Autor Téma: DVB-T Slovensko  (Přečteno 7065 krát)

Petr Tobolka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVB-T Slovensko
« kdy: 14. 11. 2012, 13:41:11 »
Nevite nekdo jake slovenske vysilace se daji naladit v me lokalite?Bydlim zde http://www.mapy.cz/#x=17.783164&y=49.462469&z=11&d=muni_162_1&t=s na hranici Zlinskeho a Olomouckeho Kraje.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #1 kdy: 14. 11. 2012, 13:52:18 »
tak teoreticky můžete zkusit javorinu mux2 na 56 kanále a mux3 na 57 kanále.
Možná by vám mohla jít i křižava mux2 52kanál.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #2 kdy: 14. 11. 2012, 13:57:22 »
tak teoreticky můžete zkusit javorinu mux2 na 56 kanále a mux3 na 57 kanále.
Možná by vám mohla jít i křižava mux2 52kanál.
Teorie je krásná věc, ale skutečnost bývá jiná... Velká Javorina ve Všechovicích - stabilně vyloučeno. Krížava ano, ale výhradně s pořádnou venkovní anténou. Na pruty u televizoru ani náhodou ;)
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 14:10:02 od Petr PetrK »


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #3 kdy: 14. 11. 2012, 13:59:05 »
tak prutovky určitě ne, o tom tu nikdo nemluvil


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #4 kdy: 14. 11. 2012, 18:24:22 »
tak teoreticky můžete zkusit javorinu mux2 na 56 kanále a mux3 na 57 kanále.


Z Javoriny ide ešte mux 4 na kanále 23 (test1 a kódovaný test 2) a mux 1 (zatiaľ bez signálu) na kanále 55. Ale oba pravdepodobne v danej lokalite neprijímateľné.
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 18:30:02 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #5 kdy: 14. 11. 2012, 19:05:32 »
"Z Javoriny ide eště ... a mux 1 /zatialˇbez signálu/ na kanále 55.

Hmm,tomu nějak nerozumím. Ale hlavně že jde.  :P
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #6 kdy: 14. 11. 2012, 19:51:48 »
Dobre. Tak momentálne nejde. Ale licenciu má, pridelený výkon a kanál má tiež a v minulosti (aj keď na inom kanále) už vysielal (ako tzv. prechodový multiplex).
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #7 kdy: 14. 11. 2012, 20:45:28 »
Javorinu nechytnu vubec jenom tu krizavu ale jde tam jenom ten MUX2.Nebudou tam vysilat i ten MUX1 do budoucna?

VP MUX vysílá jen malým výkonem a jenom pro Žilinu.Navíc někde z místního stožáru a ne z Krížavy.Obávám se,že toto řešení je z hlediska strategie Towercomu definitivní.
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #8 kdy: 14. 11. 2012, 21:03:18 »
Neviem čo je na tom pravda, ale údajne by vysielanie z Krížavy rušilo nejaké analógové poľské vysielanie. Takže VP a mux 4 z Krížavy možno až potom, ako skončia poliaci v analógu. Ale tiež je možné že nikdy.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #9 kdy: 14. 11. 2012, 21:46:00 »
Neviem čo je na tom pravda, ale údajne by vysielanie z Krížavy rušilo nejaké analógové poľské vysielanie. Takže VP a mux 4 z Krížavy možno až potom, ako skončia poliaci v analógu. Ale tiež je možné že nikdy.

Na slovenských forech v tom mají jasno.Potřebují prodat co nejvíc satelitních karet.Takže vše zdržují a spustí to,až si i posledni babka pořídí satelit.Na veřejnoprávní televizi.
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #10 kdy: 14. 11. 2012, 22:39:44 »
Javorinu nechytnu vubec jenom tu krizavu ale jde tam jenom ten MUX2.Nebudou tam vysilat i ten MUX1 do budoucna?

VP MUX vysílá jen malým výkonem a jenom pro Žilinu.Navíc někde z místního stožáru a ne z Krížavy.Obávám se,že toto řešení je z hlediska strategie Towercomu definitivní.

Protože mux VP není vysílán z Krížavy, jsou kvůli tomu v provozu tři jiné (malé) vysílače: Zástranie pro Žilinu a okolí; TVP Dolný Kubín  pro Dolný Kubín a TVP Martin pro Martin a okolí. Původním záměrem bylo, že po vypnutí analogu v Polsku na K32 se tyto vysílače vypnou a nahradí je Krížava. Ekonomicky je to jasné - provozovat a udržovat tři vysílače místo jednoho, je pěkná pitomost. Z hlediska pokrytí je to taky jasné - na Krížavu ti "tři mušketýři" nemají ani ve snu. Ovšem zda Towercom skutečně původní záměr realizuje a mux VP se přestěhuje tam, kde patří, tedy na Krížavu, a pokryje tak podstatně rozsáhlejší území než nyní ty tři pidivysílače, je ve hvězdách... Realitu poznáme, až v Polsku zmízí ze Slezska (Katowice) analogový K32, k čemuž má dojít v květnu 2013. 
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 22:41:46 od Petr PetrK »


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #11 kdy: 17. 11. 2012, 12:28:48 »
Anténu, kterou uvádíte, na K52 použít lze. Ovšem pochybuji, že její zisk (případně i se zesilovačem) bude pro stabilní příjem z Krížavy dostačující.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #12 kdy: 26. 11. 2012, 16:19:35 »


Jeremy-Ofarrell

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #13 kdy: 26. 11. 2012, 16:54:43 »
Bohužel pravdivá, protože kousek za Brnem (příjem z Kamzíku) od rána žádný signál :-(


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T Slovensko
« Odpověď #14 kdy: 26. 11. 2012, 17:09:12 »
Musíte vydržet,potom bude signálu... ;)A třeba se dočkám i já na blanensku,teréní profil mám vynikající.Za analogu mi občas jela z Kamzíku STV2 tak příští týden zkusím.