Autor Téma: Problém s TV  (Přečteno 13939 krát)

wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #15 kdy: 29. 12. 2012, 18:53:26 »
Upozorňují,že obě televize jsem připojil na STEJNOU anténu,tak mi tu vy odborníci nevyprávějte báchorky o nekvalitním příjmu,rozvodu a bůhví čem.Pane bože,že už musím tak,když jedna televize ten signál naladí (A to bych rád zdůraznil,že je to Hyundai !!!) a druhá rádoby kvalitní LG se ABSOLUTNĚ nechytá,tak je to problém POUZE nekvalitním tunerem,ničím jiným to být asi nemůže,to fakt tady někteří nedokáží pochopit?
Opakuji-jedna anténa-dvě TV-jedna 95% signál,65%kvalita a druhá (LG) oboje 0%
Ještě nestačí?


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


lossi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #16 kdy: 29. 12. 2012, 19:00:53 »
Zajímalo by mě, jestli má LG problémy s ČT Sport na kanále 46. Tam se mi při posledním ladění taky mux rozpadl na 2 - původní kanály mají provozovatele adminTV, ČT Sport se identifikuje jako Channel 46, což DVBViewer dělá tehdy, když identifikace provozovatele chybí.

Ten původní dotaz jsem dával já. Rozvod signálu je ze společné antény přes zesilovač vlastním svodem přímo do TV. Ale je mi záhadou, že ČT1HD z muxu4 na 42 kanále  a ČT sportHD na 46 kanále naprosto bez problému.  Na druhé TV ze stejné antény je příjem všech HD stanic perfektní. Na LG signál 92% a kvalita 100%, druhá je Toshiba 90% a 98%.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #17 kdy: 29. 12. 2012, 19:16:38 »
Upozorňují,že obě televize jsem připojil na STEJNOU anténu,tak mi tu vy odborníci nevyprávějte báchorky o nekvalitním příjmu,rozvodu a bůhví čem.Pane bože,že už musím tak,když jedna televize ten signál naladí (A to bych rád zdůraznil,že je to Hyundai !!!) a druhá rádoby kvalitní LG se ABSOLUTNĚ nechytá,tak je to problém POUZE nekvalitním tunerem,ničím jiným to být asi nemůže,to fakt tady někteří nedokáží pochopit?
Opakuji-jedna anténa-dvě TV-jedna 95% signál,65%kvalita a druhá (LG) oboje 0%
Ještě nestačí?


Nestačí. Nic jste nám neprozradil o anténě. STA či ITA, v tom případě jaká?
Osobně tipuji příjem "na hraně".
« Poslední změna: 29. 12. 2012, 19:22:54 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


kinotechnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #18 kdy: 29. 12. 2012, 19:46:31 »
Já bych tipoval spíše na přebuzený tuner silným signálem. Jeden televizor to ještě zpracuje a druhý ne. Zkusil jste před televizor LG zařadit nějaký útlumový článek? Myslím, že by to za pokus stálo.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #19 kdy: 29. 12. 2012, 19:49:03 »
Já bych tipoval spíše na přebuzený tuner silným signálem. Jeden televizor to ještě zpracuje a druhý ne. Zkusil jste před televizor LG zařadit nějaký útlumový článek? Myslím, že by to za pokus stálo.
Taky jedna z možností. Bez bližších informacích o anténě můžeme pouze tipovat.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #20 kdy: 29. 12. 2012, 21:04:24 »
Nejsem určitě žádný odborník,ale copak můžou být tak markantní rozdíly v příjmových schopnostech DVB-T tunerů různých televizí?Přece i kdybych "chytal" na vidle,tak mají OBĚ TV vytvořeny stejné podmínky,no ne?Tak proč takové rozdíly?
A ohledně antény-zatím jsem to naladil na polské síto,pouze symetrizační člen,po svátcích chci ale koupit síto naše,"plzeňské".Koax. mám cca.10m,příjmová lokalita Holešov,vysílač Olomouc-Slavonín,MUX4,kanál 44,výkon vysílače 10kw.Vzdálenost k vysílači je 33km vzdušnou čarou.Jinak Haná,takže vlastně rovina.Mám v případě,že s plzeňským sítem LG opět nic nenaladí použít nějaký předzesilovač? A jak výkonný- 15,20 či více dB?
Díky pánové


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #21 kdy: 29. 12. 2012, 21:17:10 »
Nejsem určitě žádný odborník,ale copak můžou být tak markantní rozdíly v příjmových schopnostech DVB-T tunerů různých televizí?Přece i kdybych "chytal" na vidle,tak mají OBĚ TV vytvořeny stejné podmínky,no ne?Tak proč takové rozdíly?
A ohledně antény-zatím jsem to naladil na polské síto,pouze symetrizační člen,po svátcích chci ale koupit síto naše,"plzeňské".Koax. mám cca.10m,příjmová lokalita Holešov,vysílač Olomouc-Slavonín,MUX4,kanál 44,výkon vysílače 10kw.Vzdálenost k vysílači je 33km vzdušnou čarou.Jinak Haná,takže vlastně rovina.Mám v případě,že s plzeňským sítem LG opět nic nenaladí použít nějaký předzesilovač? A jak výkonný- 15,20 či více dB?
Díky pánové
S tímto vybavením se s největší pravděpodobností jedná o příjem "na hraně". Dlužíte omluvu značce LG.
To plzeňské síto bude rozhodně lepší volba.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #22 kdy: 29. 12. 2012, 21:38:28 »
Jestli se mám omluvit značce LG,tak bych potom v prvé řadě musel vyzdvihnout mimořádné, poprávu zcela mimořádné příjmové vlastnosti televizoru Hyundai,který dokázal naladit ve špičkové kvalitě prakticky neexistující signál.
A to je pro LG hodně špatná vizitka...


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #23 kdy: 29. 12. 2012, 21:41:53 »
Jestli se mám omluvit značce LG,tak bych potom v prvé řadě musel vyzdvihnout mimořádné, poprávu zcela mimořádné příjmové vlastnosti televizoru Hyundai,který dokázal naladit ve špičkové kvalitě prakticky neexistující signál.
A to je pro LG hodně špatná vizitka...
Po zkušenosti se dvěma kusy TV dělat takové závěry je opravdu úsměvné.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #24 kdy: 29. 12. 2012, 22:08:07 »
Já vím,jedná se pouze o zkušenosti se dvěma značkami TV,ale ten rozdíl v příjmových schopnostech je propastný,to snad musí uznat každý.Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...Moje mamka má TV značky FUNAI,určitě podle mnohých zde přítomných taky "střep",ale klidně bych se vsadil,že ta telka to naladí taky.Asi to fakt zkusím.Každopádně jsem zvědavý na to plzeňské síto.


kinotechnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #25 kdy: 29. 12. 2012, 22:27:11 »
Bohužel. Komu není rady ...


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #26 kdy: 29. 12. 2012, 23:28:09 »
ale jo, komu je rady, tomu je potom i pomoci, ale musí ten dotyčný chtít. Z kolegy wochomurky to leze jak z chlupatý deky :) každopádně, kolikrát a jakým způsobem to má rozbočený, to nevíme. Polské síto s balunem je to lepší řešení z těch špatných. Všechno se dá změnit, jen chtít. Jen se to chce zamyslet, kde je chyba a jak ji řešit. Jenže, to laik nepozná.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #27 kdy: 29. 12. 2012, 23:50:06 »
ale jo, komu je rady, tomu je potom i pomoci, ale musí ten dotyčný chtít. Z kolegy wochomurky to leze jak z chlupatý deky :) každopádně, kolikrát a jakým způsobem to má rozbočený, to nevíme. Polské síto s balunem je to lepší řešení z těch špatných. Všechno se dá změnit, jen chtít. Jen se to chce zamyslet, kde je chyba a jak ji řešit. Jenže, to laik nepozná.
Ne,ne,žádné rozbočení není.To polské síto mám svedené pouze do jedné televize,jen jsem to síto otočil ze směru Zlín,
kde jsem kanál 42 MUX4 nechytl na směr Olomouc,tam je to kanál 44.Nenaladil jsem ho taky,ale nějak mě napadlo vyměnit
televize-místo LG jsem tu anténu pichl do Hyundaie a k mému údivu ta Hyundai to naladila ve výborné kvalitě.
LG máme v obýváku,o tu se mi hlavně jedná,na té bych to rád naladil.Hyundai je tchánova.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #28 kdy: 29. 12. 2012, 23:51:26 »
S tou omluvou bych až tak nespěchal,v knajpě už vyměněn 3tí kus,a mezi kámoši už taky ztratila glanc,a to jsem je varoval,naštěstí vše v záruce !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #29 kdy: 29. 12. 2012, 23:55:14 »
...........Mimochodem,máme doma ještě jednu starší TV a na set top boxu od ní naladím kanál 44 také.Set top box je značky Sencor...
psal jste něco i o tomhle settopboxu, tak mě napadlo, pokud máte složitější rozvod, na tři TV. Každopádně, může, i nemusí být chyba v TV.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky