Autor Téma: Ferguson 252 combo  (Přečteno 29507 krát)

Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Ferguson 252 combo
« kdy: 15. 01. 2013, 08:22:17 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2013, 09:06:21 »
http://www.ferguson-digital.eu/pl/telewizja-satelitarna/421-ferguson-ariva-152combo.html

Velké minus je že neumí HbbTv a podle toho co jsem četl to ani na tom procesoru na kterém jsou obě Arivy stavěné nepujde.

Měl jsem v ruce pár dní jen 120 combo od kamaráda a kvalita provedení nic moc,obraz v HD ještě ušel ale SD katastrofa,oproti mé 9500.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2013, 10:00:26 »
Jezdím ve škodovce, přestože existují mercedesy. Mercedesy jsou určitě lepší, ale mě stačí škodovka.  ;)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2013, 10:10:49 »
hlavně aby to umělo, co deklarují.
Živě si vzpomínám, že jsem svůj první set-top box pro T2 objednal z Polska. Přišla krabice s hrdými obrovskými nápisy DVB-T2 na všech stranách  (Mediatech MT4158). A uvnitř byl DVB-T MPEG-4 SD set-top box (pochopitelně neměl HDMI, ale SCART). A ještě se se mnou hádali, že to MPEG-4 je terestriál druhé generace.
Když se dívám na schéma (karta Procesor výše uvedeného odkazu), tak bych měl strach.
Ale možná skutečně v Polsku označují cokoli pozemního s MPEG-4 už za DVB-T2... ;)


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #4 kdy: 15. 01. 2013, 10:31:18 »
Pokud se podíváš na stránky Fergusonu, tak u strších STB je napsáno, že to umí MPEG-4. U 252 je napsáno, že to umí DVB-T2. U jediného.
Jinak ten odkaz jsem tu napsal abych informoval o novince. Nikde jsem tu nenapsal, že to je nejlepší přístroj na trhu. Napsal jsem to tu mimo jiné proto, protože mám doma dvě 200 tři roky a nemám s nima žáden problém. Tudíž tyto přístroje považuji za solidní, ikdyž nic vyjímečného. Prostě za 2000,- dostanete přístroj, který umí základní věci. Hraje to, nahrává to a přehrává to. Mě to stačí. Poznámka Karlose mě přípomíná majitele Ferrari, který na vebu kritizuje Peugeota 206.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #5 kdy: 15. 01. 2013, 11:24:28 »
ty se za ně nějak biješ… ;)

Ale vážně: na kartě procesor je nějaké schéma, a pokud se vztahuje k tebou inzerovanému výrobku, není na něm uveden příjem DVB-T2, ale jen T, C, S/S2. A jako demodulátor mají "pouze" Ali M3501. Dobrý, ale ne T2.
Takže buď je špatně to schéma nebo není pravda, že to umí T2.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #6 kdy: 15. 01. 2013, 11:58:41 »
Počkám, až tam bude návod k použití a doplním to. Jestli v návodu bude T2 a ve skutečnosti ne, tak to je na vrácení zboží. Ps. Biju se za ně :). Mám dva, koupil jsem je na doporučení kolegy, který má čtyři. Můj spolupracovník má jeden a jeden jsem koupil kámošovi v cizině před rokem jako dárek. Všichni jsme spokojeni. Žádné poruchy, dělá to, co to má dělat. Nejstarší jede snad už čtvrtým rokem. Jasně, Dreambox to není. ;) Ale když čtu na vebu, jak na ně plivají, tak mi to připomíná diskuse o škodovce. Nejhorší, předražené a na cestách potkávám většinou Škodu. :)


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #7 kdy: 15. 01. 2013, 18:48:16 »
Nemyslím si ,že procesor m3606 má něco společného s dvb-t2,snad tuner ne ! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Sedlisky

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 108
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #9 kdy: 01. 02. 2013, 14:53:54 »
Jestli je tam zase ten idiotský čip ALI 3606 s blokací nahrávek, tak si to můžou rovnou strčit někam...


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #10 kdy: 01. 02. 2013, 15:05:14 »
Jestli je tam zase ten idiotský čip ALI 3606 s blokací nahrávek, tak si to můžou rovnou strčit někam...

Vypadá to na něj podle webu,ale zatím pokud pominem linuxi comba s DVB-T2,není z čeho vybrat protože  AMIKO 8840 i GOLDEN MEDIA UNI-BOX 2 je na ALI.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #11 kdy: 01. 02. 2013, 15:11:01 »
To přehrávání jenom v tom STB, v kterém se to nahrálo, by mi až ak nevadilo (neříkám, že je to skvělá vlastnost, občas jsem si přehrál nahrávku jnde, než v STB) ale vadilo by mi, kdyby to neumožňovalo sdílet kartu. (sdílím obývák s dětským pokojem)


Sedlisky

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 108
    • Zobrazit profil
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #12 kdy: 01. 02. 2013, 15:17:48 »
Nejde ani tak o přehrávání jinde, jako spíš o to, že když mám HDD plný nahrávek, přijímač klekne a já pořídím jiný (nebo pořídím jiný z nějakého jiného důvodu), tak můžu všechny nahrávky akorát vyhodit.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #13 kdy: 01. 02. 2013, 15:43:08 »
To chápu :) Ale já mám jinou filosofii. Já si to nahraju, když mám čas, tak si to přehraju a smažu. K STB mám připojenou 40 HDD a přez polovinu jsem se ještě nedostal. Ale chápu Tě.


pista150 pista150

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 143
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ferguson 252 combo
« Odpověď #14 kdy: 01. 02. 2013, 23:39:12 »
Nahrávky z ,arivy,amika,golden media idú medzi sebou prehrať,napr.nahrávky z arivy ide prehrať na GM a podobne.