reklama

Autor Téma: propojení TV - STB - videorekorder ?????  (Přečteno 22997 krát)

amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #15 kdy: 27. 11. 2012, 12:50:17 »
Připojení settopboxu k televizoru a k rekordéru je v návodu k použití na obrázku na straně 10
http://www.upc.cz/pdf/Digital_manual_CV_5000_Cinx.pdf

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #16 kdy: 27. 11. 2012, 18:13:59 »
Děkuji vám všem, nechci nic zakřiknout, ale vypadá to, že blondýna zvítězila nad technikou - samozřejmě s vaší pomocí  :)

zapojila jsem to: kabel ze zásuvky od UPC do STB (CABLE IN)
                         kabelem jsem propojila STB (LOOP OUT) s TV - myslím, že zde jsem měla původně ten problém, neměla jsem to   tak zapojené a proto mi to hlásilo, že nemám signál
                         scart kabelem ze STB (TV) jsem propojila s TV (AV1)
                         scart kabelem ze STB (VCR) do videorekordéru (SCART IN)

Když to bylo takto zapojené, tak mám na AV1 signál ze STB
                                                        na AV2 jsem neměla nic - popíšu níže co jsem udělala :)
                                                        na RGB mám signál ze STB a zatím si myslím, že to jde do videorekordéru (jdu najít DVD abych zkusila něco nahrát). Tady ale nemůžu přehazovat programy přes videorekordér, ale pouze přes STB - snad to tak má být

                                                        a protože jsem na AV2 neměla nic - viz výše - propojila jsem scart kabelem videorekordér (SCART OU) s TV (AV2) a teď mám na AV2 zapojený videorekordér pouze pro přehrávání (doufám, musím vyzkoušet)


Děkuji za rady a držte mi palce, jdu to vyzkoušet :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #17 kdy: 27. 11. 2012, 18:47:25 »
Ten kabel z STB (loop out) do TV by s těmi hláškami neměl mít nic společného. Umožní vám přijímat na TV analogové programy vysílané v kabelovce, které naladíte na TV na normální předvolbách (tedy ne AV1,2) bez nutnosti pouštět STB. Větší smysl by mělo ho připojit místo do TV do anténního vstupu DVD rekordéru a teprve z DVD dalším anténním kabelem připojit TV. Daly by se tak tyto analogově vysílané programy nahrávat nezávisle na STB a naopak při nahrávání z STB byste na TV mohla sledovat programy vysílané v analogu. Někdy se tato kombinace hodí, když chcete nahrávat a dívat se na jiný program.
Pokud má DVD rekordér i DVB-T tuner, můžete po připojení anténního kabelu zkusit naladit i ten, základní programy vysílá UPC i v DVB-T.


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #18 kdy: 27. 11. 2012, 21:42:46 »
Díky, udělala jsem to tak, a mám základní programy od UPC (když není zapnutý STB)  a xy programů od UPC (když mám zapnutý STB).

Ale stále mám problém.
- Když nemám zapnutý videorekordér (a mám zapnutý STB), tak mám na TV: základní programy, na AV1 xy programů od UPC a na AV2 xy programů od UPC, na RGB jenom zvuk  xy programů od UPC

- Když zapnu videorekordér (a mám zapnutý STB) tak mám na TV: základní programy, na AV1 můžu přehrávat DVD, ale pokud si na dálkovém ovladači videorekordéru zmáčknu tlačítko  TV tak mi to hlásí Input: Tuner no signál (vím, že to znamená že není signál) nebo AV to samé Input: Front AV no signál a tlačítko DV hlásí to No DV or DV is turned off

No, a tak jsem opět v koncích :(

Můžu koukat na TV, přehrávat DVD ale jak nahrávat DVD nevím :(


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #19 kdy: 27. 11. 2012, 22:11:53 »
Nejdřív k tomu RGB. Tam dostanete signál až ve chvíli, kdy v nastavení STB nastavíte RGB výstup. Také je potřeba zjistit, na kterém A/V vstupu TV vlastně RGB vstupy jsou. Obvykle to bývá scart1, ale nemusí to být pravidlem. Navíc k tomu potřebujete plně osazený scart kabel - jistě je to ten, který jste dostala k UPC STB, u ostatních by to bylo třeba zkusit.
U nahrávání na DVD musíte zjistit, jak je označený Scart, do kterého vede kabel od STB (předpokládám AV2). Po přepnutí na AV vám to hlásí "front AV no signal". To znamená, že máte AV přepnuté na jiný vstup. Pokud máte vzadu 2x scart a cinche vepředu (to je ten front AV), tak máte tři av vstupy - AV1-3. Musíte tedy zvolit ten správný. Záleží na typu rekordéru, čím se to přepíná - u mého Sony rekordéru to jde několikanásobným zmáčknutím tlačítka AV nebo přes normální P+ P-.
Tuner no signal je správně - to znamená, že k rekordéru není připojená anténa, nebo jen není naladěný.
No DV je taky správně - DV se používá pro nahrávání z DV kamery a připojuje se speciálním kabelem.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #20 kdy: 27. 11. 2012, 22:42:52 »
tak jsem to zkusila a:
Input AV - není signál
input SV - není signál
input SCART - mám zvuk, ale nemám obraz a  když dám nahrávat (i když nemám obraz) tak mi to hlásí NO SIGNAL a video signal is unstable (že je video signál nestabilní ?) Ale normálně zde mohu listovat v programech (poznám to podle zvuku programu, ale ne podle obrazu)

nemůže to být třeba tím, že je nějaký scart kabel špatný? nebo že je "vykloktaná" nějaká zásuvka na scart kabel? Nebo je to tím, že mám kabel od antény v STB?


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #21 kdy: 27. 11. 2012, 22:58:50 »
"U nahrávání na DVD musíte zjistit, jak je označený Scart, do kterého vede kabel od STB (předpokládám AV2)" - není to AV2 ale SCART IN. Pak mám na DVD ještě Scart s názvem SCART OUT a na něm mám scart kabel do televize na zásuvku AV1 (na televizi mám na AV1 zobrazený videorekordér (přehrávání DVD a zvuk bez obrazu)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #22 kdy: 27. 11. 2012, 23:03:56 »
Ano, to vypadá na nějakou vadu v kabelu, máte 3 scart kabely, tak to zkuste prohodit. Kabel od antény musí být v STB, to je správně.
Ještě zkontrolujte nastavení DVD rekordéru - v system menu - setup, musí být pro zvolený Scart nastaveno jako video input CVBS (nikoliv S-video nebo RGB). Můžete také pro zkoušku propojit DVD do druhého výstupu STB, tedy toho označeného TV, signál by při zaplém STB měl být na obou konektorech.


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #23 kdy: 27. 11. 2012, 23:21:50 »
Scart kabely jsem už prohazovala (jesli není některý špatný) a nic, ale mám pocit, že je nějak uvolněné zásuvka SCART OUT.

Na DVD můžu nastavit: TV Display: Normal/PS   to mám nastavené
                                                   Normal/LB
                                                   Wide
                                                                   

                                   Scan mode: Interlace
                                                     P-SCAN          to mám nastavené

                                   Component:  OFF
                                                       YUV     teď mám nastavené toto
                                                       RGB


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #24 kdy: 27. 11. 2012, 23:28:04 »
To jsou nastavení pro TV výstup, nikoliv vstup a týkají se přehrávání DVD. Nahrávání to nijak neovlivní.
Kvůli správně zobrazeným širokoúhlým DVD bych doporučil TV Display: Normal/LB. Zbylé dvě položky by se měly týkat jen složkového výstupu (barevných cinchů vzadu) a scart by ovlivnit neměly.
Pokud máte pocit, že je uvolněná zásuvka scart-out (na STB), zkuste na zkoušku použít tu druhou pro výstup do TV.


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #25 kdy: 28. 11. 2012, 00:14:59 »


to co jsem popsala  mám v menu na videorekordéru pro AUDIO/VIDEO. Našla jsem tam jen to co jsem napsala, pro vstup tam nic není

Mám možnost vybírat z:
- Recording
- AUDIO/VIDEO
- DISC
- GENERAL
- TV


Zásuvka scart-out je uvolněná na DVD (tedy si myslím, že je uvolněná)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #26 kdy: 28. 11. 2012, 00:23:03 »
Pokud by byla uvolněná Scart-out na DVD, tak by vám to nezobrazovalo obraz na TV při přehrávání DVD. To ale funguje, takže se tím nezabývejte.

Nastavení vstupů je u mě v audio/video - scart settings, ale tohle bude u každého přístroje jinak, případně to tam nemusí být vůbec.


 

reklama