdy: 27. 01. 2013, 12:30:26 »
Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu. V roku 2009 som si kúpila LCD televízor značky Orava (Orava LT 822B). Viac - menej už od začiatku boli s ním problémy, vypínal sa po niekoľkých hodinách sledovania a následne nešiel už zapnúť. V rámci záruky som ho poslala do servisu kde mi opravili vadný zdroj. Od tejto opravy prešli 2 roky. Zatiaľ všetko fungovalo dobre. Teraz mám však problém zapnúť vôbec televíziu - buď vôbec nezapne, prípadne na sekundu naskočí, pukne niečo vnútri a zase vypne. Ak sa takto snažím zapnúť ju cca 20x, nakoniec sa to podarí a televízia ide bez problému celý deň - kým sa nevypne a potom následne znova to isté. Skúšala som i odpojiť a vymeniť káble od Setoboxu, káblovky, ale nevidím tak nijaký veľký rozdiel. Nezapne ani so signálom ani bez signálu (len na 20x ako som spomínala a potom ide bez problému).
Vôbec sa však v tomto smere nevyznám, preto Vás chcem pekne poprosiť o Vaše rady v čom môže byť problém a či sa to vôbec opláca dávať do servisu (záruka už neplatí) keďže ten televízor je vadný od začiatku.
Ďakujem vopred veľmi za všetky Vaše postrehy. Adriána

Reklama

• Stálý člen

Adrianaaa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s LCD televíziou Orava
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2013, 13:40:57 »
To naozaj nikto nevie o čo môže ísť? Ja som z toho zúfalá, lebo televízor normálne pekne funguje celý deň...len kým sa zapne...a je mi ľúto ho preto vyhadzovať a kupovať nový. Ale zase tie opravy sú veľmi drahé a tie vady sa časom znova zrejme prejavia...

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
« Odpověď #2 kdy: 27. 01. 2013, 13:49:45 »
bohužel, nikdo z nás neumí věštit, je možné, že to zase bude tím zdrojem.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27. 01. 2013, 14:21:57 »
Nejčastěji se takto projevují vyschlé nekvalitní kondenzátory ve zdroji, ale takhle na dálku to samozřejmě určit nejde. Rozhodně to nesouvisí s nějakým špatně připojeným kabelem. Budete s tím muset do opravny, jen si dejte pozor, aby cena opravy nebyla vyšší než cena té TV.

Michal Kolesa

• Stálý člen
    • ICQ komunikátor - 149413489
    • MSN komunikátor - michal_kolesa@msn.com
    • Zobrazit profil
    • Michal Kolesa - oficiciální osobní webová stránka
« Odpověď #4 kdy: 27. 01. 2013, 14:23:30 »
Ono to nezní moc hezky, ale dnes výrobci vyrábí tak, aby zboží vydrželo "záruční dobu 2 roky". V jiných státech je to dokonce jen rok záruky

Je to kvůli marketingu, aby se prodávali nové modely (když budou fungovat staré, tak si nový model nikdo nekoupí) a také hlavně je tu tlak na cenu ze strany prodejců.
Michal Kolesa 29 let,Invalidní důchodce,Vyučen: elektrikář - silnoproud,Maturita:Strojírenství,Zájmy: Sledování televize se svým ufounkem E.T.

Reklama

• Stálý člen

Adrianaaa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 01. 2013, 14:33:49 »
Ďakujem teda za rady...to s tou opravou sa aj ja obávam, že to bude drahšie ako cena nového televízora. A to už som tiež počula, že dnešné výrobky sú tak na 2 - 3 roky a potom treba nové kúpiť..majú to dobre premyslené, len škoda, že zárobky v našich štátoch nie sú vyššie, aby sme si mohli dovoliť každé 2 roky kupovať novú televíziu, chladničku, práčku, počítač...to, aby človek zarábal len na to...ale ešte raz ďakujem

Stefan Bukovan

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27. 01. 2013, 20:53:34 »
Stačí si každý mesiac z výplaty odložiť 10€ a za 2 roky máte 240€ za ktoré si môžte kúpiť spotrebič ktorý odišiel.... Väčšinou aj tak neodchádza všetko naraz a len malé percento spotrebičov odíde presne po 2 rokoch.

A tá oprava nemusí byť drahá - možno pôjde o pár eurovú záležitosť - ale to závisí kto Vám to bude opravovať (nie je opravár ako opravár).
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380