Smysluplná a hlavně prakticky funkční rada je pouze ta, že bez změřených úrovní, kvality a echoanalýzy nelze sestavit dobře fungující rozvod. To, že snad příjmáte sítem MUX 1,2,3 z Kojálu a MUX 4 kolorkou z Hodonína jsem se náhodně musel dopátrat v jiném vláknu. Vaši lokalitu neznáme.
Proč tato odpověď?
Protože nevíme:
Jak jste zjistil, že potřebujete zesílit K46 svářečkou 35dB?
Není u vás náhodou Mikulov dominantní? (píšete, jak vám "zvyšuje" kvalitu)
Nemůže se pak zhoršit MUX 1,2?
Co se stane když odpojíte síto? Nezmizne pouze MUX3 K59?
Nejednalo by se o slučování K59/REST?
Nejedná se o příjem ze 3 směrů (neznáme vaši lokalitu) kdy můžete mít kolorku směrovanou na "prasáka", aby to nějak jelo?
Nebude ideálním řešením použití 3 antén K59 - K29+K40 - K46? Nazesilovat dle úrovní, selektivně sloučit . . .
Kolik používáte TV?
Délka kabelů?
.
.
.
.
Otázek je mnoho
Takže popořádku...
- Má lokalita je Velká nad Veličkou.
- Bohužel je zde situace taková, že mux 1 a 2 je silný jak ze směru Brna, tak ze směru Hodonín. Teoreticky je uplně jedno z jakého směru, protože tyto dva multiplexy jsou silné vždy. Tudíž je logické, že je chytám velmi dobře jak na kolorku (která je na Hodonín), tak na síto ve kterém je předzesilovač (které je na Brno).
- To že potřebuji signály zesilovat vím ze zkušenosti. V naší obci si většina domácností bez zesilovače ani neškrtne, navíc, pokud jsou výkyvy počasí, viz můj případ.
- O tom, že by byl Mikulov dominantní nevim, možná že pro mux 1 a 2, ale tyto dva muxy neřeším, protože je mně úplně jedno, jestli je budu bráz ze síta nebo z kolorky (silný signál u obou). Z toho vyplývá, že se mux 1 a 2 nijak nezhorší, ať ho beru z kolorky nebo ze síta (teoreticky).
- Když odpojím síto, tak se stane, to co píšete výše (podle mě logicky), zmizne pouze multiplex 3 (jelikož je kolorka na Hodonín). Ostatní muxy jsou silné, jak jsem psal výše.
- Ano je možnost také K59+REST, ale tuto možnost jsem nevolil, protože síto se mně zdá mnohem stabilnější, než kolorka. V mém případě mám vyzkoušeno, že kolorka (nejspíše způsobeno jejím úžším vyz. diagramem) je mnohem náchylnější na výkyvy počasí, než to síto. Proto chci brát 3 muxy (1, 2, 3) ze síta a 4. mux z kolorky.
- Podle Vás bude kolorka určitě na "prasáka", ale divil bych se, kdyby jste na mém místě našel jiné řešení.

Zlín ani Uherské Hradiště se v mém případě vůbec nedá brát v úvahu. V jiných částech naší obce ano, ale v mém ne, mám to vyzkoušené (dokonce znovu včera).

- Myslím si, že 3 antény neni třeba už z důvodu, že muxy 1 a 2 jsou u nás velmi silné, takže proto bych to takto neřešil.
- Používám pouze jednu televizi.
- Délky kabelů jsou různé... Od síta k prozatimnímu slučovači (použit je obyč. rozbočovač pasivní) může být délka koaxu tak 20-30 metrů. Od kolorky je situace úplně jiná, tam má kabel jednotky metrů (řekl bych, že tak 5-7 metrů). No a pak je svod od slučovače/rozbočovače k účastnické zásuvce a ta vzdálenost může být tak 10 metrů. A poslední část je od účastnické zásuvky, tam může být vzdálenost do set-top-boxu tak 3 metry.
To je asi tak vše, co k problému můžu napsat... Každopádně Vám děkuji, že se mým problémem zaobýráte...