reklama

Autor Téma: Problém s TV  (Přečteno 12287 krát)

lossi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Problém s TV
« kdy: 09. 12. 2012, 15:43:27 »
Dobrý den, mám problém s TV LG42LD450. Do spuštění promo smyčky stanice Smíchov mi z multiplexu 4 šli všechny programy bezvadně. Jak spustili Smíchov, tak u "Nova HD" se jen zobrazí statický obraz, zvuk jde normálně a signál vypadává. Ostatní stanice multiplexu jdou bez problému, i ČT1 HD. Zkoušel jsem i tovární nastavení a znova načíst multiplexy, ale stále stejné. Díky za případné rady.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #1 kdy: 09. 12. 2012, 17:14:21 »
Dobrý den, mám problém s TV LG42LD450. Do spuštění promo smyčky stanice Smíchov mi z multiplexu 4 šli všechny programy bezvadně. Jak spustili Smíchov, tak u "Nova HD" se jen zobrazí statický obraz, zvuk jde normálně a signál vypadává. Ostatní stanice multiplexu jdou bez problému, i ČT1 HD. Zkoušel jsem i tovární nastavení a znova načíst multiplexy, ale stále stejné. Díky za případné rady.
Nejlepší je počkat, případně zaslat svůj problém na provozovatele Muxu4 - Digital Broadcasting. Je možné, že při změně konfigurace opět něco netrefili :-)


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 881
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #2 kdy: 09. 12. 2012, 18:37:26 »
A ze kterého vysílače MUX 4 přijímáte?


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Problém s TV
« Odpověď #3 kdy: 09. 12. 2012, 18:53:48 »
Pouze při krokování, nebo i při přímé volbě programu Nova HD?
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


lossi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #4 kdy: 09. 12. 2012, 20:56:20 »
Ať volím přímo, nebo přecházím z vedlejšího programu stejného muxu, tak je to stejný. Vysílač Praha Ládví - 42k
« Poslední změna: 09. 12. 2012, 20:58:40 od lossi »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Problém s TV
« Odpověď #5 kdy: 10. 12. 2012, 06:53:10 »
Výše píšete, že jste uvedl TV do továrního nastavení - předpokládám, že poté jste znovu provedl kompletní ladění. V tom případě Bych se obrátil na provozovatele MUX4, Digital Broadcasting, jak zde již bylo napsáno.
Zkusit ještě můžete aktualizaci SW u TV. U LG to ale zřejmě bude problém.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


lossi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #6 kdy: 10. 12. 2012, 10:35:29 »
Výše píšete, že jste uvedl TV do továrního nastavení - předpokládám, že poté jste znovu provedl kompletní ladění. V tom případě Bych se obrátil na provozovatele MUX4, Digital Broadcasting, jak zde již bylo napsáno.
Zkusit ještě můžete aktualizaci SW u TV. U LG to ale zřejmě bude problém.
Zkoušel jsem naladit jen mux4, stále stejné. Napsal jsem na provozovatele', tak uvidím co mi odpoví. Aktualizace SW bohužel problém - není na tuto TV.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Problém s TV
« Odpověď #7 kdy: 10. 12. 2012, 11:58:33 »
Dejte nám tu pak prosím vědět výsledek. Děkuji.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #8 kdy: 28. 12. 2012, 21:57:04 »
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #9 kdy: 29. 12. 2012, 09:49:57 »
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
Kdybyste měl kvalitně zajištěný příjem, tak si nemusíte vylévat vztek na LG. Každý tuner je trošku jiný.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


wochomurka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #10 kdy: 29. 12. 2012, 10:23:31 »
Kvalitně zajištěný příjem je relativní pojem.Proč,když jsou schopni dát u Hyundae do své LCD kvalitní tuner,toho nejsou schopni u LG???Mezi těmito výrobci by měl být po kvalitativní stránce snad trochu rozdíl,ne?Samozřejmě na straně LG.Ovšem základní věc je vůbec něco naladit,vše ostatní se od toho jaksi odvíjí.Proto dávám LG velké - .


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TV
« Odpověď #11 kdy: 29. 12. 2012, 15:37:56 »
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.
« Poslední změna: 29. 12. 2012, 16:06:59 od Petr Svoboda »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #12 kdy: 29. 12. 2012, 16:40:23 »
Zajímalo by mě, jestli má LG problémy s ČT Sport na kanále 46. Tam se mi při posledním ladění taky mux rozpadl na 2 - původní kanály mají provozovatele adminTV, ČT Sport se identifikuje jako Channel 46, což DVBViewer dělá tehdy, když identifikace provozovatele chybí.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #13 kdy: 29. 12. 2012, 16:53:18 »
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.
a to ještě vůbec nevíme, jak má ten človíček řešený rozvod signálu, to je taky důležitý, ale on si to vůbec neuvědomuje, jako spousta laiků...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TV
« Odpověď #14 kdy: 29. 12. 2012, 17:27:49 »
A je to tu opět: tuner-tuner-tuner.
Tuner s problémem nenačtení jednoho programu z nějakého muxu má pramálo společného. Tím méně ovšem "kvalitní příjem" u uživatele!
Jen málo to záleží na hardwaru přijímače/televizoru (myšleno součástkách a konstrukci).
Téměř veškerá vina leží na softwaru přijímače. Tedy pokud předpokládáme, že vysílatel/operátor je perfektní a navíc trvá na svém, že vysílá BEZ CHYB. Což není pravda téměř nikdy u nikoho (zatraceně dobře vím, o čem mluvím), tím méně u muxu4.
Takže:
- buď se napraví operátor, aby byl přijímatelný na VŠECH televizích
- nebo výrobce/importér doladí SW přijímače na tuzemské podmínky - někdy jsou dost "zvláštní"
Odhadni, která cesta bude rychlejší a tou se vydej.

Reagoval jsem na příspěvek :
Televizory LG jsou zřejmě pěkný šunty,už bych si ji nikdy nekoupil.Vlastním také jeden exemplář,ale ten její DVB-T tuner,to je děs.Na druhé televizi-Hyundai naladím nádherně a s špičkovým signálem to,co mi na LG píše signál 0%.
LG to prostě se svým zmršeným tunerem není schopna najít a naladit...
a za svým názorem o kvalitně zajištěném příjmu si v tomto případě stojím.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


 

reklama