Autor Téma: Slovenské DVB-T  (Přečteno 778006 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #390 kdy: 07. 08. 2011, 21:11:23 »
kam můžu poslat ty screenshoty?(pokud myslíte fotky)Zrovna sem vám je fotil
Příště stačí kliknout na rozšířené možnosti. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #391 kdy: 07. 08. 2011, 21:12:48 »
A?  8) asi si udělám výlet s měřákem :)
« Poslední změna: 07. 08. 2011, 21:18:06 od Drahoslav Brašule »
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #392 kdy: 07. 08. 2011, 21:21:46 »
stahl si to už někdo?Pane Poláku, můžete pak udělat článek o tom, jak chytit a kde digitál ze slovenska.Jak můžete vidět je to proměnlivé.Já to chytnu na prutovku, ale jinde to třeba nechytnou ani na síto nebo dobrou anténu.A to tam signál může být lepší než u mě.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #393 kdy: 07. 08. 2011, 21:31:45 »
Článek bych udělal rád, ale tohle je dost ošemetné. Takovýto článek nelze udělat bez praxe, tedy bez znalosti toho, kde signál skutečně jde. To v době slovenského analogu, je to v podstatě pár týdnů, se dala chytit analogová TV z Javoriny za podmínek i v Praze. Vím to z vlastní zkušenosti. Digitál je bohužel něco jiného. Leda by se musel najít nějaký čtenář, který by byl ochoten takovéto téma zpracovat.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #394 kdy: 07. 08. 2011, 21:41:34 »
stahl si to už někdo?Pane Poláku, můžete pak udělat článek o tom, jak chytit a kde digitál ze slovenska.Jak můžete vidět je to proměnlivé.Já to chytnu na prutovku, ale jinde to třeba nechytnou ani na síto nebo dobrou anténu.A to tam signál může být lepší než u mě.
Stáhl a jediný co lze konstatovat je to, že nikde nevidím, že by se na ten prut ty programy skutečně přijímaly  :P

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #395 kdy: 07. 08. 2011, 21:43:21 »
tak aspon víte,že v Hulíně to jde a jde i mým známým.V olomouci sem zkoušel ladit digitál našim mají směrové antény jednu na kojal,druhouna tlustou horu a třetí na praděd a nechytilo jim to.Analog chytali bez problemu.Ale to už jsem psal a zaniklo to v diskuzi o prutových anténách. :)


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #396 kdy: 07. 08. 2011, 21:46:35 »

[/quote]Stáhl a jediný co lze konstatovat je to, že nikde nevidím, že by se na ten prut ty programy skutečně přijímaly  :P

Tak antenu máte v poslední fotce a jak sem psal tu mám to propojené z podkroví propojené koaxialem, který tam je též vyfocený ke mě do tv.A že mi to jde na tv tam máte též.


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #397 kdy: 07. 08. 2011, 21:58:29 »
Vidím tam jakousi anténu, pak zcela shitoidní účastnickou šňůru (která sama o sobě asi přijímá signál líp než ta anténa), co ale nevidím je to, že by tato anténa skutečně sloužila k příjmu zobrazených programů. Sorry.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #398 kdy: 07. 08. 2011, 22:11:56 »
Já sem v poho,Já jej chytám a víc to neřeším.Takže Prosím neřešte prosím moji Prutovku a slovenský digitál.Děkuji všem.


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #399 kdy: 07. 08. 2011, 22:43:06 »
Pane Syrový-trefně napsáno  ;) a tu "prutovku" si začal sám,tak pak musí nést následky  ::)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #400 kdy: 08. 08. 2011, 07:38:00 »
Petr Mareček: No vidíš a přitom v Olomouci jede K56 naprosto v pohodě. A dokonce i Krížava.  :P
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #401 kdy: 08. 08. 2011, 12:21:53 »
Nic noveho uz nebude, na Slovensku je zakladni sit vysilacu DVB-T uz dobudovana.
Nicmene Velka Javorina ted jeste stale vysila verejnopravni multiplex do provizornich anten. Towercom oficielne nic neprizna, ten prohlasil, ze splnil termin a k 1.7.2011 ma vse hotovo. Jiste informace dokonce naznacuji moznou zmenu vysilaciho kanalu na Velke Javorine (podle RRC06 jsou tam zkoordinovany kanaly 23, 38, 55, 56, 57 a 69).

Do provizorních antén? Jen aby... A pročpak by měl být změněn kanál? To by Towercom nikdo nepochválil. Kromě toho, že K57 vytváří síť SFN s trenčínským vysílačem, dovedete si představit ten zmatek třeba v případech STA? No potěš... Přelaďovat, upravovat, vyměňovat kanálové vložky... prostě změnit velmi dlouho předem avizovaný kanál K57 jako finální pro MUX VP z VJ mi připadá hodně ujeté... Jaký by k tomu měl Towercom nebo TÚ SR důvod? To by mě vážně zajímalo.


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #402 kdy: 08. 08. 2011, 18:01:28 »
Jak jsem koupil, tak prodavam. Informace nemam jak overit. Towercom zadne  technicke problemy z pochopitelnych duvodu neprizna. Z hlediska STA uz byla prvni bota prepojeni prechodneho multiplexu do horni anteny.
A v Cesku (s ceskymi programy) to neni o nic lepsi - copak snad nekoho zajima, ze se STA upravuji natrikrat (postupne spusteni multiplexu, docasne kanaly...)


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #403 kdy: 08. 08. 2011, 18:48:02 »
Pokud je někdo hloupý a upravuje STA v době, kdy jde o dočasné muxy, tak pak může brečet akorát na svým hrobě  :P  Nebo musí samozřejmě počítat s tím, že to bude stát adekvátně víc.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Slovenské DVB-T
« Odpověď #404 kdy: 08. 08. 2011, 20:31:32 »
Jak jsem koupil, tak prodavam. Informace nemam jak overit. Towercom zadne  technicke problemy z pochopitelnych duvodu neprizna. Z hlediska STA uz byla prvni bota prepojeni prechodneho multiplexu do horni anteny.
A v Cesku (s ceskymi programy) to neni o nic lepsi - copak snad nekoho zajima, ze se STA upravuji natrikrat (postupne spusteni multiplexu, docasne kanaly...)

Souhlasím s Vámi, že Towercom žádné technické problémy nepřizná, i když by evidentně existovaly. Nedělám si iluze, že by tomu bylo jinak. Ale srovnávat situaci u nás a na Slovensku ve vztahu ke kanálu 57 z VJ je poněkud zavádějící, protože všechny dočasné kanály byly předem avizovány, podobně jako byl ze strany Towercomu avizován na VJ K69 jako přechodný. Ale K57 pro MUX VP byl určen jako kanál finální, proto jeho eventuální změna by byla přinejmenším velmi podivná. Jistě - může se v budoucnosti poněkud modifikovat výkon, vyzařovací diagram či vysílat z anténního systému umístěného na stožáru výše, ale na totožném kanále - 57.
A pokud se týká STA, pak samozřejmě zcela záleží na rozhodnutí jejího provozovatele, zda přistoupí k úpravám v obdobích dočasných muxů. V tom souhlasím s p. Syrovým. Ze všech dostupných informačních zdrojů (i Towercomu) ovšem nelze K57 pro MUX VP považovat na vysílači VJ za přechodný. Proto jsem se v této souvislosti zmínil o STA, neboť změnit K57 za půl roku třeba na K23 by zákonitě vyvolalo nevoli i zlost. Tím však určitě nemám na mysli území ČR, ale SR, pro které je vysílač VJ určen.