Autor Téma: evolve DT-3030HD,potíže multiplex4  (Přečteno 5008 krát)

gruman

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
evolve DT-3030HD,potíže multiplex4
« kdy: 27. 12. 2012, 21:36:39 »
prosim o radu nebo nejake zkusenosti s evolve arcadia-propojena pres HDMI se Samsung LE32A559.Nefunguji vubec nebo kostickuji programy z multiplexu 4.pritom kdyz zarizeni pripojim k jinému zobrazovadlu vse funguje bezvadne,signal pro prijem je také dostatecný.vyskousel jsem snad vsechno,uz si nevím rady ,cim by to mohlo byt.....

Dekuji za pripadne rady nebo odpovedi

Reklama

• Stálý člen

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:evolve DT-3030HD,potíže multiplex4
« Odpověď #1 kdy: 27. 12. 2012, 21:57:14 »
prosim o radu nebo nejake zkusenosti s evolve arcadia-propojena pres HDMI se Samsung LE32A559.Nefunguji vubec nebo kostickuji programy z multiplexu 4.pritom kdyz zarizeni pripojim k jinému zobrazovadlu vse funguje bezvadne,signal pro prijem je také dostatecný.vyskousel jsem snad vsechno,uz si nevím rady ,cim by to mohlo byt.....

Dekuji za pripadne rady nebo odpovedi
Ostatní zařízení jste zkoušel na stejném místě? Byla také připojena přes HDMI nebo přes Scart? Máte anténu přivedenou jen do STB nebo prosmyčkovanou dál do TV?
Zkuste zrušit přáípadné propojení antény s TV. Pak změnit výstupní rozlišení HDMI nebo provizorně připojit TV přes Scart. Pokud to začne fungovat, je problém v nízké úrovni signálu a jeho rušení HDMI výstupem.

gruman

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. 12. 2012, 22:43:18 »
Ostatní zařízení jsem zkoušel ve stejné i jiné domácnosti,ve stejné domácnosti na jiné větvi koaxiálu,délka cca 3m,tam kde je zapojený problematický samsung je délka 11m(třeba to je ten problém?).anténa je připojena jen do STB.a pak HDMi.zkousel jsem to i se scartem.stejný vysledek.zkousel jsem i jiný hdmi kabel,prehrál jsem firmware u televize.Bez stb kanaly multiplexu 4 naprimo běžíi uplně v pořádku krome HD programů kvůli kterým jsem to pořizoval.
zkousel jsem i vsechna rozlišení výstupu ze stb...také beze změny.

děkuji moc za připadné rady

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28. 12. 2012, 08:16:30 »
V tom případě bych zkontroloval ten koaxiál, zkusil vyřadit rozbočovač.

Zdenda F.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 28. 12. 2012, 09:17:22 »
Pomoci by mohl aktivní rozbočovač. Kvůli stejnému důvodu v bytovém rozvodu signál zesiluji (na vzdáleném místě vše jelo, jen HD programy kostičkovaly). Na pasivním rozbočovači ztrácíte cca 3,5 dB. Pokud závada zmizí při jeho vyřazení, pak stačí aktivní cca 6 dB (jsou různé).

Reklama

• Stálý člen

gruman

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 28. 12. 2012, 10:42:42 »
dlouhou větev koaxiálu jsem vyměnil (nový kabel), i připojil bez rozbočovače.pořád nic.dokonce když jsem vypojil krátkou větev z rozbočovače signál byl pořád dostačující a šlapaly i hd programy.jsem z oho už jelen.ale aktivní rozbočovač vyzkuouším děkuji.
ještě vyzkouším jiné zobrazovadlo na dlouhé větvi,abych vyloučil nějakou nekompatibilitu s televizí, ale to by měli blbnout i jiné multiplexy ne jen ten jeden?(domněnka,jsem laik) :-\

gruman

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28. 12. 2012, 11:29:43 »
tak vyzkoušeno,je to asi opravdu délkou kabelu a rozbočením,nestačil by jen linkový zesilovač na tu dlouhou větev,jelikož jak tak kouám na ty aktivní rozbočovače?K zásuvce antény se mi nevejdou :o.