Včera jsem zasedl k přístrojům a dobře jsem udělal.Po dlouhé době se počasí zlepšilo, tlaková výše nahrávala dx příjmu a tady jsou výsledky s kterými bych se neskromně chtěl pochlubit.Místo příjmu Benešovsko, 470 m n.m., SONY XDR-F1, anténa 14ti prvek bez zesilovače, upraveno dle Körnera. Podotýkám, že tyto stanice chodí pravidelně, ale bez RDS, tentokrát byly žně.Sice ne takové, jako při podzimních inverzích, ale potěšily. Co není nafoceno je např. Ramasuri na 105.1 a 99.9 (95.3 šlo s RDS i přes to, že nějakých 50 km odtamtud vysílá Beat) nebo 92.9 Arabella Wien, či skvělá stanice co hraje to co nás nikdo(soul,funk,jazz) z Vídně na 98.3- Superfly(1,4kW). Nebo Chari na 94.0.Radio Wien už nemá dynamické RDS, ale statické,které se přizpůsobilo ostatním spolkovým zemím, takže klasicky již jen Radio-W. Bayerny na xy frekvencích nezahrnuji, to už není ani dx příjem:-)92.0 a 106.0 tam je proto , že se jedná o vysílač Auerbach-Schöneck, což je ode mne 186km s poměrně slabým výkonem a velmi zarušené např 106 je Krásné, pouhých 70km a 100kW.Takže není pravda, že by byl eter zaplácaný, s dobrou technikou lze i v dnešní době ve středních Čechách zachytit poměrně raritní vysílače. A radost mi udělal i AFN Eagle(pro americké vojáky)na 98.5, kde mám i Chorvaty, ale tahle vysílačka je v Grafenwöhru v severním Bavorsku, pouhá 1kW. Též zajímavé bylo, že moje oblíbené Kultradio v DABu stále hraje(i když nevím odkud na kanále 12D), Hohe Linie i Hoher Bogen už je přeladěn na 10D, kde je rušička Radiokomunikací,takže tam mám smůlu.V úvahu přichází asi Wendelstein nebo Hühnerberg.Další fota v následujícím příspěvku a omlouvám se za kvalitu, z rozčilení z úlovků se mi třásla ruka