Autor Téma: HD set-top box, jaký???  (Přečteno 8983 krát)

THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HD set-top box, jaký???
« kdy: 19. 01. 2013, 18:09:19 »
Zdravím všechny,
doposud vlastním set-top box Strong SRT 5205. Je to klasický STB bez HD. Teď bych chtěl koupit STB HD, čili pro standard DVB-T2. Rád bych zůstal u této značky, protože se mně osvědčila rychlost a bezproblémovost výše zmiňovaného STB. Nedávno jsem zkusil koupit HD STB a sice ECG 1350, ale tomu trvá žalostně dlouho přepínání mezi kanály a u HD je doba ještě delší. Takže ho vrátím.
Přednostně od nového STB vyžaduji rychlost mezi přepínáním kanálů a také multimediální podporu při přehrávání filmů z flešky nebo pevného disku, samozřejmě, že ještě možnost nahrávání programů (PVR).
Máte někdo zkušenost se STB HD od firmy Strong? Nebo doporučujete jinou, ale také spolehlivou a optimální značku na požadavky, které jsem psal výše?
Cena by se měla pohybovat cca do 1500 Kč.

Předem všem děkuji za reakce a rady... ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #1 kdy: 19. 01. 2013, 18:21:03 »
Strong SRT 8500, ten má vše, co žádáš.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #2 kdy: 19. 01. 2013, 18:27:55 »
Zdravím všechny,
doposud vlastním set-top box Strong SRT 5205. Je to klasický STB bez HD. Teď bych chtěl koupit STB HD, čili pro standard DVB-T2. Rád bych zůstal u této značky, protože se mně osvědčila rychlost a bezproblémovost výše zmiňovaného STB. Nedávno jsem zkusil koupit HD STB a sice ECG 1350, ale tomu trvá žalostně dlouho přepínání mezi kanály a u HD je doba ještě delší. Takže ho vrátím.
Přednostně od nového STB vyžaduji rychlost mezi přepínáním kanálů a také multimediální podporu při přehrávání filmů z flešky nebo pevného disku, samozřejmě, že ještě možnost nahrávání programů (PVR).
Máte někdo zkušenost se STB HD od firmy Strong? Nebo doporučujete jinou, ale také spolehlivou a optimální značku na požadavky, které jsem psal výše?
Cena by se měla pohybovat cca do 1500 Kč.

Předem všem děkuji za reakce a rady... ;)
STB HD neznamená DVB-T2.

Pokud jde o konkrétní STB HD DVB-T, tak jsou prakticky všechny stejné (stejný vnitřek, stejný obslužný soft, obvykle i stejné DO - z toho vyčnívá SYNAPS THD-2855 PVR, který má DO větší).
na hlupáky nereaguji


oplib

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #3 kdy: 19. 01. 2013, 18:37:26 »
STB Strong jsem vrátil, protože neumí správně zobrazovat EPG!!!Vynechává třeba celý půlden a celou dobu to vůbec nenaskočí nebo vůbec.SW v těchto přístrojích nestojí za nic!
Nedá se potom vůbec programovat záznam!NEBRAL BYCH UŽ STRONG ANI ZA NIC....
Sharp LC-40LX630E,Sony HDD/REC RXD 890,GoGen TU137,Gosat GS -7055HDMI,Eaget X5R HD
Ještěd,Loebau ,Čer.hora DVB-T+Čer.studnice
Al 100cm+Toroid Fe90cm/multifeed 7x +3xLNB A19,2+23,5+28,2(BBC HD,ITV HD,STV HD)+28,5 /HB13+E9+S5+4


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #4 kdy: 19. 01. 2013, 18:38:23 »
Stasi-DDR:
Ano vím, že ten má vše co potřebuji, ale zajímají mě praktické záležitosti, jako odezva-rychlost, podpora přehrávaných médií (skutečná) apod. Vím, že to co bývá psáno často nebývá až tak úplně pravda, navíc v tomto případě...

TKRtechnik:
Dobře, zřejmě mám určité mezery. Podle http://cs.wikipedia.org/wiki/DVB-T2 jsou rozdíly v modulaci apod. U nás i Nova HD a ČT1 HD na Multilexu 4 jsou modulovány v 64QAM (pokud se nepletu) a to je totéž jako pro DVB-T (1).
Takže z toho mně vyplývá, že u nás co jsou vysílány programy v HD (Nova a prozatím i ČT 1) přehraji i na STB, který podporuje pouze DVB-T, ale HD.
Konkrétně mně na Strong SRT 5205 po naladění HD programu jde pouze zvuk a video není podporováno, což chápu (nepodporuje vysoké rozlišení-1080i/p). Je tomu tak?

Ale zpět k otázce..., když jsou teda všechny stejné, tak to budou všechny tak pomalé (co podporují HD) jako ECG 1350?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #5 kdy: 19. 01. 2013, 18:39:27 »
STB Strong jsem vrátil, protože neumí správně zobrazovat EPG!!!Vynechává třeba celý půlden a celou dobu to vůbec nenaskočí nebo vůbec.SW v těchto přístrojích nestojí za nic!
Nedá se potom vůbec programovat záznam!NEBRAL BYCH UŽ STRONG ANI ZA NIC....
Díky za reakci..., co to bylo prosím za model?


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #7 kdy: 19. 01. 2013, 18:45:22 »
Stasi-DDR:
Ano vím, že ten má vše co potřebuji, ale zajímají mě praktické záležitosti, jako odezva-rychlost, podpora přehrávaných médií (skutečná) apod. Vím, že to co bývá psáno často nebývá až tak úplně pravda, navíc v tomto případě...

TKRtechnik:
Dobře, zřejmě mám určité mezery. Podle http://cs.wikipedia.org/wiki/DVB-T2 jsou rozdíly v modulaci apod. U nás i Nova HD a ČT1 HD na Multilexu 4 jsou modulovány v 64QAM (pokud se nepletu) a to je totéž jako pro DVB-T (1).
Takže z toho mně vyplývá, že u nás co jsou vysílány programy v HD (Nova a prozatím i ČT 1) přehraji i na STB, který podporuje pouze DVB-T, ale HD.
Konkrétně mně na Strong SRT 5205 po naladění HD programu jde pouze zvuk a video není podporováno, což chápu (nepodporuje vysoké rozlišení-1080i/p). Je tomu tak?

Ale zpět k otázce..., když jsou teda všechny stejné, tak to budou všechny tak pomalé (co podporují HD) jako ECG 1350?
Od ECG mám rychlovarnou konvici a jenom když se na ni podívám, tak mám po náladě  :(  Osobně mám nejlepší zkušenost s HD STB, které jsou komba DVB-S2/T.
na hlupáky nereaguji


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #8 kdy: 19. 01. 2013, 18:45:37 »
Karlos68:
Ano tyto dva modely jsem také viděl, ale jak píši, zajímají mě praktické zkušenosti...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #9 kdy: 19. 01. 2013, 19:56:42 »
Pletete dohromady dvb-t mpeg2a4 s dvbt2,nejdou dohromady,nevím co je to za modu dvb-t2-nic se v tom nevysílá,nejdřív a pravidelně tak za 5 let,kupte dvb-t mpeg4 hd/např.bensat 120 hd,diway200 hd/ a máte vystaráno,zapomeňte na dvb-t2 !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #10 kdy: 19. 01. 2013, 20:42:57 »
Koupil jsem si OPTEX ORT 8896-HD .Přímo se zastrčí do konektoru HDMI a nic není vidět.Přepínání kanálů rychlé, nahrávání na ex HD perfektní!


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #11 kdy: 19. 01. 2013, 21:46:08 »
spyko:
Bensat 120 hd podle manuálu má uplně stejné menu jako ten ECG, takže pochybuji, že bude rychlejší při přepínání programů... :o


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #12 kdy: 19. 01. 2013, 23:05:30 »
Nechci být umíněný,ale rychlost přepínání není ta hlavní položka při výběru stb! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #13 kdy: 19. 01. 2013, 23:20:47 »
spyko:
Ano to souhlasím, ale nejsem sám, kdo toto zařízení využívá (nebo bude využívat), takže když ostatní mají tyto požadavky, tak je musím respektovat :D
A je také fakt, že když musím čekat třeba 4 vteřiny a v případě HD ještě déle, než se přepne kanál (viz ECG), tak je to opravdu nepříjemné... ;)


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD set-top box, jaký???
« Odpověď #14 kdy: 19. 01. 2013, 23:33:51 »
Tak 4vt.jsem ještě  :)neviděl/ecg neznám/,bensat 120 přepíná 1-1.5vt,samsung v aligátoru je pomalejší,bensat jsem zkoušel na slabší signál tvp1 a polsat,totež mux4 kanal63 ostrava-bez problémů,tuším že hodně těch strojů je si podobných,ale jejich doladění už tak stejné nebude !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D