reklama

Autor Téma: Slovenské DVB-T  (Přečteno 716717 krát)

omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 160
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1710 kdy: 30. 08. 2016, 08:37:12 »
Československo je čtvrt století už historie, takže taková certifikace je utopie. To spíš certifikaci se SRN, kde se DVB-T2/HEVC bude taky používat.
Nejde o historii, ty státy tady jsou pořád a programy si sledují navzájem hojně. Dokonce si je šíříme navzájem v pozemních sítích. Proto by bylo potřeba vědět, který přijímač zvládne i slovenské vysílání. Na němce my tady na Moravě kašleme, protože jejich signály k nám nedoletí a i kdyby doletěly, tak sledovanost německých a rakouských programů je proti slovenským zanedbatelná. Nejlepší by bylo, kdyby všechny přijímače zobrazily vysílání ve všech státech.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1711 kdy: 30. 08. 2016, 09:50:29 »
Na jižní Moravě se v kabelovkách a STA běžně šíří rakouské programy, na severní Moravě pak polské programy, v Čechách někde programy taky polské a někde zase německé. Skutečně bych toto neorientoval pouze na programy slovenské. Velká spojitost je pouze u satelitního vysílání, protože je shodný provider Skylink, který navíc tak nějak pololegálně umožňuje příjem programů sousedního států a tváří se jakoby nic.
Možnost příjmu libovolné platformy v rámci EU by bylo pochopitelně ideální, leč jednotná Evropa je podle inkoustů z Bruselu tak nanejvýš u přijímání čmoudů z Afriky. V oblasti TV si každý hraje na svém písečku.


bigtoudy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1712 kdy: 30. 08. 2016, 18:04:14 »
Zdravím, nevedeli by ste mi niekto poradiť ohladom Plustelky a toho neštastného DVB-T2?  Mám televízor necelé 3 roky starý, v papieroch má že podporuje DVB-T MPEG4. O T2 nie je zmienka. Chcem si kúpiť CA modul plustelka (TV je na stene v kuchyni, Settopbox nechcem), len neviem či mi to s ním pôjde. Televízor mi aj po nedávnom prechode blízkeho vysielača na DVB-T2 nájde programy plustelky (teda vypíše ich zoznam), dokonca pri prepnutí na nejaký program aj vypíše čo tam práve beží. Obraz a zvuk nejdú nakolko nemám zatial nič na dekodovanie. Môže to byť znak toho že to pôjde? (ak by TV nepodporoval DVB-T2 tak by mi asi žiadne programy ktoré v ňom bežia nenašiel, nie?) Pýtal som sa u prevádzkovateľa, ten nevie, pýtal som sa u predajcu SAT techniky, aj ten krčil plecami. Ďakujem


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1713 kdy: 30. 08. 2016, 23:39:00 »
Zdravím, nevedeli by ste mi niekto poradiť ohladom Plustelky a toho neštastného DVB-T2?  Mám televízor necelé 3 roky starý, v papieroch má že podporuje DVB-T MPEG4. O T2 nie je zmienka. Chcem si kúpiť CA modul plustelka (TV je na stene v kuchyni, Settopbox nechcem), len neviem či mi to s ním pôjde. Televízor mi aj po nedávnom prechode blízkeho vysielača na DVB-T2 nájde programy plustelky (teda vypíše ich zoznam), dokonca pri prepnutí na nejaký program aj vypíše čo tam práve beží. Obraz a zvuk nejdú nakolko nemám zatial nič na dekodovanie. Môže to byť znak toho že to pôjde? (ak by TV nepodporoval DVB-T2 tak by mi asi žiadne programy ktoré v ňom bežia nenašiel, nie?) Pýtal som sa u prevádzkovateľa, ten nevie, pýtal som sa u predajcu SAT techniky, aj ten krčil plecami. Ďakujem
Pre istotu daj telkáč do továrenského nastavenia a znova spusti inštaláciu. Ak Ti programy Plustelky nájde, máš prístroj s podporou DVB-T 2 a modul si môžeš kúpiť. Inak, ak by si presne napísal typ televízora, nemuseli by sme tu veštiť.
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


bigtoudy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1714 kdy: 31. 08. 2016, 08:13:15 »
Ďakujem za odpoveď. TV je PANASONIC VIERA TX-L39B6E

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 436
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1715 kdy: 31. 08. 2016, 10:14:16 »
V návodu píšou jen o DVB-T a DVB-C, nic o DVB-T2: http://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z57c6902dz3z38dd0z6373z706466z21zeb4b6affcc362cff3909226c8b3d6c7f323ee050/tsn3/data/EU/TXL32B6E/OI/908353/TQB0E2376R.pdf TV pouze s podporou DVB-T DVB-T2 naladit nemůže, takový kanál se pro ni jeví jako šum. Takže opravdu nejlepší bude ten reset a zkusit naladit vše znova (teď tam bude uložena informace o kanálu ještě před změnou z DVB-T na DVB-T2). Pokud to i pak zázrakem DVB-T2 naladí, mělo by to po přepnutí na program napsat, že program je kódován. Mělo by jít zobrazit EPG.
« Poslední změna: 31. 08. 2016, 10:19:45 od Jan Novák »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1716 kdy: 31. 08. 2016, 10:36:36 »
…Obraz a zvuk nejdú nakolko nemám zatial nič na dekodovanie.
Jestli jde EPG (+ čas), je to dobrá zpráva. A měl bys vidět aspoň ČT1, ten je volně. To by znamenalo, že přijímáš.
A pak se zeptej u operátora, zda tvůj naladěný vysílač už skutečně vysílá v T2, a není „zapomenutý“ ještě v DVB-T.
To samozřejmě platí, pokud přijímáš vysílač operátora. Pokud přijímáš přes STA, pak se ptej jejího vlastníka, co do ní posílá a jak dlouho mu to vydrží, než „to přepne“.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1717 kdy: 31. 08. 2016, 10:44:31 »
..teď tam bude uložena informace o kanálu ještě před změnou z DVB-T na DVB-T2..
Souhlasim. Navic i to zobrazene EPG by mohlo pochazet jeste z doby pred prepnutim na DVB-T2.


Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1718 kdy: 31. 08. 2016, 11:13:46 »
…Obraz a zvuk nejdú nakolko nemám zatial nič na dekodovanie.
Jestli jde EPG (+ čas), je to dobrá zpráva. A měl bys vidět aspoň ČT1, ten je volně. To by znamenalo, že přijímáš.
A pak se zeptej u operátora, zda tvůj naladěný vysílač už skutečně vysílá v T2, a není „zapomenutý“ ještě v DVB-T.
To samozřejmě platí, pokud přijímáš vysílač operátora. Pokud přijímáš přes STA, pak se ptej jejího vlastníka, co do ní posílá a jak dlouho mu to vydrží, než „to přepne“.
ČT1 a ČT2 síce idú volne (bez poplatku), ale sú zakódované. Takže bez modulu určite nič neuvidí, iba ak oznam o zakódovanom programe.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1719 kdy: 31. 08. 2016, 13:47:04 »
bylo by potřeba tu ČT1 vyzkoušet i bez modulu, ta by měla být volně, nahrazuje původní FTA informační kanál, aby neodborník zjistil, zda mu jde příjem.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1720 kdy: 31. 08. 2016, 14:23:19 »
Tak to mi vysvětlete pánové k čemu mu bude modul Plustelky když ta telka má pouze MPEG4 tuner?

bigtoudy
Pokud nechceš STB nebo novou telku tak ti zbývá jediná možnost a tj. Plustelku zrušit.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1721 kdy: 31. 08. 2016, 16:11:18 »
Protože Plustelka jede celá v MPEG-4 a provozovatel oznámil, že to nyní nebude měnit.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1722 kdy: 31. 08. 2016, 18:24:35 »
CT1 v Plustelce sice je v DVB-T2/MPEG-4, ale neni FTA.


bigtoudy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1723 kdy: 31. 08. 2016, 19:01:49 »
Takže ďakujem za vaše príspevky, vec je už jasná. Po zresetovaní programov a ich opätovnom naladení mi už programy plustelky v zozname naladených nefigurujú. Vďaka vám som ušetril 40 € na zbytočný CA modul.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Slovenské DVB-T
« Odpověď #1724 kdy: 31. 08. 2016, 19:48:57 »
Aspoň to můžeš propít anebo přidat, koupit novou TV a panáka šoupnout zase někde jinde. Tak se to běžně dělá.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


 

reklama