Autor Téma: nahrávka 9.12 z ČT1 HD  (Přečteno 3429 krát)

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
nahrávka 9.12 z ČT1 HD
« kdy: 08. 12. 2012, 16:39:08 »
Najde se tu někdo ochotný, kdo by mi mohl nahrát z ČT1 HD v neděli 9.12 V 15:30 český film "Městem chodí Mikuláš"? Shořel mi nahrávací se top box a nemám si ho jak natočit a teď někde narychlo sehnat nový asi nestihnu a nikdo ze známých pvr nemá :( Naposledy film běžel před 2 lety taky v remasteru, kdosi na webu psal že ho má, ale po roce přemlouvání ať to někam uploadne jsem to vzdal, no a teď tohle jako naschvál :(

Stačí nahrávka ve formátu"ts" z běžného pvr dvb-t hd set-top-boxu (ještě se mi nestalo že by z pvr dvb-t nešla nahrávka přehrát jinde) buď někde uložit na webu v "ts" formátu nebo výměnou za některý hd český film z mé sbírky (poctivě nahrávám skoro každý český hd remaster)

Budou ho vysílat v hd remastru a 16:9. Byl bych fakt moc vděčný.
« Poslední změna: 09. 12. 2012, 00:13:40 od jirkazdevitky »

Reklama

• Stálý člen

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
Re:nahrávání z ČT1 HD
« Odpověď #1 kdy: 08. 12. 2012, 17:01:54 »
Nebylo by jednodušší skočit koupit za pár stovek náhradu, než potom složitě řešit, jak případnou nahrávku od ochotného získat?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

amatér Tondach

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 12. 2012, 18:13:30 »
Jirkozdevítky - i když to nakrásně nahraju v HD, tak na čem to přehraješ ? Každý typ PVR přijímače nahrává v jiném formátu a ty v drtivé většině případů nejdou přehrát na jiném typu, většinou ani na jiném přijímači.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 12. 2012, 18:20:12 »
Jirkozdevítky - i když to nakrásně nahraju v HD, tak na čem to přehraješ ? Každý typ PVR přijímače nahrává v jiném formátu a ty v drtivé většině případů nejdou přehrát na jiném typu, většinou ani na jiném přijímači.
Naprostá většina těch jednoduchých PVR nahrává nekódovaně tak, že jen zaznamenává stream. Takže výstupem je .ts nebo .mp4. U televizorů se bohužel prosadilo kódování.

amatér Tondach

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. 12. 2012, 18:23:12 »
Naprostá většina těch jednoduchých PVR nahrává nekódovaně tak, že jen zaznamenává stream. Takže výstupem je .ts nebo .mp4. U televizorů se bohužel prosadilo kódování.
To je sice pravda, ale napsal jsem, co s tím udělá i když mu to nakrásně (já) nahraju, ale já bych to právě nenahrával na jednoduchém PVR, ale dokonce ani ne z DVB T!

Reklama

• Stálý člen

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. 12. 2012, 20:35:09 »
Jirkozdevítky - i když to nakrásně nahraju v HD, tak na čem to přehraješ ? Každý typ PVR přijímače nahrává v jiném formátu a ty v drtivé většině případů nejdou přehrát na jiném typu, většinou ani na jiném přijímači

Ahoj, měl jsem dva pvr dvb-t hd set-top.boxy a oba nahrávaly ve formátu ts a přehrál jsem nahrávku kdekoliv (lcd televizte, mmc, atd). Je mi jasné, když někdo z Vás nahraje na lcd televizi tak je nahrávka použitelná jen u něho. Prostě a jednoduše: Je tady z Vás někdo kdo má hd dvb-t set-tob-box který nahrává v ts?

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #6 kdy: 08. 12. 2012, 21:33:25 »
Hm, já bych to dokázal nahrát z počítače, mám tv tuner. Sice nebudu doma, ale dalo by se nastavit nahrávání. A jak si jako představuješ, že ti to "předám"? Mám to někam uploadovat? To by trvalo dlouho, s mým připojením a s předpokládanou velikostí souboru tak 2 GB nebo i víc.

pinta finta

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. 12. 2012, 22:40:51 »
Můžu to nahrát na PC do klasického, všude přehratelného TS. Pak bych to mohl někam uploadnout. Ale upozorňuji, že ČT1 HD chytám jen v DVB-T v MUX4, který má dost velkou chybovost, takže to nejspíš nebude úplně bez chyb.

pajas2

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 08. 12. 2012, 22:46:24 »
Mohu nahrát z DVB-S do .TS bez kódování, upload není problém.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08. 12. 2012, 23:46:24 »
Pajas2:  Mohu nahrát z DVB-S do .TS bez kódování, upload není problém.

Jestli bys to zvládl nahrát a dát do ts a na web jak píšeš, tak budu fakt rád. Oplatím některým filmem z mé hd sbírky.

petrkl

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re:nahrávka 9.12 z ČT1 HD
« Odpověď #10 kdy: 09. 12. 2012, 06:11:49 »
Co to tak nahrát na blu-ray disk na rekordéru? Solidní kvalita a bezproblémová přenositelnost.

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:nahrávka 9.12 z ČT1 HD
« Odpověď #11 kdy: 09. 12. 2012, 10:05:39 »
Petrkl: Co to tak nahrát na blu-ray disk na rekordéru? Solidní kvalita a bezproblémová přenositelnost.

Ahoj, ty máš blu-ray rekordér nebo vypalovačku se signálem přes pc? Pokud jak říkáš je ta kvalita ještě lepší, tak ten film prosím nahraj (dnes v 15:30 na čt1 hd). Myslel jsem že nejlepší kvalita je ve formátu ts. (aspoň jsem to tak vyčetl z diskuzí) a nahrávání na blu-ray z hd programů jsem měl za stejnou kvalitu. Kdyžtak mi napiš typ přijímače a jestli je to přes dvb-t nebo dvb-s (z toho je signál údajně kvalitnější), je to pro mě nová informace. Díky.