reklama

Autor Téma: Jaký HD set top box.  (Přečteno 43854 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #16 kdy: 03. 05. 2013, 14:13:38 »
Škoda že nemá CI slot, pak by mu nechybělo nic.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Pavel Dvořák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #17 kdy: 05. 05. 2013, 07:46:49 »
Jelikož mi odešel nahrávací set top box, řeším stejné téma jako v tomto vlákně, tj.jaký HD s nahráváním ?
Dal bych na doporučení a koupil tento Di-Way 200 HD.
 
Mám špatné zkušenosti s těmi set top boxy, které záznamy rozdělují např.po 256 MB nebo 1 GB, ty starší ponechávaly max.velikost možnou na FAT 32 tj.4 GB ( např.dvouhodinový záznam byl v jednom souboru ).
Jen bych měl otázku, na jak velké soubory rozděluje záznamy Di-WAY 200 HD ? Mohl by nějaký majitel odpovědět ( v recenzi to nebylo).
Díky


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #18 kdy: 05. 05. 2013, 15:33:19 »
Dříve v tomto vláknu jsem uvedl svoje zkušenosti s následujícími DVB-T STB:

SYNAPS THD-2856+
- Chipset Sunplus 1502
BENSAT 130HD
- Chipset Sunplus 1502
BENSAT 120HD
- Chipset Mstar 7818
ARIVA T65mini
- Chipset Mstar 7818
Di-WAY 200HD
- Chipset asi Sunplus 1502 nebo obdobný od stejného výrobce

Nově mohu přidat zkušenost s modelem Ariva T650i.

Tento model používá jiný chipset a tuner než Ariva T65mini a Ariva T65 a sice nejnovější chipset Ali M3801. Výrobce opatřil tento STB vlastním uživatelským rozhraním, které graficky překonává konkurenci.

Co se funkcionality týče, box proti konkurenci navíc umožňuje:
- Připojit externí Wifi modul s chipsetem RALINK, lze tedy  využívat služby jako YouTube a podobně
- Nastavovat parametry obrazu - ostrost, jas, kontrast, systost
- Je osazen novým tunerem s chipem MxL303, který lze softwarově nastavit i pro podporu DVB-T2 (tento box to ale neumožňuje)

Box běží na frekvenci cca 600MHz, disponuje 128MB RAM.

Ostatní možnosti včetně logiky ovládání nevybočují z běžného standardu. Lokalizace do ČJ je výborná, výborný je i obraz. Upscale na 1080p funguje kvalitně.

Už to vypadalo, že se jedná o ideální volbu, kdybych nezjistil následující problém:

- U multiplexu 4 docházelo u kanálů Telka, Fanda a o něco méně i Smíchova k pravidelnému pozastavování (zadrhávání) obrazu při výrazném pohybu na zobrazené scéně. Nova HD z téhož multiplexu byla zcela bez chyby. Když jsem provedl nahrávku vysílání, které obsahovalo výše zmíněný nedostatek a tuto nahrávku přehrál na jiném STB (DI-WAY 200HD), nahrávka byla přehrána bez chyby. Při přehrávání na T650i vykazovala nahrávka stejné zadrhávání obrazu, jak při příjmu z éteru. Je tedy jasné, že jde o nekompatibilitu dekodéru MPEG2 přijímače s MPEG2 vysíláním multiplexu 4.

Je vysoce pravděpodobné, že chyba není na straně přijímače, ale na straně nedodržování norem v rámci multiplexu 4, ale je faktem, že DI-WAY 200HD tyto problémy nemá. Zřejmě si poradí i s odchylkami mimo standard. Bylo by zajímavé zjistit, jestli tento problém je společný všem přijímačům s chipsetem Ali M3801.
« Poslední změna: 05. 05. 2013, 15:44:07 od klapaciuss »


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #19 kdy: 11. 05. 2013, 22:24:48 »
Dříve v tomto vláknu jsem uvedl svoje zkušenosti s následujícími DVB-T STB:

SYNAPS THD-2856+
- Chipset Sunplus 1502
BENSAT 130HD
- Chipset Sunplus 1502
BENSAT 120HD
- Chipset Mstar 7818
ARIVA T65mini
- Chipset Mstar 7818
Di-WAY 200HD
- Chipset asi Sunplus 1502 nebo obdobný od stejného výrobce

Nově mohu přidat zkušenost s modelem Ariva T650i.

Tento model používá jiný chipset a tuner než Ariva T65mini a Ariva T65 a sice nejnovější chipset Ali M3801. Výrobce opatřil tento STB vlastním uživatelským rozhraním, které graficky překonává konkurenci.

Co se funkcionality týče, box proti konkurenci navíc umožňuje:
- Připojit externí Wifi modul s chipsetem RALINK, lze tedy  využívat služby jako YouTube a podobně
- Nastavovat parametry obrazu - ostrost, jas, kontrast, systost
- Je osazen novým tunerem s chipem MxL303, který lze softwarově nastavit i pro podporu DVB-T2 (tento box to ale neumožňuje)

Box běží na frekvenci cca 600MHz, disponuje 128MB RAM.

Ostatní možnosti včetně logiky ovládání nevybočují z běžného standardu. Lokalizace do ČJ je výborná, výborný je i obraz. Upscale na 1080p funguje kvalitně.

Už to vypadalo, že se jedná o ideální volbu, kdybych nezjistil následující problém:

- U multiplexu 4 docházelo u kanálů Telka, Fanda a o něco méně i Smíchova k pravidelnému pozastavování (zadrhávání) obrazu při výrazném pohybu na zobrazené scéně. Nova HD z téhož multiplexu byla zcela bez chyby. Když jsem provedl nahrávku vysílání, které obsahovalo výše zmíněný nedostatek a tuto nahrávku přehrál na jiném STB (DI-WAY 200HD), nahrávka byla přehrána bez chyby. Při přehrávání na T650i vykazovala nahrávka stejné zadrhávání obrazu, jak při příjmu z éteru. Je tedy jasné, že jde o nekompatibilitu dekodéru MPEG2 přijímače s MPEG2 vysíláním multiplexu 4.

Je vysoce pravděpodobné, že chyba není na straně přijímače, ale na straně nedodržování norem v rámci multiplexu 4, ale je faktem, že DI-WAY 200HD tyto problémy nemá. Zřejmě si poradí i s odchylkami mimo standard. Bylo by zajímavé zjistit, jestli tento problém je společný všem přijímačům s chipsetem Ali M3801.
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1857.msg43770#msg43770
Další nestandardní chování se projevuje tak (TV Grundig), že při zvoleném programu z multiplexu 4 se značně zpomalí přepínání programů a také zobrazení tabulky EPG a pohyb v této tabulce.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #20 kdy: 12. 05. 2013, 07:42:43 »
Nestandartně se určitě vysílá i u RS7 poněvadž se mi nedávno na Golden Media 9080 zasekával obraz na všech jejich programech. To samé se dělo, jak jsem zjistil i na Uniboxu 2. Nepomohl ani test jiných dvou verzí fw. Problém po 2 dnech zmizel sám od sebe tak nevím co si o tom myslet.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Pavel Dvořák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #21 kdy: 18. 06. 2013, 10:18:30 »
"Mám špatné zkušenosti s těmi set top boxy, které záznamy rozdělují např.po 256 MB nebo 1 GB, ty starší ponechávaly max.velikost možnou na FAT 32 tj.4 GB ( např.dvouhodinový záznam byl v jednom souboru ).
Jen bych měl otázku, na jak velké soubory rozděluje záznamy Di-WAY 200 HD ? Mohl by nějaký majitel odpovědět ( v recenzi to nebylo). "

Jelikož mi nikdo neodpověděl, stejně jsem koupil Di-Way T200HD. Vytváří soubory po 4 GB, pokud je záznam delší, teprve po dosažení 4 GB vytvoří další soubor ( i když je flashdisk formátován na NTFS ). Soubory jsou transport stream .ts.
Programování záznamů přívětivé, v EPG po stisku načasování se ihned zobrazí okno timeru, kde je možno ručně posunout konec záznamu. Při záznamu se nedá přehrávat v minulosti pořízený záznam, nejdříve se musí nahrávání ukončit a teprve potom je možno vlézt do knihovny se záznamy.
Po asi 14 denním soužití velice dobrý dojem, díky za recenze uvedené v tomto vlákně, navedly mě správným směrem.


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #22 kdy: 20. 06. 2013, 20:52:38 »
Pořídil jsem si za 28 Kč/měs. DVB-T od UPC, STB mám Evolve Galaxy 3020 HD. U HD kanálů přijímaných z Mux 4 (Černá Studnice) se mi sekal zvuk, doufal jsem, že je to chyba muxu. A na UPC bohužel to samé - obraz jak víno, ale zvuk se sekne na cca 0,5 sekundy někdy po desítkách minut, někdy spíš po desítkách sekund. Na to nemám nervy, máte tedy někdo dlouhodobé pozitivní zkušenosti s nějakým DVB-T MPEG4 STB? Díky
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #23 kdy: 20. 06. 2013, 21:13:19 »
Pořídil jsem si za 28 Kč/měs. DVB-T od UPC, STB mám Evolve Galaxy 3020 HD. U HD kanálů přijímaných z Mux 4 (Černá Studnice) se mi sekal zvuk, doufal jsem, že je to chyba muxu. A na UPC bohužel to samé - obraz jak víno, ale zvuk se sekne na cca 0,5 sekundy někdy po desítkách minut, někdy spíš po desítkách sekund. Na to nemám nervy, máte tedy někdo dlouhodobé pozitivní zkušenosti s nějakým DVB-T MPEG4 STB? Díky

Jako žentour, který sežvejká z éteru téměř všechno, co má dostatečně silný signál, je stabilní a nemá žádnou fatální vadu, se mi osvědčil DI-WAY 200HD. Je to pořád low cost řešení, ale v rámci možností slušně funkční. Komfort obsluhy odpovídá ceně.
« Poslední změna: 20. 06. 2013, 21:15:38 od klapaciuss »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #24 kdy: 21. 06. 2013, 10:31:44 »
Pořídil jsem si za 28 Kč/měs. DVB-T od UPC, STB mám Evolve Galaxy 3020 HD. U HD kanálů přijímaných z Mux 4 (Černá Studnice) se mi sekal zvuk, doufal jsem, že je to chyba muxu. A na UPC bohužel to samé - obraz jak víno, ale zvuk se sekne na cca 0,5 sekundy někdy po desítkách minut, někdy spíš po desítkách sekund. Na to nemám nervy, máte tedy někdo dlouhodobé pozitivní zkušenosti s nějakým DVB-T MPEG4 STB? Díky
GoSat 100HD. Mimochodem jestli od UPC odebíráš internet, tak těch 28Kč za TV ani nemusíš platit a pojede ti to stejně :)
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #25 kdy: 21. 06. 2013, 16:43:09 »
GoSat 100HD. Mimochodem jestli od UPC odebíráš internet, tak těch 28Kč za TV ani nemusíš platit a pojede ti to stejně :)
To jsou zmetci, jistě že mám :-) Mně to přišlo slušný, protože RS7 se sem dostane kdoví kdy a nabídka českých HD je od UPC slušná, akorát mě s..e ten STB. Ještě pogoogluju a po neděli něco vyberu.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #26 kdy: 21. 06. 2013, 16:56:51 »
Celkem slušný byl ještě SYNAPS THD-2855 PVR, který jako jeden z mála neměl tak titěrné dálkové ovládání. A Golden Media Mania 2 HD, ten je také v pohodě a má větší DO.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #27 kdy: 21. 06. 2013, 17:15:27 »
Celkem slušný byl ještě SYNAPS THD-2855 PVR, který jako jeden z mála neměl tak titěrné dálkové ovládání. A Golden Media Mania 2 HD, ten je také v pohodě a má větší DO.

Golden Media Mania 2 HD je prakticky shodný s Ariva T650i (až na jiný použitý skin UI), takže je vysoce pravděpodobné, že na něm bude stejně jako na Arivě docházet k zasekávání obrazu na mux4.

SYNAPS THD-2855 PVR jsem v ruce neměl, ale u nástupce SYNAPS THD-2856 PVR nefungují české znaky v EPG (stav k únoru 2013)
« Poslední změna: 21. 06. 2013, 17:21:31 od klapaciuss »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #28 kdy: 21. 06. 2013, 18:28:43 »
Celkem slušný byl ještě SYNAPS THD-2855 PVR, který jako jeden z mála neměl tak titěrné dálkové ovládání. A Golden Media Mania 2 HD, ten je také v pohodě a má větší DO.

Golden Media Mania 2 HD je prakticky shodný s Ariva T650i (až na jiný použitý skin UI), takže je vysoce pravděpodobné, že na něm bude stejně jako na Arivě docházet k zasekávání obrazu na mux4.

SYNAPS THD-2855 PVR jsem v ruce neměl, ale u nástupce SYNAPS THD-2856 PVR nefungují české znaky v EPG (stav k únoru 2013)
Je vysoce pravděpodobné, že nejsi v obraze, protože dotyčný Pavel, kterému jsem odpovídal, se ptal na HD set-top-box v souvislosti s kabelovkou UPC a její nabídkou programů v DVB-T.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #29 kdy: 21. 06. 2013, 18:41:37 »
Celkem slušný byl ještě SYNAPS THD-2855 PVR, který jako jeden z mála neměl tak titěrné dálkové ovládání. A Golden Media Mania 2 HD, ten je také v pohodě a má větší DO.

Golden Media Mania 2 HD je prakticky shodný s Ariva T650i (až na jiný použitý skin UI), takže je vysoce pravděpodobné, že na něm bude stejně jako na Arivě docházet k zasekávání obrazu na mux4.

SYNAPS THD-2855 PVR jsem v ruce neměl, ale u nástupce SYNAPS THD-2856 PVR nefungují české znaky v EPG (stav k únoru 2013)
Je vysoce pravděpodobné, že nejsi v obraze, protože dotyčný tazatel se ptal na HD set-top-box v souvislosti s kabelovkou UPC a její nabídkou programů v DVB-T.

Je to pořád DVB-T vysílání, i když distribuované v síti UPC. České znaky v EPG se jistě budou hodit i zde (Synaps). Golden Media Mania 2 HD je dobrý set top box, stejně jako Ariva T650i (jsou téměř totožné). Pokud bychom žili v normálním státě, tak bych ho též doporučil. Protože ale žijeme ve státě, kde provozuje své muxy Pařízek, tak si myslím, že bylo dobré, aby kupující věděl, že tento přijímač s těmito muxy může mít problémy. I když věřím, že UPC by si do své sítě nepustila takový bordel, co je v éteru v mux4, tak není nikde psáno, že ten přijímač nebude někdy potřeba použít i na příjem z terestriky.

Jinými slovy zde doporučujete něco, na co v jiném vlákně plivete.


 

reklama