Teleko spustilo v Praze digitální rozhlas ve III. pásmu, na kanálu 11A... více na
http://www.digizone.cz/clanky/teleko-spustilo-v-praze-digitalni-rozhlas-ve-iii-pasmu-na-kanalu-11a/200W Praha - Strahov
Zkusil jsem na iRiver B20 zda je pokrytí lepší. Měl jsem naladěno z Příbrami a zhruba u Cukráku jsem to zkusil zda se něco chytne. Signál se objevoval, ale bylo to moc trhané (má B20 potřebuje rozhodně lepí signál než Lingo). Poslouchatelné to bylo až při sjezdu z kopce kousek před cedulí oznamující Prahu. Jednu cestu na tram. otočku Petřiny jsem absolvoval na stojáka ve staré Karose s B20 v přední kapse kalhot s teleskopickou anténkou pod tričkem. Na několika úsecích cesty se zvuk přerušoval, ale mnohem méně než při minulém testu s L-Bandem. Navíc se signál vysílaný v III. pásmu ze Strahova neztrácel ve směru na Ruzyni, a na Petřinách Teleko v III. bandu jako jediné hraje.
Cestu zpět jsem absolvoval nízkopodlažním busem (těžko říct který to byl, všechny vypadají podobně), usazený na sedačce s B20 s vytaženou teleskopickou anténkou v ruce a výpadek byl za celou cestu snad jen jednou, což mě mile překvapilo.
Když shrnu své pozorování, tak III. band je rozhodně lepší než dosavadní L- band a to i přes výrazně nižší vysílací výkon.
Ještě malý postřeh, Teleko na svých stránkách nyní pro L-Band uvádí výkon 500 W, bývalo 2,5 kW. Situaci s L-Bandem v Praze jsem mapoval ještě před touto změnou výkonu.