Autor Téma: Jaký HD set top box.  (Přečteno 45330 krát)

YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #30 kdy: 21. 06. 2013, 18:53:35 »
Tvoje spekulace k čemu bude přijímač použit v budoucnu, jsou úplně mimo mísu. Řešíme co je teď a k jakému účelu to bude použito. Proto také mohu doporučit modely, které jsou na kabelovku UPC vyhovující a debata o nějakém muxu 4 je akorát o ničem.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #31 kdy: 21. 06. 2013, 18:58:59 »
Tvoje spekulace k čemu bude přijímač použit v budoucnu, jsou úplně mimo mísu. Řešíme co je teď a k jakému účelu to bude použito. Proto také mohu doporučit modely, které jsou na kabelovku UPC vyhovující a další debata je akorát o ho*ně.

Prostě zde doporučujete to, na co v jiném vlákně plivete. Přijímače, které si neporadí s mux4 označujete za šunty, kterých je třeba se zbavit. Tady tentýž, dle vašeho mínění šunt, chválíte a tuto vlastnost před tazatelem zamlčujete (nebo o ní ani nevíte). Já jsem ho na ni upozornil. Rozhodování bych nechal na něm.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #32 kdy: 21. 06. 2013, 19:03:32 »
Ty jsi opravdu velký komik a je tě skoro pro tento web škoda :D :D :D  Normální člověk snad pochopí, že jedno zařízení může být k něčemu nevhodné a naopak k něčemu jinému zase vhodné. Je to totéž, jako když poplivu osobní automobil pro orání pole a naopak pro cestu na dovolenou ho vychválím. A kdo to nechápe, jeho smůla :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #33 kdy: 21. 06. 2013, 19:08:39 »
Ty jsi opravdu velký komik a je tě skoro pro tento web škoda :D :D :D  Normální člověk snad pochopí, že jedno zařízení může být k něčemu nevhodné a naopak k něčemu jinému zase vhodné. Je to totéž, jako když poplivu osobní automobil pro orání pole a naopak pro cestu na dovolenou ho vychválím. A kdo to nechápe, jeho smůla :D

Výborné přirovnání. Děkuji za něj. Příjem DVB-T od UPC je podle vás jako jízda na dovolenou, zatímco přijem mux4 je jako orání pole. V tom s vámi plně souhlasím. Příjem mux4 s příjmem standardního DVB-T skutečně nelze srovnávat. Já věděl, že se nakonec shodneme. Nic jiného ve vedlejším vláknu netvrdím.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #34 kdy: 21. 06. 2013, 19:20:55 »
Signál DVB-T v kabelu je oproti pozemnímu vysílání zcela specifický a nejsou u něho ani jiné neduhy, např. problémy se SFN, který je napříč všemi multiplexy 1-4. Pleteš hrušky s jablky.
Mimochodem orání pole je potřebnější, než se vyvážet na dovolenou :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #35 kdy: 21. 06. 2013, 19:24:31 »
Signál DVB-T v kabelu je oproti pozemnímu vysílání zcela specifický a nejsou u něho ani jiné neduhy, např. problémy se SFN, který je napříč všemi multiplexy 1-4. Pleteš hrušky s jablky.
Mimochodem orání pole je potřebnější, než se vyvážet na dovolenou :D

No jo, už tě nebudu trápit. :-)


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #36 kdy: 21. 06. 2013, 19:29:28 »
Ve všech vláknech trápíš leda sám sebe, protože podobně jako tvůj kolega tako50, tak ani ty nemáš na svoje pindy prakticky žádný větší ohlas. Dva uplakánci, kteří si neumí koupit set-top-box a v diskuzích jim nikdo nepofouká bebínko :D :D :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #37 kdy: 21. 06. 2013, 19:30:39 »
Ve všech vláknech trápíš leda sám sebe, protože podobně jako tvůj kolega tako50, tak ani ty nemáš na svoje pindy prakticky žádný větší ohlas. Dva uplakánci, kteří si neumí koupit set-top-box a v diskuzích jim nikdo nepofouká bebínko :D :D :D

Klidně se vycukejte. Mně to nevadí.


Josef Zavřel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 318
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #38 kdy: 29. 07. 2013, 21:44:35 »
Hezký večer všem.
Já mám tenhle HD DVB-T2 STB a jsem s ním velice spokojený,ikdyž ho v HD nevyužiji (mám TV Crt).Je velice citlivý pro dálkový příjem,má výborné české EPG a jednoduché ovládání.Zdraví J.Z.

http://www.omko.cz/zircon-t2-hd-usb-pvr/
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Hády mux 24
SK mux1,2,3,4,V.J.Ant.1x vel.husté plz.síto s příd.prvky.Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo 12D Kojál,Teleko 8A Brno,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #39 kdy: 30. 07. 2013, 08:24:46 »
Jo,na ten už jsem založil prasátko taky.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 171
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #40 kdy: 30. 07. 2013, 18:45:10 »
Hezký večer všem.
Já mám tenhle HD DVB-T2 STB a jsem s ním velice spokojený,ikdyž ho v HD nevyužiji (mám TV Crt).Je velice citlivý pro dálkový příjem,má výborné české EPG a jednoduché ovládání.Zdraví J.Z.

http://www.omko.cz/zircon-t2-hd-usb-pvr/
To je zajímavé, jak někdo u Zircon T2 chválí citlivost a druhý ho kvůli citlivosti shazuje... Viz recenze na Heurece, kde se porovnává tento STB s příjmovými schonostmi televize Panasonic...
Jinak by mě zajímaly skutečně reálné porovnání u hraničního příjmu (pokud možno od jednoho uživatele, který to testoval na jednom konkrétním místě) mezi Zircon T2_HD a Di-Way T-200HD...
Rozhoduji se mezi nimi, dal jsem si chvilku pauzu po koupi ECG, které jsem vrátil už v zimě a teď mě koupě nového STB s možností HD (nepotřebuji standard DVB-T2) čeká.
Je mně tedy někdo schopen říci, který STB z těch dvou si lépe poradí se slabšími signály?

Děkuji za připomínky k těmto dvěma modelům ;)


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #41 kdy: 31. 07. 2013, 08:10:12 »
včera jsem s radami odsud zprovoznila Zircon T2 HD USB PVR, koupila jsem zde http://www.czc.cz/zircon-t2-hd-usb-pvr/125366/produkt, je tu i na něj recenze http://www.digizone.cz/clanky/zircon-t2-hd-pozemni-dvb-t2-prijimac-pro-vsechny-standardy/... zatím naprostá spokojenost


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 171
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #42 kdy: 31. 07. 2013, 08:32:51 »
mysa10:
Blahopřeji, potěší, když něco funguje, tak jak si představujeme...  :)
Mohla by jsi mně prosím tě zkusit napsat, jak dlouho trvá přepínání mezi kanály (+- mezi kanály, které jsou na různých muxech, takže třeba ČT 1 a NOVA a pak ještě časy u HD kanálů-tam to bude určitě ještě delší...) samozřejmě v sekundách? Obávám se, že tento příjmač má úplně stejné grafické rozhraní jako ECG, které jsem vrátil kvůli extrémně dlouhým časům, ale třeba se mýlím a je rychlejší... ;)


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #43 kdy: 31. 07. 2013, 10:38:24 »
netušila jsem, že je rozdíl v přepínání v programech s HD a bez HD, já tedy při promazávání ponechala ty HD.
Popíšu zde tedy první zkušenosti:
- přepínání z programu na program tak 1-2s, u HD tedy asi tak 2s, nicméně když jsem v menu a vidím přehled programů, tak je to hned bez prodlevy (podle mě je to i pohodlnější vidět všechno a nakonec si vybrat program, který tam nechám)
- automatické ladění za cca 5minut, našel 57programů, o kterých jsem ani netušila, že existují
- nechtěné kanály jednoduše promažete, seřadíte a seřazení zůstává!!! (některé STB s tím prý mají problém)
- ovladač rychlý, ani není třeba moc mířit, reaguje skvěle
- menu naprosto jednoduché, přehledné, čeština plně funguje
- USB jsem ještě nezkoušela - nahrávání na USB či HDD, přehrávání fotek, videí, aktualizaci softwaru - snad nebude problém


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 171
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký HD set top box.
« Odpověď #44 kdy: 31. 07. 2013, 11:24:56 »
mysa10:
Děkuji Vám za informace... Zdá se, že na STB od Strong opravdu žádná jiná značka nemá-co se týče rychlosti přepínání mezi kanály...
A podle videí na youtube si troufám tvrdit, že i neduhy jsou u modelů SRT 81xx a SRT 85xx odstraněny. Zdá se, že SRT 81xx je rychlejší v přepínání, než 85xx (přisuzuji to DVB-T2).