Autor Téma: Útlum na rozbočovači  (Přečteno 22373 krát)

Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #75 kdy: 21. 01. 2013, 12:12:03 »
Právě proto by to mělo každého "praštit přes čenich"! Koupit něco bez označení, to asi normální člověk jen tak neudělá.
A uklidní vás moje ujištění, že už nikdy nekoupím rozbočovač, na němž nebude uveden útlum cca 3,5 dB ?
Právě proto se tu o tom píše, aby i jiní nedělali stejné chyby.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #76 kdy: 21. 01. 2013, 13:50:54 »
Aspoň jeden, co se ze své chyby poučil!!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #77 kdy: 21. 01. 2013, 13:55:35 »
Hmm, on není problém to v tom kamenném obchodě nechat objednat. Oni to rádi objednají, kšeft, je kšeft!! A to, že tebe něco baví a náhodu ti to někde funguje, je sice hezké, ale běžný člověk takto postupovat určitě nebude. Pokud by jsi po Ostravě, dělal těch instalaček na K52 desítky měsíčně a všechny fungovaly bez problému, tak pak to bude O.K., ale takhle je to jen samodomo dílko! Jinak ten argument, o tom příjmu K52 tady používáš dost často, takže nic nového. Ono je to tady pořád, jako na kolovrátku. Mě něco funguje, tak to musí fungovat i druhým. Kolik hodin (dnů) jsi nad tím svým "K52-dílkem" strávil? Kolik komponentů, jsi nakoupil zbytečně? Změřil jsi nejprve parametry přijímaného K52 a na jejich základě jsi vyhodnotil situaci a zvolil vhodné komponety (preampy, ampy, propusti nebo KV) nebo jsi jen nakoupil x komponent a 2/3 z nich ti pak doma zůstaly jako nepotřebné?? Já pro bezproblémový příjem všech slovenských programů používám transmodulaci. Má to výhodu bezproblémového příjmu a lze přijímat i stanice, které pozemně nejdou v Ostravě přijímat (STV1, STV2, TA3 , DajTo a Doma). Díky nižším cenám transmodulátoru to už instaluju na větší rodinné domky nebo řadovky. Ještě se nestalo, že by byl nějaký problém, oproti příjmu K52 nebo K56, kde nelze zaručit stabilní parametry příjmu a už vůbec ne příjem VP slovenského muxu!
1. Nevidím rozdíl mezi objednávkou na netu a v kamenném obchodě. Kupuji naslepo tak i tak a pokud objednám, tak to koupím, ikdybych vzápětí zjistil, že to k ničemu nemám.
2. Ano, je to samodomo dílko
3. Navic jsem koupil jeden žďorb ja 105 kaček
4. Měřil jsem to televizníma teploměrama - a teď to mne
5. Vím, že když to funguje mi, tak to ve vedlejším baráku fungovat nemusí.
6. Trasmodulátor pro dvě televize je zbytečný přepych. Jinak satelit mám.
7. Strávil jsem na tom hafo času. Učil jsem se za pochodu. Ale v tom je rozdíl mezi profíkem a laikem. Laik to dělá, protože ho to baví, profík musí vydělat. Proto to profík musí udělat rychle a kvalitně, aby neměl reklamace.
8 - přečti si znuvu 7 bod. To je to, co Vy, profíci nechápete.

On nejenže na tom profík nemůže strávit "hafo" času, ale hlavně musí garantovat parametry tohoto příjmu! Pokud tobě to homo-domo dílko občas funguje, občas ne, je to tvůj problém a můžeš být rád, že ten komu jsi to instaloval (nejspíš rodina a pro rodinu, jak všichni víme a známe, jsou ty nejhorší kšefty!), tě v případě výpadku "dílka" nehoní vidlemi po dvoře!  ;D  Profi instalace musí fungovat za každých podmínek a počasí! Jinak transmodulátor pro 2. tv opravdu význam nemá, ale pro 7ks tv přijímačů..., to už stojí za zamyšlení! K těm sedmi by se třeba v budoucnu přidalo dalších sedm tv od sousedů a náklady na pořízení, by se opět snížily!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 499
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #78 kdy: 21. 01. 2013, 14:18:51 »
Tak se tedy kaju,ale nikoho jsem nezavraždil a neamnestoval,ale pak mi laskavě-nemám technologického vzdělání/Jan Werich/ vysvětlete a popište tyto dva rozbočovače,kde jsou vstupy a výstupy spojeny drátkem/odpor nula/,který prochází trubičkou ,něco jako dvjtrubičkou u hybr. odbočovače.To ta trubička je hranice mezi odborníkem a patlalem?
Tyto rozbočovače se normálně prodávají v obchodní síti a dokonce i v AV elektroniku v Teplicích.Děkuji.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #79 kdy: 21. 01. 2013, 14:26:34 »
Tak se tedy kaju,ale nikoho jsem nezavraždil a neamnestoval,ale pak mi laskavě-nemám technologického vzdělání/Jan Werich/ vysvětlete a popište tyto dva rozbočovače,kde jsou vstupy a výstupy spojeny drátkem/odpor nula/,který prochází trubičkou ,něco jako dvjtrubičkou u hybr. odbočovače.To ta trubička je hranice mezi odborníkem a patlalem?
Tyto rozbočovače se normálně prodávají v obchodní síti a dokonce i v AV elektroniku v Teplicích.Děkuji.
a ten odpor měřils čím? multimetrem? ??? ??? ???

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 499
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #80 kdy: 21. 01. 2013, 14:37:56 »
Tak se tedy kaju,ale nikoho jsem nezavraždil a neamnestoval,ale pak mi laskavě-nemám technologického vzdělání/Jan Werich/ vysvětlete a popište tyto dva rozbočovače,kde jsou vstupy a výstupy spojeny drátkem/odpor nula/,který prochází trubičkou ,něco jako dvjtrubičkou u hybr. odbočovače.To ta trubička je hranice mezi odborníkem a patlalem?
Tyto rozbočovače se normálně prodávají v obchodní síti a dokonce i v AV elektroniku v Teplicích.Děkuji.
a ten odpor měřils čím? multimetrem? ??? ??? ???
Už jsem se lek,že zase dostanu nový přívlastek.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #81 kdy: 21. 01. 2013, 14:46:42 »
Tak se tedy kaju,ale nikoho jsem nezavraždil a neamnestoval,ale pak mi laskavě-nemám technologického vzdělání/Jan Werich/ vysvětlete a popište tyto dva rozbočovače,kde jsou vstupy a výstupy spojeny drátkem/odpor nula/,který prochází trubičkou ,něco jako dvjtrubičkou u hybr. odbočovače.To ta trubička je hranice mezi odborníkem a patlalem?
Tyto rozbočovače se normálně prodávají v obchodní síti a dokonce i v AV elektroniku v Teplicích.Děkuji.
a ten odpor měřils čím? multimetrem? ??? ??? ???
Už jsem se lek,že zase dostanu nový přívlastek.
Za toto dostaneš, vyber si jaký :-D Nastuduj si něco o rozdílu mezi měřením VF technikou a stejnosměrným proudem/napětím...


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #82 kdy: 21. 01. 2013, 15:05:21 »
Člověk, který žije v novostavbě nebo zrekonstruoval dům, určitě nebude řešit pár korun měsíčně ...
...protože platí hypotéku, splátku na dva vozy a žena je na mateřské. To je pravda, takovému člověku jsou měsíční splátky šumák...
To není člověk, ale VŮL. Když na to nemám, tak to nepořizuji  :P
na hlupáky nereaguji


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #83 kdy: 22. 01. 2013, 08:13:09 »
On nejenže na tom profík nemůže strávit "hafo" času, ale hlavně musí garantovat parametry tohoto příjmu! Pokud tobě to homo-domo dílko občas funguje, občas ne, je to tvůj problém a můžeš být rád, že ten komu jsi to instaloval (nejspíš rodina a pro rodinu, jak všichni víme a známe, jsou ty nejhorší kšefty!), tě v případě výpadku "dílka" nehoní vidlemi po dvoře!  ;D  Profi instalace musí fungovat za každých podmínek a počasí! Jinak transmodulátor pro 2. tv opravdu význam nemá, ale pro 7ks tv přijímačů..., to už stojí za zamyšlení! K těm sedmi by se třeba v budoucnu přidalo dalších sedm tv od sousedů a náklady na pořízení, by se opět snížily!
Moje homodomo dílko funguje od května bez výpadku. Funguje za každého počasí v jakémkoliv ročním období. Nehoní mne vidlama po dvorku, protože není důvod. To je druhá věc, kterou vy, profíci, nedovedete pochopit. Že amatér udělá anténu tak, aby fungovala bez výhrad.  ;) . Dle mého názoru transmodulátor nemá význam vůbec. Když je na střeše satelit, tak se má rozvést do každého bytu a každý si rozhodne, co bude z toho satelitu přijímat. Někdo ČT HD a někdo arabské přenosy z mešity.


HAVRAN CZ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Útlum na rozbočovači
« Odpověď #84 kdy: 19. 03. 2013, 19:26:40 »
Koukám že rozbočuješ na 2 TV , nereš to proteče to jako prd.  ;)

Dobrý den všem,
chtěl bych se zeptat na útlum, který je na rozbočovači.
Např. na tomto http://www.televiznianteny.com/rozbocovac-r2-homolog.-p12764.html je útlum pro každou větev 3,5dB znamená to tedy, že se jedná celkem o útlum 7dB? Otázka směřuje k tomu, že bych chtěl rozbočit signál a pokud by byl signál nepoužitelný, musím ho před rozbočovačem zesílit o 3,5dB, nebo o 7dB?

Díky za vyjádření