reklama

Autor Téma: Slovenské DVB-T  (Přečteno 725123 krát)

Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #255 kdy: 29. 06. 2011, 16:07:25 »
Mux na 57 kanále z Javoriny vysiela. Problém, ale pravdepodobne bude na strane Towercomu lebo po spustení multiplexu na k57, sa k56 stal absolutne nepoužiteľný. Neustále cyklické výpadky občas až s oznamom o žiadnom signále. K57 bol OK.
Pred zapnutím multiplexu na k57 som mal na k56 MER > 40dB, bBER < 1.E-8.

V noci niečo Towerkom na Javorine bastlil, lebo som pozoroval výpadky aj na k69, ktorý bol inak OK. Dnes dopoludnia je už k56 aj k57 OK, ale úroveň k57 je o dosť nižšia ako u k56. Nemal som čas zmerať aký je rozdiel medzi k56 a k57.
« Poslední změna: 29. 06. 2011, 16:10:41 od Milan CH. »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Zdenek S.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 181
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #256 kdy: 29. 06. 2011, 16:39:59 »
Libor L. Proč by to, ale Towercom dělal?

To by mě taky zajímalo. ;) U nás Javorinu přímo pod kopcem přijímat nelze, takže osobně nemám tuhle teorii ověřenou. Ale spousta dalších lidiček v různých koutech Moravy nezávisle na sobě shodně povrzuje, že přechodný K69 má signál od spuštění K56 minulý týden nebývale silný a zachytitelný je i tam, kde dosud nebyl. Zato K57 se na většině míst údajně jeví  jako skomírající svíčka nebo ho není možné zachytit vůbec. A podobně se vyjádřilo i několik diváků ze Slovenska. Proto asi vznikla ona hypotéza, že Towercom má přehozené vysílací antény. Jenže - proč??? Třeba by mohli skutečný stav zjistit administrátoři Digizone. S nimi by se Towercom snad o svá kouzla podělil  ::)


Zdenek S.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 181
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #257 kdy: 29. 06. 2011, 16:41:59 »
Towercom nemá nic přehozené! Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat. Podiv sa oficiální mapky pokrytí Javoriny na stránkách Towercomu a jasně uvidíš že 57 má mět horší pokrytí než přechodový 69k. Např. Horné Srnie z 69k pokryto zrovna jak z 56 ale z 57 už ne. Už dávno dopředu bylo známo že 57 bude mít o dost menší pokrytí než 56 a to aj na Slovensku!!!



Libor L. Proč by to, ale Towercom dělal?

To by mě taky zajímalo. ;) U nás Javorinu přímo pod kopcem přijímat nelze, takže osobně nemám tuhle teorii ověřenou. Ale spousta dalších lidiček v různých koutech Moravy nezávisle na sobě shodně povrzuje, že přechodný K69 má signál od spuštění K56 minulý týden nebývale silný a zachytitelný je i tam, kde dosud nebyl. Zato K57 se na většině míst údajně jeví  jako skomírající svíčka nebo ho není možné zachytit vůbec. A podobně se vyjádřilo i několik diváků ze Slovenska. Proto asi vznikla ona hypotéza, že Towercom má přehozené vysílací antény. Jenže - proč??? Třeba by mohli skutečný stav zjistit administrátoři Digizone. S nimi by se Towercom snad o svá kouzla podělil  ::)


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #258 kdy: 29. 06. 2011, 16:42:35 »
Proč by to, ale Towercom dělal?

Proč?
Protože díky zájmu moravanů prodá pár tisíc Skylink kartiček a přijímačů navíc.

Nemožnost po 1.7. přijímat Križavu na K68 a dodrbaný ant. systém na K57 , který je 100% - ně ten původní na kterém do 24.6. jel dočasný MUX K69, nebude asi náhoda.
[/quote]

Jako vtip (to o těch kartách) je to dobré!  ;D


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #259 kdy: 29. 06. 2011, 16:44:23 »
Towercom nemá nic přehozené! Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat. Podiv sa oficiální mapky pokrytí Javoriny na stránkách Towercomu a jasně uvidíš že 57 má mět horší pokrytí než přechodový 69k. Např. Horné Srnie z 69k pokryto zrovna jak z 56 ale z 57 už ne. Už dávno dopředu bylo známo že 57 bude mít o dost menší pokrytí než 56 a to aj na Slovensku!!!



Libor L. Proč by to, ale Towercom dělal?

To by mě taky zajímalo. ;) U nás Javorinu přímo pod kopcem přijímat nelze, takže osobně nemám tuhle teorii ověřenou. Ale spousta dalších lidiček v různých koutech Moravy nezávisle na sobě shodně povrzuje, že přechodný K69 má signál od spuštění K56 minulý týden nebývale silný a zachytitelný je i tam, kde dosud nebyl. Zato K57 se na většině míst údajně jeví  jako skomírající svíčka nebo ho není možné zachytit vůbec. A podobně se vyjádřilo i několik diváků ze Slovenska. Proto asi vznikla ona hypotéza, že Towercom má přehozené vysílací antény. Jenže - proč??? Třeba by mohli skutečný stav zjistit administrátoři Digizone. S nimi by se Towercom snad o svá kouzla podělil  ::)

Ty jsi tam byl a viděl, že je původní AS pro K69, který byl instalovaný na boku věže směrem do SK vnitrozemí demontovaný?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #260 kdy: 29. 06. 2011, 17:27:17 »
Podle údajů v tabulkách na webu Towercomu se MPX2-SK na K56 vysílá z AS, který je ve výšce 80m (zde se, ale jedná o chybu, znalí vědí o co jde) a VP-MPX se dle údaje v tabulce vysílá z AS, který má být ve výšce 69,6m. S největší pravděpodobností se tedy jedná o AS od firmy RFS, do kterého byl od prosince 2009 šířen MPX1-SK na dočasném K69 a ten je nyní šířen spolu s K56 přes AS v UHF tubusu. Proč tomu tak je a oba MPX se nešíří z nové hlavní V antény je, ale záhadou.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #261 kdy: 29. 06. 2011, 19:18:58 »
Podle údajů v tabulkách na webu Towercomu se MPX2-SK na K56 vysílá z AS, který je ve výšce 80m (zde se, ale jedná o chybu, znalí vědí o co jde) a VP-MPX se dle údaje v tabulce vysílá z AS, který má být ve výšce 69,6m. S největší pravděpodobností se tedy jedná o AS od firmy RFS, do kterého byl od prosince 2009 šířen MPX1-SK na dočasném K69 a ten je nyní šířen spolu s K56 přes AS v UHF tubusu. Proč tomu tak je a oba MPX se nešíří z nové hlavní V antény je, ale záhadou.
Proc tomu tak je - spekulace:
a) vyjde to tak levneji
b) aby dodrzeli koordinaci


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #262 kdy: 29. 06. 2011, 19:29:42 »
Prave ted se da v Brne chytnout k56 a k69 na pendrek, k57 ani naznak.
To porad plati i ted vecer. Jedine co muzu pridat je, ze na k57 cosi dvb-t ve spektru je (bylo asi i rano), ale oproti k56 nesrovnatelne slabsi a nedetekovatelne, alespon na provizorne=spatne otocenou antenu. A pak je taky jiste, ze k56 spustili z Kamziku (v Brne videt SFN Javorina x Kamzik). A ten k69 asi vypnou az 15.7. dle puvodni tabulky Towercomu.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #263 kdy: 29. 06. 2011, 20:41:37 »
Podle údajů v tabulkách na webu Towercomu se MPX2-SK na K56 vysílá z AS, který je ve výšce 80m (zde se, ale jedná o chybu, znalí vědí o co jde) a VP-MPX se dle údaje v tabulce vysílá z AS, který má být ve výšce 69,6m. S největší pravděpodobností se tedy jedná o AS od firmy RFS, do kterého byl od prosince 2009 šířen MPX1-SK na dočasném K69 a ten je nyní šířen spolu s K56 přes AS v UHF tubusu. Proč tomu tak je a oba MPX se nešíří z nové hlavní V antény je, ale záhadou.
Proc tomu tak je - spekulace:
a) vyjde to tak levneji
b) aby dodrzeli koordinaci

V čem levnější??
Jinak koordinace pro oba kanály je shodná, takže tam bude asi problém s některou správou spojů ze sousední země, která trvá na nějakém prozatímním omezení do doby vypnutí ATV na svém území. Nejspíše PL nebo HU. Anebo obě.


Zdenek S.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 181
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #264 kdy: 29. 06. 2011, 20:54:39 »
Ukaž mi kde sem napsal že ten původní AS pro k69 je zdemontovaný?! Napsal sem: "Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat." To znamená to že sem tím chtěl říct to že ten přechodný mux1 už šíří z nové společné antény na k56 když to majú stejně za dva týdny vypínat a když sa údajně zlepšil MUX1 s  pokrytím. Nikde sem nenapsal to že to zdemontovali a ani sem nikde nepotvrdil že z původní AS se nyní vysílá k57.
Jedno je jisté a to že dávno dopředu bylo avizované že k57 bude mít menší pokrytí než k56 a to aj na Slovensku. Kdyby se někdy třeba podíval na pokrytí Javoriny na stránkách Towercomu tak bys zjistil že k57 má mít dokonce menší pokrytí než k69 a to aj na Slovensku. Tímto podle mě se k57 včil nevysílá z původního AS pro k69 ale z nové antény která jiný vyzařovací diagram. Další případná možnost by byla že použili pro k69 ten původní AS po k69 a upravili na něm vyzařovací diagram. Možné by to bylo protože k69 je podle mě určitě na novém  AS spolu s k56 a tím pádem mohli laborovat s tím původním AS po k69 a proto byl MUX3 spuštěný později než MUX2.




Towercom nemá nic přehozené! Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat. Podiv sa oficiální mapky pokrytí Javoriny na stránkách Towercomu a jasně uvidíš že 57 má mět horší pokrytí než přechodový 69k. Např. Horné Srnie z 69k pokryto zrovna jak z 56 ale z 57 už ne. Už dávno dopředu bylo známo že 57 bude mít o dost menší pokrytí než 56 a to aj na Slovensku!!!



Libor L. Proč by to, ale Towercom dělal?

To by mě taky zajímalo. ;) U nás Javorinu přímo pod kopcem přijímat nelze, takže osobně nemám tuhle teorii ověřenou. Ale spousta dalších lidiček v různých koutech Moravy nezávisle na sobě shodně povrzuje, že přechodný K69 má signál od spuštění K56 minulý týden nebývale silný a zachytitelný je i tam, kde dosud nebyl. Zato K57 se na většině míst údajně jeví  jako skomírající svíčka nebo ho není možné zachytit vůbec. A podobně se vyjádřilo i několik diváků ze Slovenska. Proto asi vznikla ona hypotéza, že Towercom má přehozené vysílací antény. Jenže - proč??? Třeba by mohli skutečný stav zjistit administrátoři Digizone. S nimi by se Towercom snad o svá kouzla podělil  ::)

Ty jsi tam byl a viděl, že je původní AS pro K69, který byl instalovaný na boku věže směrem do SK vnitrozemí demontovaný?


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #265 kdy: 29. 06. 2011, 21:19:57 »
"Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat."

Ty si, ale "tatar" Přečti si příště po sobě to co jsi napsal! A raději několikrát!
S tebou nemá cenu diskutovat, když ani nevíš, co kde píšeš! Jak je vidno, sám jsi napsal, že tu pro K69 už demontovali, když se má tento co nevidět vypnout.... >:(


Zdenek S.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 181
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #266 kdy: 29. 06. 2011, 22:49:09 »
Jestli já su "tatar" tak ty si "d e m e n t" a to pořádný. Jestli ti to v té tvoji lebeni eště do včilška nedošlo tak sem tam zapoměl napsat jedno slovo "asi" jinak bych to napsal "Tu 69 už spustili na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat." a nenapsal bych "Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat." Takže to mělo byt tak "Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už "ASI" sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat." Takže eště raz to že sem napsal
"Tu 69 "MOHLI SPUSTIT" už na nové ..." a nikde sem nenapsal ""Tu 69 "UŽ SPUSTILI" na nové ..."

Pokud ani včil nepochopopíš že sem jasně myslel to že to mohli spustit a že na 100% nevím  jestli to zdemontovali a že sem tam udělal překlep tak opravdu nemá cenu s tebou diskutovat protože by to zbytečná ztráta času.

PS: Předem tě upozorňuju že na další tvoje vyrypování a podobné napadání nemíním v žádném případě reagovat. Na takové jak si ty opravdu nemám čas a na rozdíl od tebe budu dělat něco užitečnějšího.
Co já vím tak ty sám se co chvíla tady dostaneš aj s ostatníma do problému. Vidím že jeden z těch nejchytřejšíc co vše znají, všude byli a viděli aj cara tentovat.

quote author=Libor L link=topic=268.msg14929#msg14929 date=1309375197]
"Tu 69 mohli spustit už na nové anténě protože tu přechodnou už sdělali když sa to za dva týdny má stejně vypínat."

Ty si, ale "tatar" Přečti si příště po sobě to co jsi napsal! A raději několikrát!
S tebou nemá cenu diskutovat, když ani nevíš, co kde píšeš! Jak je vidno, sám jsi napsal, že tu pro K69 už demontovali, když se má tento co nevidět vypnout.... >:(
[/quote]


Lukáš Janků

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #267 kdy: 29. 06. 2011, 23:26:22 »
Já jsem to tedy taky pochopil tak, že Z. S. má nějaké informace, které my nemáme, resp. když si přečtu ten původní příspěvek, tak to psal s velkou jistotou. Teď z toho jen bruslí nějakými slovními kličkami :).
Ale je fakt zajímavé sledovat, jak se tady na tomto fóru téměř v každém tématu někdo s někým dohaduje a nadává si...

Ale uvidíme toho 15. července, až se vypne 69. Však pokud tam jsou nové antény, proč by to nechávali na těch starých? Můžu potvrdit, že 57 teď "chytám" se stejnou intenzitou jako dříve 69.
« Poslední změna: 29. 06. 2011, 23:28:31 od Lukáš Janků »


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #268 kdy: 29. 06. 2011, 23:30:22 »
Libor L.:V čem levnější??
Jinak koordinace pro oba kanály je shodná, takže tam bude asi problém s některou správou spojů ze sousední země, která trvá na nějakém prozatímním omezení do doby vypnutí ATV na svém území. Nejspíše PL nebo HU. Anebo obě.


Koordinace pro K56 a K57 není shodná.  Kde jste na to přišel? Kdyby byla dodržena, jako že asi není, pak by vyzařování K57 směrem na Moravu (viz stupně níže u K56) bylo  6x intenzivnější než v případě K69. Jistě, pouze 600 W (ERP), ale K69 měl mít v určitých směrech jen 100 W. A nebo ještě má.  A co se týče K56, tak ERP dle koordinace v úhlech 0-40 stupňů a 270-350 stupňů má být 1,3 kW.  Tedy K56 je dle GE06 "silnější".  Jak to ovšem je ve skutečnosti, můžeme zatím pouze spekulovat.


Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #269 kdy: 30. 06. 2011, 00:58:11 »
Namerané úrovne z Javoriny (merané za pásmovým predzosilňovačom s nevyrovnanou charakteristikou, anténa Iskra P-47 N TRIPLEX - Vert. polarizácia)
poloha - Moravský Ján
K56 - 74 dBµV
K57 - 62 dBµV
K69 - 66 dBµV


 

reklama