Z toho popisu (dva televizory fungovaly) se jevi jako pravdepodobnejsi klasicky problem SFN (slucovani vic anten, preecho). Na zavadu v SFN brnenskych vysilacu to moc nevypada, to by se ozvalo pravdepodobne vic lidi po Brne. Takze se priklanim k tomu co pise Dolinak. Zkousel jste prijem muxu4 na sito bez slucovani smerovane na Bohunice, polarizovane horizontalne?
Ano, zkoušel jsem i samotné "síto" natočené na Bohunice (Jihlavská) bez jakýchkoliv dalších slučovačů. V tomto směru mi ale zavazí (u síta) sousedova střecha, takže to jako řešení moc použít nešlo. V každém případě pak byl signál mux 4 stabilní a "dostatečný" (asi 50%) a kvalita kolísala mezi 0%-20%. Na Panasonicích obraz fungoval, ale poměrně často vypadával. Příjem mux 1 až 3 mi při tomto natočení klesl na sílu někde mezi 50-60% a kvalitou jsem byl kolem 60%. Mux 1 - 3 měl jak sílu, tak kvalitu stabilní (kolísalo to jen velmi nepatrně).
V mém případě by skoro jistě bylo řešením "síto" umístit tam, kde mám teď tu Yaginku a přijímat na něj všechny 4 muxy. Ale nakonec se mi zdálo lepší síto nechat kde je a pro mux 4 použít samostatnou anténu. Anténu i potřebný slučovač jsem měl.
A ještě jak někdo psal, že 100/100 je špatně. Samozřejmě že to zjednodušuji. Ve skutečnosti teď právě mám na mé Sony:
Mux kanál síla/kvalita
Mux 1 29 97/100
Mux 2 40 94/100
Mux 3 59 90/100
Mux 4 46 82/kolísá mezi 58-72
(Doplněno) Pro zajímavost ještě Panasonic ve vedlejší místnosti:
Mux 1 29 96/100
Mux 2 40 83/100
Mux 3 59 71/100
Mux 4 46 58/kolísá mezi 82-95
Dokud jel Mux 4 na kanálu 64 a z jediného (a slabšího) vysílače, tak jsem na velmi podobnou anténu umístěnou na půdě přisloučenou velmi podobným slučovačem měl sílu na Sony pokud si dobře pamatuju asi 50% a kvalitu 100%. Ale to už se opakuju.
Já už (prozatím) mux 4 řešit nemusím. Mně už to jede. Ale na všech TV v domácnosti máme:
Síla všech muxů stabilní, kvalita mux1 - 3 stabilní, kvalita mux 4 kolísá v poměrně velkém rozsahu, ale obraz všude OK.