reklama

Autor Téma: 19,2°+23,5°+28,2°  (Přečteno 14691 krát)

Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #15 kdy: 26. 04. 2013, 17:34:36 »
Když v menu Instalace, Nastavení antény vyberete satelity na 28,2 (+28,5), v kolonce kmitočet OK a vyhledáte 12480, měl by najet "teploměr" kvality do rozumných hodnot (nad 70%). Pak spustit Hledání programů a objeví se seznam nalezených.
Je možné, že tento TP máte na hranici použitelnosti a při skenu se nenaladí. Zkuste na nejslabším TP znovu mechanicky nastavit přidaný LNB. Nemohu ověřit, tuto družicovou pozici nepřijímám.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #16 kdy: 26. 04. 2013, 17:36:52 »
To je divné.TP s Kerrangem jde daleko líp než Scuzz,ten mi občas kostičkuje.Taky nemám dobře nastavenou parabolu.A teploměry ti něco ukazují nebo vůbec nic,ani čárku?
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #17 kdy: 27. 04. 2013, 07:58:18 »
Taky ověřte, zda TP 12480 u této družice má správné parametry (lze to opravit). I poslední verze FW (2.11.49) má chyby, v mém případě na 19,2 byla u jednoho špatně přenosová rychlost = nic se nenaladilo (teploměry - síla dobrá, kvalita nula). BlackBox zjevně nemá režim zkoušení různých parametrů "automaticky".


davidtomko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #18 kdy: 27. 04. 2013, 09:34:37 »
Do parametrů TP jsem koukal a vše je OK. Ještě vyzkouším TP zadat ručně znovu a tenhle smazat. Jinak jsem zkoušel i slabé TP a ty naladím bez problémů. Dneska nejsem doma, ale vyzkouším až se vrátím. Přivezu si ještě jinej sat. přijímač. Pak dám vědět, jestli jsem uspěl.


davidtomko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #19 kdy: 28. 04. 2013, 15:01:17 »
Tak jsem zkusil přivézt sat přijímač z chalupy a ten mi ten TP byť sekaně, ale naladil. Zkusil jsem přemýšlet (k BlackBoxu mám přivedené dva koax od LNB 1x 19,2+23,5 a 1x 19,2+23,5+28,2) jeden je zakončený uživatelskou zásuvkou a druhý je jen F konektor jsou to takové stavebnice od Schneider eletric.

http://www.elektrotechnika-shop.cz/DetailPage.asp?DPG=38139
http://www.elektrotechnika-shop.cz/DetailPage.asp?DPG=53609

Stejný problém jsem měl s TP 12480V 2/3 ten se však jen sekal. Když 28,2 zapojím do větve která není zakončena zásuvkou, tak to běží. Zkusím se podívat, jestli nemám problém se zapojením v zásuvce, pokud ne, musí to být tou zásuvkou.
Myslíte, že to může dělat ta zásuvka? Jedná se o shodný TP, kdyby byla špatně zapojená, asi by nešlo nic ne?

Jdu se na ní podívat
« Poslední změna: 28. 04. 2013, 15:04:47 od davidtomko »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #20 kdy: 28. 04. 2013, 15:29:15 »
Vaše účastnická zásuvka je tam proč ? Vnáší útlum a používá se obvykle v kabelových rozvodech kde je i TV a R signál. Je v provedení průběžná a koncová, každá je tak určena k patřičnému umístění pro zachování impedance vedení.
Což takhle Diseqc přepínač umístit blízko paraboly (klidně ven, stačí omotat F konektory gumovou vulkanizující páskou kvůli vodě a následné korozi konektoru) a pro svod použít vedení zakončené tím elegantním F konektorem ?


davidtomko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #21 kdy: 28. 04. 2013, 16:42:11 »
Vaše účastnická zásuvka je tam proč ? Vnáší útlum a používá se obvykle v kabelových rozvodech kde je i TV a R signál. Je v provedení průběžná a koncová, každá je tak určena k patřičnému umístění pro zachování impedance vedení.
Což takhle Diseqc přepínač umístit blízko paraboly (klidně ven, stačí omotat F konektory gumovou vulkanizující páskou kvůli vodě a následné korozi konektoru) a pro svod použít vedení zakončené tím elegantním F konektorem ?

Zásuvku tam mám proto, že kabel je veden ve zdi v husím krku a nedokážu si představit, že by tam jen tak trčel v obýváku kabel ze zdi. Navíc v koaxu vedu i DVB-T signál, takže zásuvka mi ho rovnou rozbočí.


davidtomko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:19,2°+23,5°+28,2°
« Odpověď #22 kdy: 28. 04. 2013, 17:41:01 »
Vaše účastnická zásuvka je tam proč ? Vnáší útlum a používá se obvykle v kabelových rozvodech kde je i TV a R signál. Je v provedení průběžná a koncová, každá je tak určena k patřičnému umístění pro zachování impedance vedení.
Což takhle Diseqc přepínač umístit blízko paraboly (klidně ven, stačí omotat F konektory gumovou vulkanizující páskou kvůli vodě a následné korozi konektoru) a pro svod použít vedení zakončené tím elegantním F konektorem ?

Zásuvku tam mám proto, že kabel je veden ve zdi v husím krku a nedokážu si představit, že by tam jen tak trčel v obýváku kabel ze zdi. Navíc v koaxu vedu i DVB-T signál, takže zásuvka mi ho rovnou rozbočí.

Záhada vyřešena, problém byl v koax kabelu ze zásuvky do sat. přijímače (zakoupen cca měsíc zpátky) mám ho v celém bytě (kompletní DVB-T) dokonce s ním nebyl problém ani co se DVB-S týká, jediný problém TP 12,480V 2/3, jak jsem psal na 19,2 i 28,2. Druhý kus koaxu (prot 2. tuner) je z jiného obchodu (protože už mi nezbyl ten původní :-) ) Nejdřív jsem chtěl vyměnit Quad LNB a nakonec je to koax.

Umíte někdo tento stav vysvětlit? Může to být vlastnost toho kabelu, nebo může být někde poškozený, aniž by to bylo vidět zvenčí?


 

reklama