Autor Téma: Blikání HD kanálů v Brně  (Přečteno 3810 krát)

Milan.Pala

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Blikání HD kanálů v Brně
« kdy: 16. 12. 2012, 10:20:46 »
Ahoj, příjmám v Brně HD kanály ČT a Novu přes USB TV tuner Pinnacle. Obraz je pěkný ostrý, nevypadává, ale bliká. Tak na čtvrt sekundy se zjasní, dělá to celkem pravidelně každých pár sekund. Zvuk je v pořádku. Nesetkal jste se s tím někdo prosím? Obraz sleduji v ProgDVB.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2012, 13:19:29 »
Asi vás nepotěším, závada na vysílání není.
Spíš se dá předpokládat, že váš počítačový HW je pomalý. Vyhovuje náročnosti příjmu HD programů ?


Milan.Pala

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2012, 14:12:13 »
Děkuji za informace. Zřejmě to bude vada softwaru, eventuálně chyba tuneru. Notebook zvládá Full HD bez problémů. Vyzkouším ještě obraz ve VLC. V ProgDVB mi např. nejde u Nova HD zvuk.


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2012, 14:26:33 »
Zkuste jiný soft a především jiný kodek. Doporučoval bych DVBViewer - podle mého názoru jeden z nejlepších programů pro příjem DVB-T.


Milan.Pala

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #4 kdy: 16. 12. 2012, 14:34:37 »
Je to vada ProgDVB, jinde to funguje bez problémů.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #5 kdy: 17. 12. 2012, 19:07:33 »
mám taky ten samý problém ( u programů ČT HD a NOVA HD na kanále 42) a to jsem z Prahy. Můj DVB-T tuner používám již od roku 2009 a nikdy jsem to blikání nezpozoroval a teď poslední cca týden


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #6 kdy: 18. 12. 2012, 22:36:35 »
Asi vás nepotěším, závada na vysílání není.
Spíš se dá předpokládat, že váš počítačový HW je pomalý. Vyhovuje náročnosti příjmu HD programů ?

Pak je zajímavé, že mi už týden dělá to samé Nova HD ze Znojemského muxu4. Přijímač je INTEGROVANÝ V LCD TV. Doteď to šlo bezchybně, ale nepomohlo ani přeladění a tak je nyní Nova HD hozená až kdesi na posledních pozicích, protože je 'nepozeratelna'.  :-\
edit:jen dodám, že ČT HD jede naprosto bez problému
« Poslední změna: 18. 12. 2012, 22:40:34 od Ma Te S »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #7 kdy: 18. 12. 2012, 23:09:02 »
Podle mě to souvisí s dalším tématem zde (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2473.msg34631#msg34631), kde se po přidání Fandy objevily problémy s příjmem na LG. Možná opět chyby v konfiguraci Muxu4.
« Poslední změna: 18. 12. 2012, 23:13:40 od Jan Novák »


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Blikání HD kanálů v Brně
« Odpověď #8 kdy: 19. 12. 2012, 19:15:14 »
ano mám TV LG dost podobnou jako první tazatel...