Tak jsem se snažil zjistit, kdo že by mohl být za Regionální sítí 7. Použil jsem k tomu Databázi indentifikátoru co vydává ČTÚ. Podařílo se mi najít ten z 27.1.2012.
V oné regionální síti je tzv. TS_ID jde o tzv. číslo datového toku dané společnosti. V "Sedmičce" jsou to hodnoty 0x0401,0x0402, 0x0403, 0x0408 atd.
V jiném dokumentu od ČTÚ "Identifikace sítí" se píše toto
Hodnota identifikátoru transport_stream_id se stanovuje z rozsahu hodnot
Ox0101 až OxEFFF. Hodnotu identifikátoru ve tvaru Oxwzz stanovuje Úrad na základe
žádosti operátora vysílací síte jako soucást individuálního oprávnení k využívání rádiových
kmitoctu tak, že vv predstavuje poradové císlo operátora príslušné vysílací síte a zz
poradové císlo jím vytváreného transportního datového toku címž jsou rozlišeny transportní
toky prenášející ruzný obsah.
Tak a teď pokračuje úvaha rozsah těchto ID se 4 na začátku patří společnosti Digital Broadcasting s.r.o. (1 má ČT, 2 ČRa, 3 Czech Digital Group, 5 a dál redionální vysílatelé).
Dále je zajímavé tzv. N_ID to je v tomto případě všude stejné a má hodnotu 0x3121. Opět si dovolím citaci z dokumentu ČTÚ
network_id se stanovuje z rozsahu hodnot Ox3101 až
Ox3200. Hodnotu identifikátoru ve tvaru OX31zz stanovuje Úrad jako soucást individuálního
oprávnení k využívání rádiových kmitoctu podle konfigurace síte obsažené v žádosti a to tak,
že každá konkrétní sít s jiným obsahem musí mít odlišnou hodnotu tohoto identifikátoru.
Z toho plyne, že obsah tohoto MUXU musí být ve všech oblastech kde se spustí stejný. A poslední je taková drobnost. Kromě Zlína se jedná o vysílače, které DB využívá pro svůj MUX4, takže zapojit na těchto anténách další MUX i když formálně nazývaný jako regionální by něměl být problém.
Otázkou je co tuto kapacitu naplní, to jsem nevypátral.