Autor Téma: Ferguson 252 combo  (Přečteno 35689 krát)

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #60 kdy: 10. 03. 2013, 12:45:38 »
Měl jsem ho doma. Na Evolve Scorpio přijímám 7 Muxů, na Arivě jenom 5. Ty dva, přestože na Evolve mám "plný knedlík", to ani nezaregistrovalo. Škoda...
« Poslední změna: 11. 03. 2013, 07:51:29 od Honza Novák »

Reklama

• Stálý člen

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 07. 04. 2013, 22:15:29 »
Mám dotaz, na vlastnost combo čili dvou tunerového STB, je možné nahrávat z obou tunerů najednou? Čili jeden program z pozemního tuneru a druhý program ze satelitního.

Děkuji, nikde jsem tuto zásadní odpověď nenašel.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 08. 04. 2013, 08:12:20 »
Mám dotaz, na vlastnost combo čili dvou tunerového STB, je možné nahrávat z obou tunerů najednou? Čili jeden program z pozemního tuneru a druhý program ze satelitního.

Děkuji, nikde jsem tuto zásadní odpověď nenašel.
Záleží, co je to za přístroj. Konkrétně tento dovoluje na S nahrávat jeden kanál a na druhý se dívat v T. Ale dovoluje nahrávat dva programy v T a na S se na jeden dívat. Jsou i COmba, které dovolují nahrávat několik porgramů najednou. Na konkrétní přístroj si najděte recenzi, obvykle to tam je napsáno.
Zase na oplátku - mám Evolve Scorpio a ten, přestože je jednotunerový, mi dovoluje jeden program nahrávat a na druhý, ve stejném muxu, se dívat.
Jsou i přístroje, které Vám dovolí nahrát všechny programy na jednom muxu u T, popřípadě stejné frekvenci a polarizaci u satu (to nemám vyzkoušené, to jsem se někde dočetl).

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 08. 04. 2013, 08:28:21 »
Záleží, co je to za přístroj. Konkrétně tento dovoluje na S nahrávat jeden kanál a na druhý se dívat v T. Ale dovoluje nahrávat dva programy v T a na S se na jeden dívat. Jsou i COmba, které dovolují nahrávat několik porgramů najednou. Na konkrétní přístroj si najděte recenzi, obvykle to tam je napsáno.
Zase na oplátku - mám Evolve Scorpio a ten, přestože je jednotunerový, mi dovoluje jeden program nahrávat a na druhý, ve stejném muxu, se dívat.
Jsou i přístroje, které Vám dovolí nahrát všechny programy na jednom muxu u T, popřípadě stejné frekvenci a polarizaci u satu (to nemám vyzkoušené, to jsem se někde dočetl).

Myslím že jsem se ptal zda umí nahrávat současně dva programy, každý z jiného tuneru, DVB-T a DVB-S. Ostatní varianty jsem si přečetl v popisu přístroje.
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Philips 43PUS6551

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 08. 04. 2013, 08:39:38 »
Pokud se jedná o konkrétně tento přístroj, tak tady je to napsáno.
http://www.digizone.cz/clanky/ferguson-ariva-252-combo-inovacni-novinka-s-tunery-dvb-s-s2-a-dvb-t-t2/

Reklama

• Stálý člen

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 08. 04. 2013, 08:52:01 »

Prosím může napsat někdo kdo tento přístroj nebo jiný combo, vlastní nebo zná a má ověřené že umí nahrávat z obou tunerů současně? Teoreticky si myslím že by to neměl být problém ale prakticky to nikde potvrzené není. V "recenzi" jsou pouze zopakované technické popisy od výrobců žádné informace navíc.
Díky.
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Philips 43PUS6551

Drahoslav Brašule

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 08. 04. 2013, 09:01:27 »
Ted jsem to chtěl napsat... Jen CTRL+C a CTRL+V  :o :o zkusím doma svoji mašinku,ale je to jen 200HD..
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46

davidtomko

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 08. 04. 2013, 17:25:21 »
Ahoj, mám doma sousedovo F 252 k nastavení a zkusil jsem to.

Moje zkušenost

1) nahrávání z DVB-S pouze 1 program a možno přepnout na kterýkoliv DVB-T bez možnosti ho nahrát.
2) nahrávání z DVB-T možno nahrávat dva programy ze stejného muxu, případně přepnout na DVB-S, ale není možné nahrávat kombinaci DVB-S a DVB-T

možná je něco špatně nastaveného, ale to nevím. Budu ho mít doma ještě cca týden, tak se klidně ptejte. Osobně si myslím, že za ty peníze je to slušnej výrobek. Nicméně já potřebuju nahrávat a přehrávat ze síťového disku, což tohle neumí.

Musím však pochválit fci. HDMI CEC, která pracuje perfektně s mojí plazmou Panasonic, takže Vám stačí jen jeden ovladač a nemusíte ho navíc programovat (což se mi nepodařilo)

« Poslední změna: 08. 04. 2013, 17:32:37 od davidtomko »

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 08. 04. 2013, 19:03:53 »

1) nahrávání z DVB-S pouze 1 program a možno přepnout na kterýkoliv DVB-T bez možnosti ho nahrát.
2) nahrávání z DVB-T možno nahrávat dva programy ze stejného muxu, případně přepnout na DVB-S, ale není možné nahrávat kombinaci DVB-S a DVB-T

Musím však pochválit fci. HDMI CEC, která pracuje perfektně s mojí plazmou Panasonic, takže Vám stačí jen jeden ovladač a nemusíte ho navíc programovat (což se mi nepodařilo)

Perfekt dikes, to jsou přesně ty správné informace. Bohužel myslel jsem si že bude možné nahrávat současně, škoda. Nicméně to není u takového STB prioritní.
Ještě jestli můžu jak funguje dekodování sat  myslím co se rychlosti při přepínání programů týče.  Je možné mít v jednom seznamu seřazené programy DVB-T a DVB-S dohromady a přepínat mezi nimi, nebo se přepíná mezi seznamem S a T?
Takže to nemá sítové funkce alespoň DLNA?
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Philips 43PUS6551

davidtomko

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 08. 04. 2013, 20:42:06 »
Přepínání mezi programy trvá cca 2-3 vteřiny, je to trochu zkreslené, ten čas je do naběhnutí obrazu, ale před tím začne hrát zvuk, takže výsledný dojem je že je to vcelku rychlé.
DVB-S a DVB-T programy jsou seřazené všechny v jednom seznamu, ale dá se mezi nimi přepínat kurzorem na ovladači doleva resp. doprava po vstupu do seznamu programů. Takže co si uživatel zvolí to má. V podstatě ale nepoznáš jestli se jedná od DVBS, nebo T pokud si toho nevšimneš na spodku lišty.

DLNA to bohužel neumí, kdyby uměl nekupoval bych si Skytec BlackBox. Čekám až dorazí tento týden. Mám WD MyBookLive 1TB a chci s tím spojit BlackBox. Původně jsem si koupil Golden Media Spark TRIPLEX, ale měl jednu zásadní vadu, neuměl nahrát ze standby. Takže vrácení a objednání BlacBoxu, u kterého jde navíc vyměnit tuner za jinou specifikaci T2 nebo C. Bohužel je to za trochu jiné peníze :-(

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 08. 04. 2013, 21:52:06 »
DLNA to bohužel neumí, kdyby uměl nekupoval bych si Skytec BlackBox. Čekám až dorazí tento týden. Mám WD MyBookLive 1TB a chci s tím spojit BlackBox. Původně jsem si koupil Golden Media Spark TRIPLEX, ale měl jednu zásadní vadu, neuměl nahrát ze standby. Takže vrácení a objednání BlacBoxu, u kterého jde navíc vyměnit tuner za jinou specifikaci T2 nebo C. Bohužel je to za trochu jiné peníze :-(
Díky za odpovědi.
Teda Skytek mám vyhlidnutej taky, ještě spekuluju mezi Amiko ALIEN 2 PLUS Triple tuner, ten je o trochu levnější. Teda to musím zjistit zda se umí probudit když bude program pro nahrávání. Nevzpomeneš si jestli  linuxové stroje umí jak jsem se ptal na začátku tedy nahrávat současně z obou tunerů? T+S.

Diky.
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Philips 43PUS6551

davidtomko

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 08. 04. 2013, 22:11:50 »
Díky za odpovědi.
Teda Skytek mám vyhlidnutej taky, ještě spekuluju mezi Amiko ALIEN 2 PLUS Triple tuner, ten je o trochu levnější. Teda to musím zjistit zda se umí probudit když bude program pro nahrávání. Nevzpomeneš si jestli  linuxové stroje umí jak jsem se ptal na začátku tedy nahrávat současně z obou tunerů? T+S.

Diky.
Amiko Alien 2 Plus jsem chtěl původně, jedná se o identický přijímač s GM Spark Triplex, který to nahrávání jak chceš Ty umí, tzn. 1x DVB-S a k tomu 1x DVB-S z jiného transpondéru (podmínkou je samozřejmě mít dvěma koaxiály připojené oba tunery DVB-S)

Ta fce probuzení a nahrání ze standby je pro mě tak triviální, že jsem to ani neřešil a dokonce i prodejci mi odpovídali, že to je samozřejmost, ale...

Ještě jeden rozdíl těch dvou oproti BlacBoxu a některým ostatním. Nemají CI slot pro vložení modulu pro dekódovací kartu. Vím, že teď fungují karty v UNI čtečkách, ale to se do budoucna může změnit, je jistá šance, že někdo opět napíše soft pro UNIčtečku, ale... :-) Víc se dozvíš o Amiku Alien 2+ Triple, GM Spark Triplex a Skytec BlackBox když budeš hledat na www.google.cz jejich recenzi  ;D nebylo fér sem dávat odkaz s ohledem na toto fórum

Roman Bárta

• Závislák
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 09. 04. 2013, 02:23:10 »
Citace
DVB-S a DVB-T programy jsou seřazené všechny v jednom seznamu, ale dá se mezi nimi přepínat kurzorem na ovladači doleva resp. doprava po vstupu do seznamu programů. Takže co si uživatel zvolí to má. V podstatě ale nepoznáš jestli se jedná od DVBS, nebo T pokud si toho nevšimneš na spodku lišty.

Prosím pro jistotu.....Takže na tlačítku 1 můžu mít DVBT,na tlačítku 2 SAT, a tlačítku 3 DVBT...atd. Prostě je možné to v jednom seznamu namixovat?
 A prosím ještě dotaz na hromadnou editaci programů.
Je možné při naladění programů ze 4 družic označit pro urychlení třeba 40 pozic na smazání,a jedním stiskem OK je vymazat najednou? Mazání 200 pozic mezi tisíci programy po jedné fakt nejde-to je na zbláznění. To samé mě zajímá u přesunu. Označit třeba 20 pozic,a jedním stiskem OK je přesunout na začátek?
A ještě: Editace programů probíhá s okénkem náhledu (malý obraz v rohu),abych věděl co mažu,nebo se musím při 1000 programech spolehnout na moji paměť?

Díky.
« Poslední změna: 09. 04. 2013, 02:29:50 od Roman Bárta »
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 09. 04. 2013, 06:43:39 »
Ano, jde to, jak při mazání, tak při přesunu programů.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

davidtomko

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 09. 04. 2013, 06:50:06 »
Citace

Prosím pro jistotu.....Takže na tlačítku 1 můžu mít DVBT,na tlačítku 2 SAT, a tlačítku 3 DVBT...atd. Prostě je možné to v jednom seznamu namixovat?
 A prosím ještě dotaz na hromadnou editaci programů.
Je možné při naladění programů ze 4 družic označit pro urychlení třeba 40 pozic na smazání,a jedním stiskem OK je vymazat najednou? Mazání 200 pozic mezi tisíci programy po jedné fakt nejde-to je na zbláznění. To samé mě zajímá u přesunu. Označit třeba 20 pozic,a jedním stiskem OK je přesunout na začátek?
A ještě: Editace programů probíhá s okénkem náhledu (malý obraz v rohu),abych věděl co mažu,nebo se musím při 1000 programech spolehnout na moji paměť?

Díky.
Pokud dotaz směřuje na Ariva 252 tak je to takto:
V seznamu můžeš mít TV programy namixovány jak píšeš S,T,T,S,T, S,S,S, atd
Editace je jednoduchá, upravovat (mazat i přesouvat) se dají programové pozice hromadně, nevím jestli zrovna 200, ale 20 jsem mazal. Není trochu zbytečné ladit 1000 pozic? Já bych raději vybral jen transpondéry, na kterých jsou stanice, které chci sledovat a ty naladit
Ten náhled je samozřejmě k dispozici, ale jen ve fázi seznamu programů, v té se můžu rozhodnout pro úpravy a po tomto kroku zůstává v náhledu pouze poslední zvolený program. Takže částečně svojí pamět budeš potřebovat  ;)