reklama

Autor Téma: propojení TV - STB - videorekorder ?????  (Přečteno 22996 krát)

jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
propojení TV - STB - videorekorder ?????
« kdy: 25. 11. 2012, 22:29:18 »
Dobrý večer, protože jsem jenom blondýna, tak mám dotaz jak propojit TV - STB - video.
Na TV, STB a VD mám dva scarty. Snažila jsem se to nějak propojit, ale nevím kam dát anténu (mám kabelovku od UPC a i jejich STB).
Když zapnu videorekordér tak mi to hlásí, že nemá signál. Když ho vypnu, tak mi na TV normálně naskočí signál z kabelovky.

Díky za pomoc, už nevím jak dál, jsem z těch kabelů trochu zblblá :-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #1 kdy: 25. 11. 2012, 22:40:35 »
Ted v noci s blondýnama nechci nic mít.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #2 kdy: 25. 11. 2012, 22:44:55 »
Dobrý večer, protože jsem jenom blondýna, tak mám dotaz jak propojit TV - STB - video.
Na TV, STB a VD mám dva scarty. Snažila jsem se to nějak propojit, ale nevím kam dát anténu (mám kabelovku od UPC a i jejich STB).
Když zapnu videorekordér tak mi to hlásí, že nemá signál. Když ho vypnu, tak mi na TV normálně naskočí signál z kabelovky.

Díky za pomoc, už nevím jak dál, jsem z těch kabelů trochu zblblá :-)
poslal jsem vám SZ, snad to pochopíte :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #3 kdy: 25. 11. 2012, 22:55:43 »
Dobrý večer, protože jsem jenom blondýna, tak mám dotaz jak propojit TV - STB - video.
Na TV, STB a VD mám dva scarty. Snažila jsem se to nějak propojit, ale nevím kam dát anténu (mám kabelovku od UPC a i jejich STB).
Propojení je jednoduché. Scartem spojit STB s TV a druhým Scartem STB s videem (konektory na STB jsou označeny TV a VCR). Anténu zapojte tak, že ji nejdřív pošlete do STB. Na STB je ještě opačný konektor, propojovacím kabelem si z něj můžete poslat anténu do videa. Ale není to nutné. Videem nahrajete přes anténu jen signál analogového vysílání, což je na UPC asi 10 stanic. Pokud chcete nahrávat další programy vysílané digitálně, musíte je stejně nahrávat přes STB. Video naprogramujete tak, aby nahrávalo ze Scartu - tedy ze vstupu obvykle označeného AV(1). Při nahrávání z STB nemůžete na TV sledovat nic jiného. Naprogramovat kromě videa budete muset i STB.


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #4 kdy: 25. 11. 2012, 23:22:50 »
děkuji, zítra to zkusím a snad už to bude fungovat :-D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Libor Seznam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #5 kdy: 26. 11. 2012, 10:49:30 »
Jan Novák: A když si nahrávku bude chtít přehrát ... tak bude muset zase přepojovat scarty, protože vaše zapojení slouží jen pro nahrávání. Při zapnutém STB a VCR hraje signál s STB a při vypnutém STB nehraje nic. Mé zapojení scart kabely je STB-VCR-TV. A ještě mám propojené antény STB-VCR-TV, čímž můžu při přepnutí na analogový TV tuner (na určenén kanálu naladěn VCR) zkontrolovat jestli nahrávání probíhá. Ve druhém scartu na TV je zapojen DVD přehrávač. Složitější, ale plně funkční.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #6 kdy: 26. 11. 2012, 11:01:00 »
Jan Novák: A když si nahrávku bude chtít přehrát ... tak bude muset zase přepojovat scarty, protože vaše zapojení slouží jen pro nahrávání. Při zapnutém STB a VCR hraje signál s STB a při vypnutém STB nehraje nic. Mé zapojení scart kabely je STB-VCR-TV. A ještě mám propojené antény STB-VCR-TV, čímž můžu při přepnutí na analogový TV tuner (na určenén kanálu naladěn VCR) zkontrolovat jestli nahrávání probíhá. Ve druhém scartu na TV je zapojen DVD přehrávač. Složitější, ale plně funkční.

To není až tak úplně pravda! Připojení TV do konektoru TV na STB a připojení VCR do konektoru VCR na STB funguje pro nahrávání i přehrávání a žádné kabely se nemusí přehazovat. Stačí STB vypnout do režimu Standby a pustit VCR!


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #7 kdy: 26. 11. 2012, 11:44:44 »
Jan Novák: A když si nahrávku bude chtít přehrát ... tak bude muset zase přepojovat scarty, protože vaše zapojení slouží jen pro nahrávání. Při zapnutém STB a VCR hraje signál s STB a při vypnutém STB nehraje nic. Mé zapojení scart kabely je STB-VCR-TV. A ještě mám propojené antény STB-VCR-TV, čímž můžu při přepnutí na analogový TV tuner (na určenén kanálu naladěn VCR) zkontrolovat jestli nahrávání probíhá. Ve druhém scartu na TV je zapojen DVD přehrávač. Složitější, ale plně funkční.

To není až tak úplně pravda! Připojení TV do konektoru TV na STB a připojení VCR do konektoru VCR na STB funguje pro nahrávání i přehrávání a žádné kabely se nemusí přehazovat. Stačí STB vypnout do režimu Standby a pustit VCR!
Přesně tak. A přenáší se i ovládací 12V signál, takže se TV na AV při zapnutí videa přepne sama. Jen jednu chybu to má. Starý UPC STB mi nepřenášel ovládací napětí pro přepnutí vstupu do RGB režimu. U VHS to nevadí, ale já tam měl místo VHS DVD rekordér a tam už rozdíl kompozit/RGB znát je. Třeba STB od Technisatu s tím problém nemá.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #8 kdy: 26. 11. 2012, 11:51:32 »
Jan Novák: A když si nahrávku bude chtít přehrát ... tak bude muset zase přepojovat scarty, protože vaše zapojení slouží jen pro nahrávání. Při zapnutém STB a VCR hraje signál s STB a při vypnutém STB nehraje nic. Mé zapojení scart kabely je STB-VCR-TV. A ještě mám propojené antény STB-VCR-TV, čímž můžu při přepnutí na analogový TV tuner (na určenén kanálu naladěn VCR) zkontrolovat jestli nahrávání probíhá. Ve druhém scartu na TV je zapojen DVD přehrávač. Složitější, ale plně funkční.
Jednak nemáte pravdu, UPC STB i ve stand-by propouští signál z VCR Scartu do TV Scartu (a umí to i spousta DVB-T STB). Vaše zapojení STB-VCR-TV může správně fungovat jen v případě, že VCR není klasická VHS, ale nějaký slušný DVD rekordér. V případě VHS má  zásadní nevýhody. VHS by musela být pro sledování signálu z STB zaplá. Do TV by se dostal z STB jen kompozitní signál, nikoliv RGB. A to je hodně znát i na staré Tesle :-)


jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #9 kdy: 26. 11. 2012, 23:03:42 »
děkuji za odpovědi, ale:

propojila jsem STB na anténu kabelem (kabelovka od UPC)
propojila jsem scartem STB (zdířka označená TV scart) s TV na scart vstup 2
propojila jsem scart kabelem STB (zdířka označená VCR scart) s DVD
propojila jsem scart kabelem DVD rekordér s TV na scart vstup 1

a: STB funguje na AV 2
    DVD (vstupní "obrazovka") je na AV 2   ale pokud se cokoliv snažím udělat na ovladači pro DVD (zmáčknout tlačítko AV, TV) tak mi to hlasí ze není signál

možná mám něco špatně nastavené na TV,  STB nebo DVD

TV mám Grundig STF 72-1001
STB od UPC zn. CV-5000 CINK
DVD Hyunday HE-DVR550


No, myslím, že nedělám ostudu blondýnám :-(



jenomblondyna

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #10 kdy: 26. 11. 2012, 23:07:08 »
oprava: DVD je na AV 1


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #11 kdy: 26. 11. 2012, 23:46:24 »
No, myslím, že nedělám ostudu blondýnám :-(

Noooo.snažíš se.. ;)
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #12 kdy: 27. 11. 2012, 00:01:18 »
Propojené je to dobře a předpokládám, že DVD to přehrává. Když jsou u rekordéru 2 scarty, tak jeden z nich (obvykle AV1) bývá označen TV, z toho by měl vést kabel do TV, do druhého (AV2) kabel z STB. Zapněte STB, TV přepněte na AV1 (výstup z rekordéru). Na DO mačkejte buď AV nebo Program +- tak dlouho, až se vám povede navolit vstup AV2, pak by měl být vidět obraz z STB.
Pokud má TV RGB vstup jen na Scartu1 (ten typ neznám), tak se připravujete o kvalitnější obraz z kabelovky na úkor DVD. Podle toho, co sledujete víc, se kdyžtak vyplatí přehodit vstupy v TV.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #13 kdy: 27. 11. 2012, 05:33:27 »
Když on je docela rozdíl, když se napíše video či videorekordér nebo na druhé straně DVD rekordér.....to jsou dva odlišné přístroje s odlišnostmi v zapojení
 ;)


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:propojení TV - STB - videorekorder ?????
« Odpověď #14 kdy: 27. 11. 2012, 11:26:18 »
Mám pocit že UPC STB poskytuje signál jen do jednoho AV. To se propojí s TV scartem, TV má určitě druhý scart na kterém umí i výstup (musí být obousměrný) takže to se propojí (kabel scart který je plnně osazený tedy obousměrně) s DVD recorderem. Budem se modlit aby DVD měl AV 1 obousměrný (vstup i výstup v jednom scartu) a uměl nahrávat z AV pokud tohle bude platit tak můžete vesele nahrávat ale jen to co vidíte v TV.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


 

reklama