Tato diskuse se už podle 1. příspěvku musela nutně zvrhnout tímto směrem. Zaujala mě jedna myšlenka: "každý má dělat to, čemu rozumí - a naopak nedělat to, čemu nerozumí", to by ale přišla polovina lidí o práci...
, včetně tohoto oboru bohužel.
Nikdo nezpochybňuje důležitost měření, ale v kolika situacích je dnes opravdu klíčové jej použít?
Někdo zmiňoval, že na internetu umí radit každé jelito, co tomu houby rozumí. A to si nikdo nevšiml, že to tak chodí i v reálném světě? V tom lepším servisu vám řeknou "zkuste tohhle, když to nepomůže zkusíme něco jiného a když tak k vám pošleme technika". V tom horším vám "jejich první pokus" nebudou chtít ani vyměnit. Nikde jsem nezažil, že by chtěli dělat nový systém. Ví, že většině případů je to zbytečné a posílat tam člověka s měřákem jen tak? Finančně nepřijatelné, protože montáží satelitů vydělá víc. Jaký je pak v takových radách rozdíl? Pokud někdo nechce poradit, at neradí, pokud chce jen varovat, ať napíše důsledky, ale pokud někdo chce lidi "odrazovat od jelit" a "vychovávat" tím, že je bude odkazovat na firmy, tak to mi příjde jako plýtvání časem.