Autor Téma: Problém s TV  (Přečteno 12497 krát)

wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #30 kdy: 30. 12. 2012, 00:00:55 »
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #31 kdy: 30. 12. 2012, 00:13:42 »
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
takže, máte doma k dispozici dvě IDTV - LG a Hyundai a STB Sencor. Tedy, Hyundai je půjčený. Jak tedy máte zapojený ten Sencor? Na jakou anténu?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #32 kdy: 30. 12. 2012, 00:30:22 »
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
takže, máte doma k dispozici dvě IDTV - LG a Hyundai a STB Sencor. Tedy, Hyundai je půjčený. Jak tedy máte zapojený ten Sencor? Na jakou anténu?
STB máme v kuchyni spolu s malou TV Orava,dříve jela na analog,pak bylo nutné dokoupit STB.
STB je stabilně připojen na jinou anténu,směr Zlín,15km,MUX1,2,3.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #33 kdy: 30. 12. 2012, 00:42:24 »
no, opravdu těžko na dálku říct, jestli je LG v pytli, nebo ne. Pokud ostatní MUXy naladí, tak by v pytli neměla být. Nicméně, podle bargrafů se nedá určit, jaká úroveň a parametry signálu je na vstupu TV.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #34 kdy: 30. 12. 2012, 00:54:53 »
Jj,dík moc za Váš čas.Zkusím tam hodi to plzeňský síto a uvídím,jak to bude vypadat pak.
Měl bych zkusit do toho síta i nějaký předzesilovač?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #35 kdy: 30. 12. 2012, 01:06:18 »
jó, to je otázka, která se na dálku nedá zodpovědět. Pro použití zesilovače jsou jiná pravidla a na to se váže ještě posouzení rušení, blízkých silných vysílačů, BTS operátorů, atd....každopádně, pokud už chcete investovat, plzeňským sítem nic nezkazíte, a pokud zesilovač, je potřeba se slabším zesílením, aby nedošlo k přebuzení vstupních obvodů přijímače, případně rozkmitání zesilovače.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #36 kdy: 30. 12. 2012, 01:09:17 »
OK,díky


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #37 kdy: 30. 12. 2012, 01:12:15 »
není za co...a propos, na LG běží ostatní MUXy?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #38 kdy: 30. 12. 2012, 01:35:11 »
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #39 kdy: 30. 12. 2012, 11:10:19 »
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.
Na K27 nevysílá Vel. Javorina, ale Bratislava a Borský Mikuláš!


Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #40 kdy: 30. 12. 2012, 11:23:09 »
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Neviem aký model LG vlastníte, ale niektoré modely majú zabudovaný predzosilňovač (booster), ktorý treba v prípade slabého signálu zapnúť v menu. Ak náhodou vlastníte takýto model, mohol by to byť problém nízkej citlivosti Vášho LG TV.


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #41 kdy: 30. 12. 2012, 12:25:44 »
Běží,bez jakýchkoli problémů.Naladí mi i Velkou Javořinu,hranice ČR-SR.
Je to cca.70km,kanál 27 mi teď ukazuje sílu signálu 2%,kvalita kolísá max.do 5%,
nedá se na to samozřejmě dívat,ale LG ho naladí.
Na K27 nevysílá Vel. Javorina, ale Bratislava a Borský Mikuláš!
Pardon,samozřejmě,je to kanál 57.


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #42 kdy: 30. 12. 2012, 12:30:36 »
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Neviem aký model LG vlastníte, ale niektoré modely majú zabudovaný predzosilňovač (booster), ktorý treba v prípade slabého signálu zapnúť v menu. Ak náhodou vlastníte takýto model, mohol by to byť problém nízkej citlivosti Vášho LG TV.
Je to LG 32LH5000,má zabudovaný předzesilovač a mám ho zapnutý neustále.
Když ho vypnu,príjem na všech kanálech se zhorší.
Před chvílí jsem na tu anténu zkusil připojit zase jiný televizor,a to Funai a dotyčný kanál 44 mi naladil
suprově,kvalitu signálu sice nepíše,ale síla signálu je 98%.Ta LG je fakt divná televize...


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TV
« Odpověď #43 kdy: 30. 12. 2012, 13:56:31 »
Tu anténu jsem taky vyzkoušel připojit k set top boxu se starou televizí,prostě mi to
nedalo to také nezkusit.Set top box to také naladil-síla signálu 95%,kvalita signálu 65%.
Jen ta LG se vůbec nechytla.
A jsme o kousek blíž pravdě - 95 % signálu a nízká kvalita je prostě špatně (STB je obvykle přesněji nastavený, protože příjem je jeho jediná vlastnost, a u TV se výrobce často zaměří na jiné vlastnosti, které dovolí produkt prodávat). Ty bys potřeboval ta signálová čísla opačně. Teď určit možnou nápravu. Vřaď útlum ~10 dB do anténního vstupu STB a sleduj výsledek: pokud klesne signál (odhadem 10 %) a vzroste kvalita (o 10 - 20 %), máš jen vysokou úroveň. Pokud klesne signál a kvalita zůstane nebo dále klesne, je příčina mimo tebe -  směrování antény, nevhodná anténa vzhledem k umístění, špatně navržený rozvod (zesílení a útlumy - rozhodně zreviduj zesilovače, příp. jejich stáří). Pokud se nic nezmění, jsi mimo rozsah a potřebuješ ještě větší útlum. Na takové zkoušce bude asi mez tvých možností (+ nápadů na dálku získaných z internetu). Pak zavolej anténáře s měřákem, který určí skutečnou příčinu i její odstranění.
« Poslední změna: 30. 12. 2012, 14:00:17 od Petr Svoboda »