Autor Téma: SMÍCHOV - problémy se zvukem.  (Přečteno 40665 krát)

Roman Čech

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
  • 49°56'27.596"N, 15°5'52.295"E-místo příjmu(GPS)
    • Zobrazit profil
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #15 kdy: 25. 12. 2012, 11:53:20 »
Televize Samsung ue50es5500 a Samsung ue40es5500 ani po přeladění kanálů č.42,25 a přenastavení zvuku v tv,stále tv Smíchov bez zvuku.Ostatní tv stanice o.k.Problémy u mne nastaly s výpadky HD na 42 kanále 23.12.2012 ve večerních hodinách při spouštění tv Smíchov,druhý den výpadek tv Pětka a Metropol(ty za hodinu o.k.) na 46 kanále+výpadek zvuku na tv Smíchov až do dnešního dne.
Asi máme opět zkušenost a ponaučení o odbornících v tv Nova.....čas ukáže.Ale programová skladba na tv Smíchov je opravdu katastrofa,ale to zde nehodlám řešit.
A tak se dnes rozloučím s přáním hodně úspěchů v roce 2013.
1x tv Samsung UE50ES5500+1x tv Samsung UE40ES5500
1X anténa ColorSupra naklopená na 45°
Zesilovač na svorkách Teroz 453+rozbočovač
Svod max.18m
Přijímané kanály č:33,37,42,46,47,51,55,57,58,59,60
Za inverze německé muxy na kanálech č.22,27-nekódované,28-kódován

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 158
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #16 kdy: 25. 12. 2012, 12:05:22 »
U mě nejde zvuk třeba na Evolve Scorpio a na Energy Sistem HDMI mini stb (co mám u monitoru). Oboje to ale používá stejný čip. O ničem jiné, co nejde, nevím.


Jeremy-Ofarrell

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #17 kdy: 25. 12. 2012, 12:12:49 »
Děkuji pane Vlasáku. Správně jste vrátil téma tam, kam patří  :).
Ještě mám dvě poznámky.
  • Nejprve mi u SMÍCHOVa zvuk šel přesně naopak. Tedy na zařízeních, která jsou nyní se zvukem nešel a tam kde dříve šel pro změnu nyní nejde.
  • Ačkoliv to nemá s vysílači nic společného (z téhož vysílače a na stejnou anténu 2 zařízení zvuk přehrají a 2 ne) přijímám jihočeskou Kleť K25.
A ještě přikládám parametry audiostopy z doby, kdy zvuk nešel na zařízeních, na kterých těď jde a naopak.

Stream Type: 0x03 MPEG-1 Audio PID 2302 (0x08fe)
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: cze
Audio type: undefined


To: alsl
O tom je tady řeč. Na něčem to jde a na něčem ne.

To: Jeremy-Ofarrell
Chtěl bych vás poprosit (a nejen vás) o zdržení se komentářů mimo téma. Předem děkuji.
A já bych tě rád poprosil, abys s jedním založeným vláknem nespamoval po všech ostatních, kde na to dáváš odkazy. Čtenář jistě není taková trubka, aby si to nenašel (zvlášť když tam svítí nové příspěvky). Navíc o TV Smíchov už tady vlákno je a tam svoje první dojmy jistě můžeš popsat taky, takže není důvod zakládat totéž znovu!
Mimochodem mně funguje zvuk u Smíchova na kabelovce UPC normálně.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 382
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #18 kdy: 25. 12. 2012, 12:29:13 »
Tak už jsem napsal na technickou podporu TV NOVA a jsem zvědav.

Taky si nemyslím, že je to stářím přístrojů, protože jak jsem napsal na počátku, tak i když mám starou plazmu Panasonic, tak nemám problémy ani na jejím HDD z roku 2012, ale Lg a Samsung se nechytají. Není to třeba chipem či jinou součástkou, které mohou používat různí výrobci spolu?

Ale jsem zvědav, jestli se někdo přihlásí k odpovědnosti z Novy či Muxu 4.

Na technickou podporu jsem už psal taky a hádejte s jakým výsledkem  ;). Prostě jsou vánočni svátky, tak to leží někde ve schránce.
Pokud jde o stáří přístroje, taky si myslím, že na něm nezáleží. Např. nový měřák na antény včera zvuk nepřehrál a dnes ano.
No a pokud jde o přihlášení se k odpovědnosti, jsem přesvědčen, že MUX4 je v tom nevinně. Transport Stream (TS) už dostávají hotový a nemají na tom co překódovávat. Takže jsem zvědav, co na to Nova.

To: Jeremy-Ofarrell
No, já nespamuji. Já jen sjednotil do jednoho vlákna diskuzi o konkrétním problému a ostatním to dal pouze na vědomí. Potěšil mne pan Heger, který to nejen pochopil, ale i napsal. Díky. Ale to všechno ty jistě víš. Tobě jde asi o to, abys mohl prudit i o svátcích. Jenomže s tím si na mě nepřijdeš  :). Na tebe již v tomto vláknu reagovat nebudu a ostatní prosím o totéž. Nenechejme si kazit svátky. Měj se hezky. A vy ostatní též  :) :) :).
Planar IT-15T2.


Jeremy-Ofarrell

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #19 kdy: 25. 12. 2012, 12:52:20 »
To tady s takovou budou tuny vláken, kde bude každý popisovat nějaký výpadek. Potěš koště  :P  A tím, že dáváš odkazy na "svoje" vlákno všude jinde, se chováš jako narcista. Bohužel i ve svátek. Opravdu je lepší na tebe (a Davida Nováka, který tady začal řádit se svoji Primou) nereagovat, třeba tě to přestane bavit...


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #20 kdy: 25. 12. 2012, 13:42:55 »
já na své Sharp LC-40LE630E, modelový rok 2011, u Smíchova problém se zvukem nemám, stejně tak u Sharp LC-32DH57EVB-K /2009/, taktéž problém není. Holt, Samsungy a LG nebrat :P :D Ale né, ne všechny Samsungy a LG mají se Smíchovem problém, aby zas potrefené husy moc nekejhaly :D
« Poslední změna: 25. 12. 2012, 13:47:35 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 382
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #21 kdy: 25. 12. 2012, 14:07:07 »
Tak jsem ověřil další dvě televize. Jedna stará CRT se STB, tam zvuk jde. A další, nová, zvuk nejde. Je jasné, že je problém v TS. Navíc jsem ověřil, že pokud na přístroji s fungujícím zvukem provedu záznam na flešku a pokusím se to přehrát na přístroji s nefunkčním zvukem, ani tato reprodukce nemá zvuk.
Planar IT-15T2.


Tomáš Heger

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #22 kdy: 25. 12. 2012, 14:08:50 »
Já mám taky samsungy a nejede to. Je, ale zajímavé, že jeden den to jelo. Kdyby to bylo v nich tak to nejede už od začátku. V jiném pokoji mám starou televizi a settopbox a tam taky zvuk nejde.


namenick

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #23 kdy: 25. 12. 2012, 15:50:06 »
maj to slušně řečeno na salámu! :o


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #24 kdy: 25. 12. 2012, 16:25:26 »
DVB-T Brno, Digipal 2 zvuk jede, dalsi dva STB (Evolve Scorpio, Technisat TVMasterT1) zvuk nejede. Vypada to jako by prijimace povazovaly zvuk. stopu za neaktivni nebo ji nerozumely. Vysilaji s nejakou krpou ve streamu, o jakou chybu jde zatim netusim.


Jeremy-Ofarrell

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #25 kdy: 25. 12. 2012, 16:29:59 »
Zkuste někdo nahrát stream a pak ho rozpitvat třeba v TSMuxeru, mělo by to jít poznat.


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #26 kdy: 25. 12. 2012, 16:41:01 »
Zkuste někdo nahrát stream a pak ho rozpitvat třeba v TSMuxeru, mělo by to jít poznat.
Dobrý podvečer mě taky zvuk nejde (STB Evolve Scorpio)nahrál jsem streamy z Fandy a Smíchova a uložil jejich Mediainfo.txt soubory:


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #27 kdy: 25. 12. 2012, 16:50:04 »
Multimediální monitor Samsung SyncMaster T27A550 (s DVB-T a DVB-C) model 2011, 23.12.2012 zvuk jel, od 24.12.2012 zvuk nejede. Na set-top boxu DiWay T-1000 HD RF zvuk jede.

Vysílač Vysočina: Větrný Jeníkov.
« Poslední změna: 25. 12. 2012, 17:23:21 od Niente Nobody »


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 382
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #28 kdy: 25. 12. 2012, 17:08:32 »
Já vím, že se většině nechce číst celé vlákno od začátku. Takže pro pohodlí zopakuji, že TS jsem samozřejmě rozpitval.
Stejně jako VITEK2442 jsem porovnal audiostopu u TS stanic FANDA a SMÍCHOV. Obě jsou v MUX4 a obě spadají pod skupinu NOVA. Jen jsem pitval jiným programem. Výsledky (viz první příspěvek vlákna) jsou následující:

FANDA
Stream Type: 0x04 MPEG-2 Audio PID 302 (0x012e)
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: cze
Audio type: undefined
     
SMÍCHOV
Stream Type: 0x04 MPEG-2 Audio PID 2302 (0x08fe)
MPEG1 Audio: Bitrate 192 Kbps Sample Rate 48 KHz
MPEG1 Audio: Layer II Mode Stereo
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: cze
Audio type: undefined

Rozdíl je viditelný na první pohled. U SMÍCHOVa jsou dvě položky navíc.
A ještě dvě poznámky:
  • Nejprve mi včera u SMÍCHOVa zvuk šel přesně naopak. Tedy na zařízeních, která jsou nyní se zvukem nešel a tam kde dříve šel pro změnu nyní nejde.
  • Ačkoliv to nemá s vysílači nic společného (z téhož vysílače a na stejnou anténu 2 zařízení zvuk přehrají a 2 ne) přijímám jihočeskou Kleť K25.
A ještě přikládám parametry audiostopy SMÍCHOVa z doby, kdy zvuk nešel na zařízeních, na kterých těď jde a naopak.

Stream Type: 0x03 MPEG-1 Audio PID 2302 (0x08fe)
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: cze
Audio type: undefined

Zde je rozdíl mezi "Stream Type: 0x03" včera a "Stream Type: 0x04" dnes.
A na závěr: dnes ve 14:14 si zvuk "škytnul". Pár okamžiků šel a potom to zase ztichlo. Myslel jsem si, že na tom dělají, ale od té doby nic.
Planar IT-15T2.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SMÍCHOV - problémy se zvukem.
« Odpověď #29 kdy: 25. 12. 2012, 17:33:26 »
Zdravím zvuk ze stanice Smíchov nejede ani v České Třebové od včerejška jinak signál 85/80.   8)