Autor Téma: Pomozte blondýně :D  (Přečteno 14349 krát)

1niki1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Pomozte blondýně :D
« kdy: 04. 11. 2012, 05:59:32 »
Zdravim,
předem upozorňuji, že jsem blondýna a houby tomu všemu rozumím, takže na mě mluvte, prosím, polopaticky :) Že se dá koukat na TV na PC vím, ale zajímalo by mne, co všechno je k tomu potřeba, chtěla bych TV od O2, protože mám od nich i net - nevim, kde jsem vyčetla, že to bude asi zřejmě patřit do tohoto tématu, takže když jsem se spletla, tak mě omluvte :D
Předpokládám, že monitor s tunerem nemám (aspoň myslím)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #1 kdy: 04. 11. 2012, 07:55:35 »
Není to až tak úplně jednoduchá záležitost. Především musíte ze svého PC "udělat televizor" a k němu pak připojit settopbox, který dodává O2 pro příjem jejich vysílání.
Podívejte se například na:
http://www.jaktak.cz/jak-na-prijem-televizniho-vysilani-v-pc.html
tam je napsáno, jak se z PC dělá televizor (viděl bych to na PC kartu s A/V vstupy, ke které připojíte settopbox od O2), případně zajděte na radu do O2 prodejny,
http://www.o2.cz/osobni/prodejny/
kde by měl být univerzální poradce t.zv. O2 Guru, ten by měl umět poradit.
Nebo k tomu settoboxu od O2, který budete potřebovat tak jako tak, připojit nějaký menší televizor :), možná by to vyšlo levněji, než ta PC karta. 


1niki1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #2 kdy: 04. 11. 2012, 08:42:18 »
Díky moc :) Já si původně myslela, že stačí tv karta + settopbox, jenže po přečtení hromady článků z netu, jsem byla tak zmatená všema těma DVB-T/S/C tunerama, že jsem nevěděla, kde je sever :-) Tak tedy ještě jednou díky!


Jean-Valjean

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #3 kdy: 04. 11. 2012, 09:51:37 »
O2 dodává set-top-box iCAN 3800TW, který má HDMI výstup. Takže ideálně připojit k monitoru nebo TV s HDMI vstupem a toť vše.


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #4 kdy: 04. 11. 2012, 10:55:31 »
nestacila by obycejna analogova tv karta /nekde z frcu za 50kc /a propojit to scart-sinch, nebo jestli to umi tak po koaxu, kdysi jsem takhle propojoval satelit-pc

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #5 kdy: 04. 11. 2012, 11:20:01 »
Myslím,že se z Vás stává brunetka.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #6 kdy: 04. 11. 2012, 13:25:55 »
A není lepší přeci jenom přes TV?Jednoduší pomalu vše a obraz přeci jenom nějaká velikost atd.Nebo je k tomuto nějaký specielní duvod.


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #7 kdy: 04. 11. 2012, 14:00:52 »
tady je obrazek ty tv karty jeste ji mam doma :-) /urcite by to proslo/ investice tak "stopadlo"


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #8 kdy: 04. 11. 2012, 14:01:16 »


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #9 kdy: 04. 11. 2012, 14:13:06 »
Na analog zapomeňte,už je vypnutý,o2 není potřeba,stačí dvb-t tuner/dle příjmových podmínek antena/,není třeba platit za něco,co jede volně,pokud nechcete něco speciálního !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #10 kdy: 04. 11. 2012, 14:19:52 »
@spyko -pani chce propojit box s pc


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #11 kdy: 04. 11. 2012, 16:42:18 »
Na analog zapomeňte,už je vypnutý,o2 není potřeba,stačí dvb-t tuner/dle příjmových podmínek antena/,není třeba platit za něco,co jede volně,pokud nechcete něco speciálního !!! 8)
proč to sem pleteš, jasně napsala "chtěla bych TV od O2, protože mám od nich i net ", tak co? Modem už má, tak  k němu připojí settopbox a nemusí žádnou anténu, nehledě na rozdílnou nabídku O2 a pozemní DVB T...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #12 kdy: 04. 11. 2012, 16:57:02 »
Je to TV přes IP protokol. To neexistuje žádná možnost, jak to přehrávat přímo v PC, bez IP STB a převodu D/A/D?
« Poslední změna: 04. 11. 2012, 17:00:07 od Jan Novák »


Jvic

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • ICQ komunikátor - 193769181
    • Zobrazit profil
    • DVB-T2
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #13 kdy: 04. 11. 2012, 17:07:09 »
Je to TV přes IP protokol. To neexistuje žádná možnost, jak to přehrávat přímo v PC, bez IP STB a převodu D/A/D?

Možnost existuje (alespoň před X lety to šlo), ale bylo to poměrně dost náročné na zprovoznění, takže bych to neIT lidem nedoporučoval.
Píši na informační web DVB-T2 o digitálním vysílání a informačný web tiež pre Slovákov www.dvb-t2.sk.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Pomozte blondýně :D
« Odpověď #14 kdy: 04. 11. 2012, 18:49:47 »
Tondach,ty jsi naháněč od o2,kolik asi stojí jen základní nabídka od 02 ?Podal jsem jen možnost jiného a levnějšího příjmu,není psano ,že to musí být 02-neřvi a zklidni !!! >:(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D