Zdravím všechny,
možná jsem mimo vlákno, ale myslím, že má otázka by mohla jít i sem...
Začal jsem nedávno chytat na plzeňské síto s direktory kanál 41 z Uherského Hradiště. Jsem v místě, kde tento signál dost kolísá, ale výpadky jsou minimální (párkrát do dne). Mám zesilovač od Terozu 30 dB přímo v anténní krabičce, pak jdu přes kanálovou propust (41. kanál) dna dvouvstupový hybridní slučovač (kde mám zapojenou na druhý vstup druhou anténu) do slučovače (na vstup REST), druhý kanálový vstup slučovače je zapojen na třetí anténu a to vše je prohnáno ještě přes předzesilovač a zesilovač. Celé je to celkem vyvážené, ale věřím, že dost technikům se mé řešení moc líbit nebude... Ale vše funguje, kanály se vzájemně nijak neovlivňují (snad jen, že při přepínání muxů dojde občas ke krátkodobému zakostičkování, ale pro dlouhodobé sledování problém žádný na žádném kanálu není), aspoň ne nijak zásadně...
Konečně se dostávám k mé otázce...
Je možné, že díky zvolenému zapojení může docházet z muxu RS 7 (signál ze síta) k takovému jakoby "rozostřování" obrazu při rychlých s zároveň blízkých scénách - situacích?
Na RS 7 jsou 3 HD programy a sranda je, že u nějakého pořadu takové jakoby rozostření, když jsou postavy blízko a třeba rychle pohybují rukama zaznamenávám a u jiného pořadu při podobné situaci je vše bez problémů. U programu Retro a KinoSvět se nic takového neděje, takže si myslím, že to nemůže způsobovat ani zesilovač, ani koax. a ani nic podobného...
Kde tedy může být problém? Dělá to televize, STB nebo co?
Podle mě u digitálu je buď signál slabý a tím dochází ke kostičkám - rozpadu signálu, nebo je přebuzený a pak STB také kostičkuje nebo nic nezobrazí, protože tuner nedokáže tak silný signál zpracovat... Pokud je ale úroveň signálu něco mezi těmito dvěma limitními stavy a obraz je na tomto a i na dalších kanálech stabilní (k žádným výpadkům/kostičkám/trhání obrazu apod. nedochází), tak by nikde problém na elektrické straně neměl nastat, ne?
Takže by samotné zapojení nemělo ovlivňovat ani samotný obraz, nebo je to jinak?
Může třeba zesilovač nebo oscilace z antén/y způsobovat takové "rozostřování"?
Díky za názory...

PS:
Ještě doplním, že třeba teď u ČT 1 HD - vysílaný je pořad Světáci se žádné takové "rozostření" neděje (obraz je krásně plynulý a nekostičkuje, žádné fragmenty, prostě vše tak, jak to má být), ale např. u Hříšní lidé města pražského dochází i k neplynulému přehrávání (jako kdyby byl obraz špatně synchronizován s televizí) a hlavně k tomu "rozostřování" při rychlých a blízkých pohybech...
Nenapadá mě jiná příčina, než že je problém na straně vysílání...