Také jsem zaznamenal problémy a to nejen na televizi Samsung. Včera, když jsem stihnul zapnout měřák, jsem zjistil i úplný výpadek signálu. Informace od Saxona: "V soucasné době není výjimka, ze namerite na zásuvce signál Muxu4 o 17dB silnější, než úroveň signálu ze stozaru CRa." mě překvapila. Já mám naopak na poslední zásuvce úroveň na K25 o 13 dBuV nižší než na K22 a K49 a o 17 dBuV nižší než na K38. A ani na spektráku nic zvláštního nevidím.
Výkon, kanál, vysílací charakteristiky AS v H i V, výškové umístění AS, použitý HW před AS a digitální modulační parametry v kombinaci s místem příjmu a příjmovém HW, to vše produkuje pro pokrytí Muxů 1+2 vs. 3 vs. 4 z kóty Kleť odlišné výsledky v příjmu. Měl jsem za to, že po zúžení ,,svislé,, charakteristiky AS a navýšení výkonu se ty rozdíly mezi Muxy ČRa a Pařízka trochu setřou a ono nic. Z těch všech reakcí na fórech mi vychází dvě věci.
Dochází k neustálým změnám výstupních i vstupních úrovní budičů i koncových stupňů. Vvzářený výkon se v průběhu existence vysílače multiplexu 4 Kleť měnil od 20 do min 80 kW, to už může způsobit problémy na přijímací straně. V podstatě se dá napsat, že technika Muxu 4 není na takové technické kvalitativní úrovni, jako technika ČRa a navíc je provozována často za hranicemi možností. Mux 4 je pověstný špatným vyfiltrováním nežádoucích signálů, to způsobuje problémy ve spektru nejen v okolí, ale i uvnitř samotné obálky. Zvýšením výkonu se tento problém uřčitě nevyřeší.
Pokud se navíc problémy týkají konkrétních značek, může se jednat také o skladbu muxu jako takového.
Mapky dodám, jen není zatím čas.