reklama

Autor Téma: Slovenské DVB-T  (Přečteno 724822 krát)

Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #330 kdy: 28. 07. 2011, 23:57:08 »
Mě jede krásně multiplex 2 z čadce na 52 kanále nevím jak tobě.Jinak multiplex 1 je jasné že nepojede se 3kw výkonem.To už možná i multiplex 4 má vyšší výkon :D :D :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #331 kdy: 29. 07. 2011, 00:04:22 »
a na tu Čadcu přišels jak? po pár panácích? jaký kanál? Čadca je slabý dokrývač za kopcama, to nehraje ani po pár kilometrech směr Morava, ne tak kdesi v Hulíně... tak už tam neHul, chytáš na k32 Krížavu :-)
Krížava na K32? A od kedy?  :o


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #332 kdy: 29. 07. 2011, 00:10:47 »
Mě jede krásně multiplex 2 z čadce na 52 kanále nevím jak tobě.Jinak multiplex 1 je jasné že nepojede se 3kw výkonem.To už možná i multiplex 4 má vyšší výkon :D :D :D

Multiplex 1 s výkonem 3kW??? A čí multiplex? ČR, SR, PL...? A MUX 4? Tož který, synku??? :P


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #333 kdy: 29. 07. 2011, 00:19:07 »
multiplex 1 ze slovenska má výkon 3kw.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #334 kdy: 29. 07. 2011, 09:06:35 »
multiplex 1 ze slovenska má výkon 3kw.

Multiplex 1 ze Slovenska? Tak ten už vůbec nevysílá. Poslední tři vysílače tohoto přechodového MUX-u byly vypnuty 27.7. 2011. V současné době existuje (na Slovensku) jediný vysílač s výkonem 3kW (ERP), a sice v Martině - K26. Jedná se o tzv. MUX Veřejnoprávní neboli MUX 3.  No a MUX 4, o kterém jste psal, t.č. není na Slovensku vůbec plánován... Máte v tom nějaký chaos ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #335 kdy: 29. 07. 2011, 19:02:46 »
Omlouvám se za špatné info.Mux 1 opravdu není a stv jsou ve veřejnoprávním multiplexu což je mux3.Zmátla mě mapa pokrytí na digimedia.sk tam jej pořád mají uvedený.Jinak mux4nemají,tan sem tam napsal pro srovnání,že mux3 z čadce má snad nižší výkon než český mux4.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #336 kdy: 30. 07. 2011, 12:25:48 »
a na tu Čadcu přišels jak? po pár panácích? jaký kanál? Čadca je slabý dokrývač za kopcama, to nehraje ani po pár kilometrech směr Morava, ne tak kdesi v Hulíně... tak už tam neHul, chytáš na k32 Krížavu :-)
Krížava na K32? A od kedy?  :o
oprava, 52, fatální chyba ale snad to znalí pochopili :-)
dotyčný chytá Krížavu, nevím jak příšel na Čadcu.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #337 kdy: 30. 07. 2011, 12:27:08 »
Mě jede krásně multiplex 2 z čadce na 52 kanále nevím jak tobě.Jinak multiplex 1 je jasné že nepojede se 3kw výkonem.To už možná i multiplex 4 má vyšší výkon :D :D :D
zapomeň na Čadcu, chytáš to z Žiliny-Krížava!!! co máš pořád s tou Čadcou?
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Lukáš Janků

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #338 kdy: 30. 07. 2011, 13:31:55 »
Jak jste na tom dnes na Jiřní Moravě s příjmem 57 k z V. Javoriny? Kanál 69 již vypnuli, přijímáte někdo STV 1 a STV 2? Já jsem u Pohořelic (mezi Břeclaví a Brnem) a 57 k ani ťuk, přitom kanál 56 jede skvěle. Díky za reakce!
Bohužel, s vypnutím k69 jsem v Brně-Bohunicích přestal chystat STV 1 + 2. Kanál 56 jede špičkově, ale na 57 nemám žádný signál.

Ale to bude asi tím, že podle webu towercomu je anténa pro k57 o 10,4 metrů níž než ta pro k56. Takže máme asi smůlu :(.
« Poslední změna: 30. 07. 2011, 13:44:13 od Lukáš Janků »


Jan H

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 159
  • Není nad výhled s dálkovým příjmem:-)
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #339 kdy: 30. 07. 2011, 13:52:04 »
Tak zkuste v Bohunicích K27...
DVB S:30W-75E,Skylink, DVB T:CZ,AU,SK,HU,analog uhf HU,(BiH), DVB C:UPC.
FM:CZ,SK,AU,HU,HR.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #340 kdy: 30. 07. 2011, 14:42:04 »
Anténa na stožáru o cca 10m níže sotva způsobí takový rozdíl v kvalitě či intenzitě signálu. To by před ní musela být umístěna "psí bouda".  ;D K57 má jiný vyzařovací diagram (vyšší útlum směrem do ČR) než K56. Ale podle všech dostupných informací zcela jistě není ani tento oficiální diagram dodržen. Jen znalí z Towercomu vědí, co na VJ spáchali a proč vlastně...? Ale neprozradí :P
« Poslední změna: 30. 07. 2011, 14:43:35 od Petr PetrK »


Lukáš Janků

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #341 kdy: 30. 07. 2011, 15:28:58 »
Bohužel, jsem na to moc nízko, Bratislavu nechytám vůbec :(.

V jiné diskusi někdo psal, že naproti těm nižším anténám ještě něco stojí ve směru na Moravu... Ale já tam nebyl, tak nevím :).


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #342 kdy: 30. 07. 2011, 15:39:19 »
http://www.digitalnitelevize.cz/forum/slovenske-dvb-t-programy-v-cr/dvb-t-cadca-32-a-52-kanal-136979/?kotva=dvb-t-cadca-32-a-52-kanal-138188

z tohoto důvodu jsem myslel že chytám čadcu.Byla spuštěna 29.6 a ně to tak nějak od té doby šlo.Žilina křížava fungovala i před tímto datumem ne nebo zvyšovali výkon?Na netu jsem se dočetl že tot am ruší nějáký vykrývač.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #343 kdy: 30. 07. 2011, 15:58:14 »
Anténa na stožáru o cca 10m níže sotva způsobí takový rozdíl v kvalitě či intenzitě signálu. To by před ní musela být umístěna "psí bouda".  ;D K57 má jiný vyzařovací diagram (vyšší útlum směrem do ČR) než K56. Ale podle všech dostupných informací zcela jistě není ani tento oficiální diagram dodržen. Jen znalí z Towercomu vědí, co na VJ spáchali a proč vlastně...? Ale neprozradí :P
na tom není nic tajného, stačí najít dostupné zdroje (TU SR). k56 jde do antén na vrcholu stožáru a i když nemají všesměrovou charakteristiku, tak jim nic nebrání směr Morava, boční laloky jsou tedy dostatečně silné aby to fungovalo u nás. k57 jde do antén po k69, které jsou v poloviční výšce a kromě nastaveného většího omezení a fázování jim směrem na Moravu ještě stíní ocelový tubus vysílače. Nic tajmeného ani záškodnického na tom není. Towercom nic nezpůsobil, jen nastavil vysílací parametry podle povolení státního regulačního úřadu. Až se změní, jistě rádi přepnou do hlavních antén na vrcholu.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #344 kdy: 30. 07. 2011, 16:49:52 »
Viz tez fotografie vysilacich anten na Javorine zde:
http://www.digizone.cz/clanky/prijimame-dvb-t-od-sousedu-slovensko/
« Poslední změna: 30. 07. 2011, 16:53:32 od ladik 12 »


 

reklama