Autor Téma: Prima ZOOM v MUX3!  (Přečteno 9733 krát)

Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #15 kdy: 26. 01. 2013, 10:50:40 »
pokud počítám dobře, tak ted je v mux3 5tv.V čechách V1 a v Ostravě Polar navíc. Ted když radiokomunikace daůi 75%slevu na šíření, by mě zajímalo, jak rychle se  zapní zbylé tři pozice.
Prima, Čt, Barrandov nebo třeba i Noe by tuhle šanci mohli využít, ale jaksi není místo.
Možná bude prostor ještě pro 1tv navíc, když Očko jede na nejnižší kvalitu,ale i tak by musela jet v hrozném bitratu.
A co Ostravsko a Východní čechy zůstanou tam regionálky nebo budou muset uvolnit místo lepším televizím?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #16 kdy: 26. 01. 2013, 11:21:08 »
Slevu 75% na šíření? Něco nám zde uniklo?
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #17 kdy: 26. 01. 2013, 11:29:51 »
Před časem tu někdo prezentoval 50% slevu na Audiodescription, ale o 75% slevy na vysílání jsem nic nezaznamenal.
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #18 kdy: 26. 01. 2013, 11:30:57 »
Slevu 75% na šíření? Něco nám zde uniklo?
Před časem tu někdo prezentoval 50% slevu na Audiodescription, ale o 75% slevy na vysílání jsem nic nezaznamenal.

Ano, něco takového tam je. Koukněte na stránky CDG na aktuality během tohoto roku, už jsme to komentovali pod nějakou aktualitou.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #19 kdy: 26. 01. 2013, 11:41:21 »
Nechápu jak má Prima, ČT a Barrandov čehosi využít? Prima už snad místa v muxu 3 využila pro ZOOM, ČT by tam měla vysílat co, když žádnou další stanici reálně nemá a u Barrandova platí totéž  ::)
na hlupáky nereaguji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #20 kdy: 26. 01. 2013, 12:29:02 »
Těch 75% je ale na Audiodescription http://www.digitv.cz/Dokumenty/MUX3_smlouvy04032011/AKCNI_NABIDKA_AUDIODESCRIPTION_MUX_3_pouze_pro_extra_hlasovy_kanal%28leden2013%29.pdf

Na stránkách CDG je i možná zajímavější iformace o přiškrcení Prima Love
Ke dni 19. listopadu 2012 Prima LOVE nominálně 3,4 Mbit/s
Ke dni 01. prosince 2012 Prima LOVE nominálně 2,8 Mbit/s
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #21 kdy: 26. 01. 2013, 12:36:35 »
techniku:prima stále připravuje nové stanice, čt připravuje 3 a 6 a barrandov se podle soukupa chce taky rozšiřovat


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #22 kdy: 26. 01. 2013, 12:53:14 »
Hezké pohádky, ale jenom ty pohádky, nic reálného. Prima bude ráda, když utáhne ty 4 stanice (jestli vůbec), Barrandov se svým prodělečným vysíláním o další stanici může jenom uvažovat a ČT má vlastní multiplex, kam není problém ještě jednu stanici přidat (mimochodem ORF má v muxu stanic dokonce 6).
na hlupáky nereaguji


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #23 kdy: 26. 01. 2013, 12:55:29 »
čt nemůže přidat do svého mux stanici, protože tam má platnou smlouvu s českým rozhlasem a ten z muxu nechce.A prima ta to utáhne, to se nebojte, když nova utáhne 7kanálů, tak prima s tím nebude mít sebemenši problém


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #24 kdy: 26. 01. 2013, 15:00:04 »
ČRa s datovým tokem cca 1,5Mbps nikam chodit nemusí, i tak je tam místa dost. A chudá Prima nemá dodneška ani na to, aby vysílala v HD, takže kde by sebrala peníze na rozšíření? Navíc už teď je dost stojí satelitní a pozemní šíření svých kanálů, takže jsou rádi, že jsou rádi. V tomto ohledu to má Nova lepší, protože si celý jeden mux zabrala pro sebe a na satelitu disponuje vlastní kapacitou, kterou si pronajímá přímo, bez nějakých překupníků typu M7. Pak není problém přidávat programy jak na běžícím pásu.
na hlupáky nereaguji


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #25 kdy: 26. 01. 2013, 17:40:46 »
v1,5mb/s to bude super obraz :D


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #26 kdy: 26. 01. 2013, 17:57:30 »
1,5Mbps má Český rozhlas, takže nevím o jakém obrazu to blábolíš - možná obrazové rozhlasové vysílání, ne?  ;D ;D ;D
na hlupáky nereaguji


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #27 kdy: 26. 01. 2013, 18:21:15 »
ČRa s datovým tokem cca 1,5Mbps nikam chodit nemusí, i tak je tam místa dost

To si psal ty, jenže pokud nebude do háje český rozhlas, tak nebude v mux1 místo na nový kanál.
1,5mb/s nemá ani očko, takže i tak je to zbytečné řešit, prostě tam není místo a v čt to ví.
jenom ignoranti jako Tkrtechnik to neví


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #28 kdy: 27. 01. 2013, 13:26:56 »
pokud počítám dobře, tak ted je v mux3 5tv.V čechách V1 a v Ostravě Polar navíc. Ted když radiokomunikace daůi 75%slevu na šíření, by mě zajímalo, jak rychle se  zapní zbylé tři pozice.
Prima, Čt, Barrandov nebo třeba i Noe by tuhle šanci mohli využít, ale jaksi není místo.
Možná bude prostor ještě pro 1tv navíc, když Očko jede na nejnižší kvalitu,ale i tak by musela jet v hrozném bitratu.
A co Ostravsko a Východní čechy zůstanou tam regionálky nebo budou muset uvolnit místo lepším televizím?
 
 
Dalsi stanice muzou vysilat v pohode, mista je dost.
Vysilali by obraz v MPEG4-AVC SD rozliseni a zvuk v MPEG4-AAC+v2 (jako v T-DAB+, DRM+, DRM).
Pro kvalitni SD obraz tedy staci i 1.2Mbps.  Pripadne zvuk v MP3-VBR do 128kbps kvuli kompatibilite. 
 
Fakt je, ze je mezi lidma hodne lcd "placek", byt jen v HD Ready misto FullHD, ale staci, protoze drtiva vetsina tuneru v tehle tv umi MPEG4-AVC.
 
Mozna dalsim krokem je preklopeni do DVB-T2 a vysilat jen v MPEG4-SD, aby se do MUXU nacpalo co nejvic stanic (az 36).
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima ZOOM v MUX3!
« Odpověď #29 kdy: 27. 01. 2013, 13:34:24 »
pokud počítám dobře, tak ted je v mux3 5tv.V čechách V1 a v Ostravě Polar navíc. Ted když radiokomunikace daůi 75%slevu na šíření, by mě zajímalo, jak rychle se  zapní zbylé tři pozice.
Prima, Čt, Barrandov nebo třeba i Noe by tuhle šanci mohli využít, ale jaksi není místo.
Možná bude prostor ještě pro 1tv navíc, když Očko jede na nejnižší kvalitu,ale i tak by musela jet v hrozném bitratu.
A co Ostravsko a Východní čechy zůstanou tam regionálky nebo budou muset uvolnit místo lepším televizím?
 
 
Dalsi stanice muzou vysilat v pohode, mista je dost.
Vysilali by obraz v MPEG4-AVC SD rozliseni a zvuk v MPEG4-AAC+v2 (jako v T-DAB+, DRM+, DRM).
Pro kvalitni SD obraz tedy staci i 1.2Mbps.  Pripadne zvuk v MP3-VBR do 128kbps kvuli kompatibilite. 
 
Fakt je, ze je mezi lidma hodne lcd "placek", byt jen v HD Ready misto FullHD, ale staci, protoze drtiva vetsina tuneru v tehle tv umi MPEG4-AVC.
 
Mozna dalsim krokem je preklopeni do DVB-T2 a vysilat jen v MPEG4-SD, aby se do MUXU nacpalo co nejvic stanic (az 36).
 

No, co se mě týče, tak ani jeden z mých tří tunerů nezvládá MPEG4-AVC a rozhodně by mě kompletní obměna netěšila, protože zase tak dlouho je ještě nemám.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)