reklama

Autor Téma: Příbram - hvězdárna kanál 30  (Přečteno 14458 krát)

Pavel B.

  • Host
Příbram - hvězdárna kanál 30
« kdy: 06. 04. 2010, 16:20:21 »
O víkendu se mi podařilo zachytit ve velice dobré kvalitě u Benešova vysílač Příbram - hvězdárna kanál 30. Testováno naposledy včera , tento "MUX" obsahuje překvapivě zatím jen a pouze program EPG.Tedy ani Z1, ani Public. Podařilo se to někomu naladit taktéž?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pavel B.

  • Host
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #1 kdy: 06. 04. 2010, 16:51:29 »
Nejdřív jsem si myslel, že je to Javořice, kterou pustili dřív. Já mám anténu na rotátoru, takže není problém s přesným natočením, ovšem když jsem tuto anténu natočil na Jihlavu, tak se signál ztratil, naopak když jsem otočil na (ode mne) jihozápad tedy směrem zhruba na Příbram, tak byl signál na maximu. O téhle lokalitě jsem taky vůbec nevěděl, je mi to taky moc divný, proč kanál 30, když je Příbram jasně zařazena do středočeské oblasti(MUX2 tam jede SFN kanál 41 , zatímco MUX1 na jiném kanéle než jsou středočeské a tedy na kanále 29).


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2010, 16:59:24 »
a jste si jist, že to bylo opravdu z tohoto místa a že se jednalo o MUX3? Nějaké divné ...
Štěpáne, ona to bude skutečně asi Příbram. Překvapením však je, že se spuštění tohoto multiplexu, resp. dokrývače, vůbec nekomunikovalo. Už jsem se obrátil na Marii Fianovou, mluvčí ČRa, tak uvidíme, co se dozvíme. :)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 731
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #3 kdy: 06. 04. 2010, 17:02:24 »
Hledal jsem kde se dalo, a žádný kanál 30 jsem nenašel. Kanál 30 je v současné chvíli (resp. k lednu 2010) koordinován pouze na lokality Jihlava - Javořice a Třebíč - Klučovská hora, v obou případech s max. ERP 100 kW.

Dost pochybuji, že by se jednalo o nějaký test muxu 3, proč zrovna v Příbrami? Jedině, že by tam něco testoval p. Řapek a jeho Teleko, ale to asi ne, protože ti se zajímají o DAB.

Nebyl to nějaký kanál z Německa, např. Amberg? Ten by totiž měl přejít z kanálu 30 pryč, třeba už přešli a na kanále 30 je jen nějaké info... Jaké to mělo parametry, bylo tam 16-QAM, a nebo 64-QAM? Podle toho se pozná, zda jsou to naši, nebo Němci...  ???

Vypadá to docela jako záhada...

Jestli je to mux3, proč by hlavně jel na kanále 30?
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2010, 17:11:59 »
Kubo, pochybovat můžeš o čem chceš. Podívej se raději na web ČTÚ. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pavel B.

  • Host
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #5 kdy: 06. 04. 2010, 17:19:40 »
100% Češi Kubo, QAM 64 a navíc mrkni se na náš regulérní MUX3 a tam si najdi ten "program" EPG, tam se to češtinou jen hemží :-)


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 731
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #6 kdy: 06. 04. 2010, 17:26:39 »
Aha, já to hledal na dtv.ctu.cz, a tam nebylo nic... Takže už to vidím, Příbram - Hvězdárna, ERP 100W, kanál 30...

Stejně mi to ale není jasné. Proč kanál 30, proč Příbram? Když mux 3 nemá zákazníky, a nemají moc financí, proč pouští nějaké vykrývače? Navíc v Příbrami Cukrák zachytit jistě jde...
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #7 kdy: 06. 04. 2010, 17:57:25 »
Tady jsou bližší info: http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0. Jen info k Radiokomunikacím - nebudou spuštění komunikovat, protože to není jejich multiplex. Máme se obrátit na CDG.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


david.kriz

  • Host
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #8 kdy: 06. 04. 2010, 18:36:37 »
to jsem ti chtel napsat, ze Fianové říkat asi nema smysl. Toto není ani objekt ČRa tak ti budou dělat mrtveho brouka.


david.kriz

  • Host
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #9 kdy: 07. 04. 2010, 16:21:27 »
Tady jsou bližší info: http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=PRIBRAM&f_channel=30&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+3&f_druhvys=0. Jen info k Radiokomunikacím - nebudou spuštění komunikovat, protože to není jejich multiplex. Máme se obrátit na CDG.

Pane jo, tak to je v tom případě 1.dokrývač Muxu3 ....  :D A musím ještě naočkovat Dana Neumanna z Plzně, tomu prý Příbram hraje OK. O 30.k zatím nic neříkal, asi ani neví nebo tam chytá někde nějakej analog  :D No zeptám se ho ... Jinak teda velké překvápko  :)

Díky Pavle  :)

Dan to tu hlásil už včera, že provádí pokusy... líp čti.


Pav Lucistnik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #10 kdy: 07. 04. 2010, 16:26:33 »
Psal to tuším do diskuze pod článek na hlavním webu Digizone. Nicméně v Plzni nemá šanci nich chytit, přes Brdský hřbet se to prostě neprobojuje.


david.kriz

  • Host
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #11 kdy: 07. 04. 2010, 16:31:50 »
Nevidím tu nic, co by zde Dan napsal ... asi mám jinej počítač nežli ty.  :D

http://www.digizone.cz/aktuality/multiplex-3-spustil-v-pribrami-svuj-prvni-dokryvac/

samozřejmě, že mám naštěstí jiný počítač než-li Ty ;-)


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #12 kdy: 07. 04. 2010, 19:02:44 »
Nevím kde berete tu jistotu, že jde o multiplex 3, když je to krátkodobý experiment.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #13 kdy: 07. 04. 2010, 19:45:26 »
Jistotu bereme proto, že obsahem je TEST EPG, který je součástí multiplexu 3 a navíc je již tento dokrývač uvedený na webu ČTÚ. To je ta jistota a myslím si, že dostatečná.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Příbram - hvězdárna kanál 30
« Odpověď #14 kdy: 07. 04. 2010, 19:52:51 »
Jistotu bereme proto, že obsahem je TEST EPG, který je součástí multiplexu 3 a navíc je již tento dokrývač uvedený na webu ČTÚ. To je ta jistota a myslím si, že dostatečná.
To že je uveden na webu ČTÚ neznamená vůbec nic. Co když za pár týdnů zmizí a vysílač se vypne? :)
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


 

reklama