Mám asi 14 dní Ferguson Ariva HD Combo. Předtím jsem měl jen takový ten prastarý Philips, co dávalo UPC zdarma svým klientům. A musím říct že jsem docela zklamaný. Ten Philipsík toho samozřejmě umí tisíckrát méně, zato však vždy a vždy stejně.
S novou Arivou je adrenalin už jen přepnout program. Pokud to člověk udělá "špatně" (moc rychle, nevhodné pořadí přepínaných kanálů, špatný směr větru, co já vím) trvá přepnutí i přes deset vteřin a tak u jednoho ze sta pokusů skončí buď celkovým zatuhnutím (pomůže jen restart), nebo s lakonickou hláškou "Zakódovaný program" a hotovo. To je něco co u starého přijímače prostě neznám, přepíná tak rychle jak stíhám mačkat a "zákus" jsem u něj nezažil.
Ale ještě větší vychytávku měla na mě Ariva přichystanou. 10 minut před začátkem Real Madrid / AC Milán mi opět suše oznámil "Zakódovaný program" (dávali to tuším na ČT4) a tentokrát už nepomohlo nic. Bleskurychlým průzkumem jsem zjistil že platnost posledních zápisů na kartu končí skutečně právě dnes a žádné další už nejsou. To byl ten zlomový moment, kdy jsem Arivu odpojil, ze skříně vyhrabal Philipsíka, omluvil se mu a třesoucíma se rukama ho připojil. Trvalo mu to asi 5 minut než příslušné kódy v UPC vysílání našel a na kartu dohrál, takže první gól jsem už stihnul.
Měl bych dotaz pro někoho ze zkušenějších: Kartu UPC Direct jsem dal do zabudované univerzální čtečky té Arivy. Myslíte že by se jeden, druhý, případně oba problémy mohly vyřešit pokud bych použil nějaký "opravdový" CW CA modul? Eventuálně máte v nějaké konfiguraci Arivy vyzkoušenou spolupráci s kartami UPC Direct?
Díky